Logo

Nibus

Diskusije posvećene turističkim i visokoturističkim autobusima.

Postod Aleks_BGD » Čet Feb 18, 2010 12:03 am

Kassbohrer je napisao: Zna li iko šta tačno piše u saobraćajnoj dozvoli nibusa, marka, model, tip i broj šasije?

Pise:
Proizvodjac: Nibus
Model: pa sad sve zavisi koji model 400.31,400.41..itd
tip:Turisticki,gradski,prigradski sve zavisi zasta je vozilo namenjeno,i ostale karakteristike,snaga i zapremina motora da ne nabrajam.Dakle kao sto vidimo Nibus se vodi kao Proizvodjac,dakle imaju i patent.E sad zasto ne prodaju svoja vozila,to neznam.Pozovite marketing sluzbu pa pitajte.Sto se tice informacija iz saobracajne one su iz prve ruke,dakle 100% tacne.
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Sponzor

Postod Aleks_BGD » Čet Feb 18, 2010 12:08 am

Aleks_BGD je napisao:
Kassbohrer je napisao: Zna li iko šta tačno piše u saobraćajnoj dozvoli nibusa, marka, model, tip i broj šasije?

Pise:
Proizvodjac: Nibus
Model: pa sad sve zavisi koji model 400.31,400.41..itd
tip:Turisticki,gradski,prigradski sve zavisi zasta je vozilo namenjeno,i ostale karakteristike,snaga i zapremina motora da ne nabrajam.Dakle kao sto vidimo Nibus se vodi kao Proizvodjac,dakle imaju i patent.E sad zasto ne prodaju svoja vozila,to neznam.Pozovite marketing sluzbu pa pitajte.Sto se tice informacija iz saobracajne one su iz prve ruke,dakle 100% tacne.

E da zaboravio sam.Zasto niko ne kupuje Nibus,pa i ne traze ga nesto.A znate zasto,pa zato sto je ovaj narod bolestan za kreditima,navikla s.....a da robuje nad lizinzima.Vole luksuz ljudi,dok traje traje,a posle sto ce Svaba da ga strpa na robiju zbog ogromnih kamata i dugovanja nema veze.Bitno je da se domace unsiti,da ga nema vise.Zapadnoevropsko smece je uvek bilo sladje...E moji ljudi zato nam je ova drzava ovakva kakva je..
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod Kassbohrer » Čet Feb 18, 2010 12:23 am

Nemoguće je da ljudi izbjegavaju domaća vozila samo iz inata. Svako kupuje ono šta želi. Decenijama je ovaj narod bio osuđen da kupuje isključivo domaće Zastava, Ikarbus, FAP, Sanos, Tam i da ne nabrajam dalje, a to je upravo paradoks koji je doveo većinu ovih proizvođača do propasti. Sad kad je tržište slobodno ne mogu da shvate da niko neće da kupi ono što nije kvalitetno. Nek plate godine inertnosti i ljenosti, kad su spavali uljuljkani misleći da će zauvjek imati monopol. Svi nek propadnu neće mi ih biti žao. Žalosno je samo što ispaštaju obični radnici, radi nesposobnih trutova koji su godinama sjedeći u upravama samo gomilali salo.
Ukratko svaka čast Niš Ekspresu i pogotovo Neobusu što se makar bore i pokušavaju, ali Nibus je još daleko od ozbiljnog autobusa. Onog dana kada odluče da izađu na tržište i puste da tržište da sud o kvalitetu njihovog autobusa (jer bez uvrede, to je jedini mjerodavan sud) tad će imati smisla raspravljati o njima.
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod shakal » Čet Feb 18, 2010 12:26 am

Kao vozac verovatno bi alexe pre terao setru nego nibusa!
Kao putnik opet bi verovatno npr za paris isao pre setrom top klasom nego nibusom!
kao vlasnik prevoznicke firme verovatno bi pre kupio nibusa nego setru, jer je u startu jeftiniji, jeftiniji delovi, odrzavanje mnogo znaci jeftinije, i te setre ti ne bi donele na kraju neku zaradu kad bi podvukao crtu kao nibus!
shakal
Član

Pridružio se: Uto Avg 05, 2008 10:19 pm

Postod Aleks_BGD » Čet Feb 18, 2010 12:31 am

Ja vam kazem vraticemo se mi na domace kad tad.Za skoro pa 2 god rada u jednoj banci nagledao sam se oduzimanja i plenidbi kolko oces.A i bankama ce dosaditi jednom,jer vise ni same neznaju sta ce sa zaplenjenim vozilima,jer su preskupa a narod nema para da placa silne rate i kamate za zaplenjene robe je sve vise i vise...I opet ce im domace biti i vise no ODLICNO.Pazite sta vam kazem..
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Re: Nibus

