miki222 je napisao: i svi remontovani tramvaji imaju kodirano SLAVIJA, i da mi je da lično
vidim tog kolegu koji je tako nešto uradio, kao što ti reče, svašta bi mu rekao ....
Ja sam par puta lično viđao takve slučajeve pre nekoliko godina, veruj mi na reč, piše lepo 7L Ž. Stanica!!
Sad pričam napamet ali sigurno je 90% odgovornosti na vozaču, a 10% na nekodiranom displeju, posebno je taj problem kod autobusa. Da ne govorim da još uvek možemo da vidimo teške gluposti poput linija 704E koja ne postoji i prosto je neverovatno kako se niko ne seti da to pravilno dekodira!!
Putnici jesu nesmotreni ali nemojmo sve prebacivati na njih!
Svaka čast Miki što si odgovoran, kada bi se svi vozači gradskog prevoza naterali da vode računa o tome putnici jednostavno ne bi imali argument da se bune, a da ne govorim koliko bi snalaženje bilo lako.
Naravno, da se ja pitam displeji nikako ne bi smeli da prikazuju naizmenično natpise!! To itekako zna da zbuni i najpažljivije i onda se ljudi sa punim pravom bune! Da ne govorim kako je čisto iživljavanje privatnika kada na istim ispisuju naizmenično prikazuju i naziv prevoznika, pa se odmah ne vidi broj linije, to je za svaku osudu! Evo baš danas sam na Bežanijskoj kosi na stanici kod Ideje slušao dve žene kako sočno psuju Veoliju što nikad ne znaju da li je 65, 74 ili 75!! Ja imam potpuno isto mišljenje, to me, kao putnika, strašno nervira! Natpis na displeju obavezno mora da bude statičan!