Darko je napisao:Ma vidi necu ja da se raspravljam, imam dovoljno godina da sam prerastao to, ti se nemoj ljutiti ali prosto moram da te demantujem onda kad nisi u pravu.
Cak i da je sve tako kako ti kazes, pa tek onda je 767 u boljem stanju jer je realno i manje presao i bolje pazen od 484.
Da li neki autobus ima mirisljavu jelkicu unutra ili nema je meni totalno nebitno, to govori o kulturi i brizi onoga ko ga vozi a ne o stanju autobusa.
Dakle, bez nerviranja, ja da se svadjam necu samo realno sagledavam stvari. Nemoj da te podsecam za 1117

E tu sam te cekao.
Sta ima 767?
Taj dobar prijatelj mog caleta koji duzi 484 se zove Sale,i nekada je bio probni vozac Ikarbusovih vozila tako da je 484 sredjivan direktno u Ikarbusu,i ne moze da bude losiji NI OD KOG DRUGOG IKARBUSA tipa ik-103.
Autobus ne poseduje samo mirisljave jelkice,kao sto si rekao.Evo detaljno sta on poseduje,i sta cu ja obavezno slikati da vidite:
Prvo autobus ima bolji Voithov menjac,znaci ugradjen mu je menjac sa 1,2,3,D,N I R opcijama za razliku od drugih iz te serije.Onda,svi instrumenti su obavezno ispravni i nikad nema nista da mu fali,sediste vozaca je najsavremenije sa naslonom za glavu,ono koje je trebalo da bude ugradjeno u ik-412.Onda,autobus ima muziku,ljudi su mu pregradili kabinu,redovno je super cist,a cak se u kabini nalaze i gumene patosnice.Onda autobus ima dve vazdusne sirene,jako lepa i velika ogledala i unutra i spolja.Za razliku od mnogih potpuno sui mu ispravne i prednje i zadnje maglenke,koje su cak zasticene mrezicom.Ljudi su na plafonu ugradili dodatni specijalni ventilator koji je povezan sa celim hladjenjem i grejanjem autobusa,zatim autobus poseduje pored retardera cak i motornu kocnicu koja se pali na dugme.Volan mu je neverovatan,ne moras da ga drzis za one drzace vec ima kuglicu,tako da bukvalno sa dva prsta mozes da ga motas...Naravno obavezno se zakljucava svake noci u garazi.
Takodje,ne mora da znaci da ako je neki autobus manje presao da je on ocuvaniji i bolji.
Ako se autobus redovno odrzava i servisira,kao sto je slucaj sa 484,on moze da predje koliko god hoce i moze,a ako se ne odrzava,on ne moze da predje ni 1000km a da mu nesto ne otkaze.
A uostalom 767 nema sanse da predje 300km dnevno na "Skolskom prevozu".
Ni ja ne zelim da se svadjam,ali ostajem pri svome.Uskoro ce te videti koliko sam upravu od svega ovoga sto sam napisao.