Postod osojanac » Čet Feb 18, 2010 1:44 am

PEX je napisao:
PEX je napisao:
Nibus-ja je napisao:
Nemoj tako, pazi imaju puno dobrih NEOBUS-a,zatim MAN-a,AYATS-a i SETRU i njihov vozni park se odrzava,tako da su im autobusi za primer :!: Drugo, ja necu da uticem na tvoje misljenje i postujem ga kao i svacije drugo,svako ima pravo da kaze sta misli,ali nemas pravo da pricas u ime SVIH znaci samo za sebe. A TRECE, ja NE VELICAM DA JE NIBUS BROJ JEDAN,i niko vise OSIM NIBUS-a,mada bih voleo ali zelje su jedno a mogucnosti nesto sasvim drugo,ali s obzirom na SITUACIJU I USLOVE vredi jer je ZVANICNO OD NEMACA DOBIO SERTIFIKAT TEMPO-100 :wink:

Evo druze, samo da sa ovim zavrsimo razgovor
randjelovic66 je napisao:Image

Ako Setra ili Neopan stari 25 godina nemaju lepšu kuhinju ili bojler za spremanje kafe, čaja itd, ja sam spreman da se besim na Terazijama :)
Nibus nazalost ne moze da parira 20 i više godina starim Nemačkim (a i drugim autobusima). Dzabe taj sertifikat, kada je wc užasan, kada je autobus ruznjikav, kada su sedišta ruzna, kada je instrument tabla očajna, i da ne navodim dalje primere.. Ionako smo napravili veliki OFF, koji će urednici morati da prebacuju u odredjenu temu!
P.S Ovaj automat iskreno, kao da je ostao od nemaca kada su se povlačili u ll svetskom ratu!

jel znate sta je kuhinja u setri>................ kockica
Korisnikov avatar
osojanac
Član

Pridružio se: Pet Feb 05, 2010 6:36 pm

Postod Jovan » Čet Feb 18, 2010 1:11 pm

shakal je napisao:Kao vozac verovatno bi alexe pre terao setru nego nibusa!
Kao putnik opet bi verovatno npr za paris isao pre setrom top klasom nego nibusom!
kao vlasnik prevoznicke firme verovatno bi pre kupio nibusa nego setru, jer je u startu jeftiniji, jeftiniji delovi, odrzavanje mnogo znaci jeftinije, i te setre ti ne bi donele na kraju neku zaradu kad bi podvukao crtu kao nibus!

Pa ako na taj nacin razmisljas kupi kineza, oni su vjerovatno jos jeftiniji
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:42 pm

Postod Jovan » Čet Feb 18, 2010 1:14 pm

Kassbohrer je napisao:Nemoguće je da ljudi izbjegavaju domaća vozila samo iz inata. Svako kupuje ono šta želi. Decenijama je ovaj narod bio osuđen da kupuje isključivo domaće Zastava, Ikarbus, FAP, Sanos, Tam i da ne nabrajam dalje, a to je upravo paradoks koji je doveo većinu ovih proizvođača do propasti. Sad kad je tržište slobodno ne mogu da shvate da niko neće da kupi ono što nije kvalitetno. Nek plate godine inertnosti i ljenosti, kad su spavali uljuljkani misleći da će zauvjek imati monopol. Svi nek propadnu neće mi ih biti žao. Žalosno je samo što ispaštaju obični radnici, radi nesposobnih trutova koji su godinama sjedeći u upravama samo gomilali salo.
Ukratko svaka čast Niš Ekspresu i pogotovo Neobusu što se makar bore i pokušavaju, ali Nibus je još daleko od ozbiljnog autobusa. Onog dana kada odluče da izađu na tržište i puste da tržište da sud o kvalitetu njihovog autobusa (jer bez uvrede, to je jedini mjerodavan sud) tad će imati smisla raspravljati o njima.

Svaka cast, kakva domaca proizvodnja. Ja kupujem ono sto valja, zasto bih ja punio dzepove Miskovicu i slicnimama :?: Nek ulozi par stotina miliona u proizvodnju i dovede taj proizvod na neki nivo, onda cu ga uzeti.
Ne bih ni putovao s njima nikad i ti sto putuju, vjerovatno idu zato sto moraju
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:42 pm

Postod toma » Čet Feb 18, 2010 3:33 pm

Vidim da ovde ima žestokih protivnika Nibusa. Pitamo li se uopšte dal naši putnici zaslužuju da se voze vrhunskim vozilima? Uđe u novu Setru, sve se sija, blista, osoblje ga maksimalno uvaži. Nakon izlaska u autobusu smeće, pikavci, žvake na sedištu, tepihu... E sad ispravite me ako grešim, sređivanje tih detalja nije jeftino. Naveo sam primer samo jer mislim da bi i iz tog ugla mogli da posmatramo Nibus. :?
toma
Član

Pridružio se: Pet Dec 18, 2009 7:36 pm

Postod Aleks_BGD » Čet Feb 18, 2010 3:39 pm

Bravo Tomo,to si odlicno rekao.Posebno kad su ekskurzije upitanju.Danasnji srednjoskolci su nemoguci.Ti kao gazda odlicno znas,poznato ti je verovatno kad dodjes sa djacke ture scena sa pocepanim sedistima,izvrljanim od markera..zar ne?Pa sad ti budi pametan pa daj S431DT ili nesto iz top klase na turu.A svi znamo da agencije traze uglavnom nove buseve jel tako?
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod toma » Čet Feb 18, 2010 4:04 pm

Pa da. A što je još smešnije, usled nedostatka posla cena kilometra je ista ili slična za nova vozila i starije buseve. Koliko god se trudiš da vozilo bude spremno i sređeno, da bude tip-top šti kažu, to malo vredi našim ljudima. Mnogi privatni prevoznici su uzeli kvalitetna vozila na lizing i retki su ih uspešno otplatili.
toma
Član

Pridružio se: Pet Dec 18, 2009 7:36 pm

Postod Marko » Čet Feb 18, 2010 4:48 pm

Nego jel će imati štand na BEOTRUCK 2010 ili neće da se bakću sa trećerazrednim proizvođačima autobusa da im ovi ne ukradu neku ideju .
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod negas » Čet Feb 18, 2010 5:32 pm

Krle je napisao:Ne ulazim u raspravi jer je doslo do klasicnog mesanja "baba i zaba", samo odajem priznanje "Nibus"-u za odrzavanje bilo kakve proizvodnje, a svi moramo biti svesni da-"koliko para toliko muzike" :wink:

Moje skromno misljenje je upravo ovo citirano! Nibus se i ne pravi za trzishte! Dakle, to nije prioritet, nije zbog toga ni izmisljen! Napravljen je u hodu, prilikom rekarosiranja buseva, te 95/96 godine! Posle se videlo da to moze da zadovolji minimalne potrebe, dakle minimalne i to se radi! Dakle, nis-ekspres se odlucio da ovo ponudi putnicima, sa skromnom opremom u smislu komfora i nekom drugom, pa ko hoce neka izvoli!

Ono shto pishete za kafu i td...taj parametar koristimo samo ako hocemo da komfor okarakterishemo! U nibusu 400, svako moze da kupi fogel sedishta, ubaci onu talijansku galeriju (kao shto su sada radili sa temza galerijama), da stave kvaliteniji podolit...! Dakle tu nije pitanje umeca proizvodjaca, vec njegova spremnost koliko zeli da ulozi u OPREMANJE busa!

Aparat za kafu, ne proizvodi fabrika buseva, vec neka druga, pa ko zeli moze da kupi i opremi bus! Dakle, stvar je opremiti bus a ne neznanje!

Treba pohvaliti trud inzenjera, tehnicara, majstora, koji se trude sa OVAKO SKROMNIM PARAMA KOJE IM DAJU da naprave neshto, kako tako, pogotovo shto je Srbija bash siromashna zemlja u kojoj se ni Bojler vishe ne pravi ( a shta je bojler, jedan grejac, dva termostata i kazan). Dakle nadam se da vidite poentu!

Instrument tabla, isto moze da se nabavi, da se kupi i ugradi, kao shto se radi sa retrovizorima! Opet ponavljam, ne moze da se proizvodjac generalno okarakterishe kroz delove, da nazovem kooperanata, odnosno da sve shto moze da se kupi dosta utice na kvalitet! Nadam se da ste razumeli shta htedoh reci!

Apropo instrument table, u busu ko 543 ima nove instrument table, koja je dosta lepsheg dizajna nego ova sada, nije ni ona prelepa, ali nije losha, bolja je od ove sada! Pronaci cu je kuci pa cu je pokazati!

Dakle unutrasnjost busa se lako moze srediti ako se kupe komponente od specijalizovanih proizvodjaca shto svi proizvodjaci koriste! Na primer, neobus volvo B12, koji su bili u atp vojvodini, celokupnu unutrasnjost busa su kupili (to isto moze uraditi nibus da hoce), jedino im je instrument tabla domaca! Dakle vidite razliku, Neobus je dao vece pare za opremanje, nishta vishe...

Medjutim, ono shto je nibus dosta dobro odradio, a to je TEHNOLOGIJA IZRADE KAROSERIJE I OPLATE!

Vidite i sami, da je na primer na n400, karoserija izradjena stvarno po modernoj tehnologiji izrade! Prvo sve su cevi zasticene punjenjem, to je shto se tice reshetke, a posebno dobro je odradjena oplata! Dakle front, se samo ceono vari, dakle 20 cm sa obe strane ostalo se sve lepi! Pekolit je krov, ostala plastika ide na stenama, koja se takodje lepi, lajsni nema! Dakle eto ako upredimo, potpuno isto kao Holahdski Berkof AXIAL! (e sada na kom je ekonomskom nivou Holanidja a na kom jadna Srbija).

Ono shto je dobro da su instituti u Nemackoj dali pecat za bezbedan saobracaj-ono osnovno se poseduje!

E sada, treba josh dosta da se poradi, posebno da se ispita bocno prevrtanje, i da se cela karoserija ispita, na primer nekom od metoda, ajd neka bude MKA, metoda konacnih elementata, pa da se tacno vidi shta treba da se koriguje na karoseriji! E tada je bus ok, i nema primedbi!
Ali kad ce to biti videcemo!
Neko je i pomenuo da se raspao zadnji deo-stena, to je tacno, ali treba se i raspitati kojom je silinom udareno i slicno, mada ne opravdavam ponasanje te zadje stene! Jedino i tu ima josh jedno pitanje! Cevi koje mi u Srbiji koristimo, verovatno nisu iste od ovih koje koriste u Holandiji na primer! Ko kod nas daje garanciju da je celik na primer 1220, a gde i da ga ispitash, koliko ce to da koshta...dakle ima mnogo pitanja, eto ja kao neki masinac Vam napisah koliko mogu u cemu je stvar, mada svi to dobro znate!

Treba pohvaliti trud i rad DOMACE METALNE INDUSTRIJE, mi masinci se necemo predavati, a i stranci uvek odaju priznanje nashim mashincima, kada vide u kakvim uslovima radimo! To je bash rekao meni licno nemac iz MAN-A u Nibusu, kad je doshao da pokaze kapsuliranje motora MAN E3 2006 godine, a ja bio tada u garazi!

Bilo bo dobro da neshirimo ovde temu, vec na temi nis-ekspres, kako je Sashcopk predlozio!

Ziveli!
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod crobus » Čet Feb 18, 2010 6:07 pm

Aleks_BGD je napisao:Bravo Tomo,to si odlicno rekao.Posebno kad su ekskurzije upitanju.Danasnji srednjoskolci su nemoguci.Ti kao gazda odlicno znas,poznato ti je verovatno kad dodjes sa djacke ture scena sa pocepanim sedistima,izvrljanim od markera..zar ne?Pa sad ti budi pametan pa daj S431DT ili nesto iz top klase na turu.A svi znamo da agencije traze uglavnom nove buseve jel tako?

S ovakvim razmišljanjem svi bi danas vozili Kineze. Pretpostavljam da su ti Kinezi najdraži autobusi....
crobus
Član

Pridružio se: Sre Jul 16, 2008 7:31 pm

Postod Iosis » Čet Feb 18, 2010 7:02 pm

Tomo slažem se sa tobom, nešto pričaju kako za djecu dadnu loše autobuse i nikakve, a kakve bi trebali da dadanu, kada će poslije vožnje od 3 sata biti skoro uništen enterijer, žvake najviše. Nije samo da to biva na ekskurzijama ima i onih mangupa koji putuju na redovnim linijama pa lijepe žvake.

Ma mi smo narod stoka ne kulturna i sramota me što smo takvi, nikad nećemo imati gradove, autobuse i javne ustanove čiste i uređene kao što je to na zapadu. :roll:
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Turisticki, Visokoturisticki