Logo

Pogon "Novi Beograd" (06.04.2008-29.04.2012)

Stare i zaključane teme

Postod Stefan Bgd » Sub Maj 17, 2008 4:30 pm

I 491 je jako dobar autobus,radi na liniji 58:
Image
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Sponzor

Postod Stefan Bgd » Sub Maj 17, 2008 4:45 pm

Ostale masine sa linije 58 koje je Sale uslikao:
Gar.broj 454:
Image
Gar.broj 465 koji je sveze remontovan:
Image
Gar.broj 473(kome je sad riknuo motor,i kojeg sam juce uhvatio u pogonu,ceka novi motor):
Image
Gar.broj 493 sa reklamom Teleflora:
Image
Gar.broj 494:
Image
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod Darko » Sub Maj 17, 2008 4:49 pm

Stefan Bgd je napisao:
Darko je napisao:
Stefan Bgd je napisao:Zapravo on i jeste najbolji od svih takvih ik-103,ne samo u pogonu "Novi Beograd",vec u celom GSP-u. :)

khm hkm 767, 767 :)

Veruj mi 767 ne moze ni da mu pridje. :)

Ma daj sta ti je, onaj autobus je ko da je sad izasao iz fabrike, 484 je u super stanju kakvih ima ali nije ni prineti 767, okacice neko sliku vec...
Darko
Član

Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 8:06 pm

Postod Stefan Bgd » Sub Maj 17, 2008 4:51 pm

Ajde,okacite sliku u temi za pogon "Karaburma",pa da vidimo.Ali ne verujem da on ima nesto sto nema 484. :)
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod Stefan Bgd » Sub Maj 17, 2008 5:00 pm

Slikacu i okacicu slike 484 unutra,pa da vidimo dal taj 767 moze da ima ono sto ima on.Nema sanse,a u ostalom,i 484 je super izgledao i izgleda i unutra i spolja...Da znate samo kako u njemu mirise,kako je cista tabla,unutrasnjost...Garantujem da bi promenili misljenje. :)
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod avramovicsasa » Sub Maj 17, 2008 5:41 pm

565 na Medaku slikan je prosle godine dok je radio na lin.18 i to u Julu koji je bio cini mi se najtopliji mesec u celom mom zivotu,temperature do
50 c tako da su vozila padala jedna za drugim po linijama,Novi Beograd nije imao sta da istera pa dadose njega.

druga njegova slika snimljena je ove godine u Sremcici dok je radio na liniji D10(Skolska linija).
Inace napravite sto vise slika autobusa 565 jer ce ga uskoro rashodovati
istice mu registracija i nece ga vise registrovati.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod avramovicsasa » Sub Maj 17, 2008 5:44 pm

hajde da dodam taj 767 je verovatno odlican jer ga duze dvojica i prevozi
samo decu nikada nije ukljucen u redovan prevoz putnika,dok je 484 takodje dobar,cesto se vozim njime na 68 i ne vidim mu mane jedino mi je bio lepsi u staroj boji nekako sam se navikao.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod Stefan Bgd » Sub Maj 17, 2008 7:12 pm

Da.Znaci ako je taj autobus od kako je dosao iz Ikarbusa u pogon vozio samo decu,i ako ga duze samo dva coveka i niko vise to onda i nije cudo.Dok 484 je trosmenac,znaci tri smene odnosno vozaca redovno + zamenjivaci+autobus radi non stop tokom cele nedelje,znaci svi radni dani+subota+nedelja.Prema tome,nema sta da se prica.I ja iskreno verujem da taj 767 nema ni upola onoga sto ima 484. :) 8)
A,Sale navici ces se na njega,samo polako.Tako i kad su moju 1133 bili prefarbali mi je bila jako cudna,ali vremenom stice se navika. :D :wink:
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod Darko » Sub Maj 17, 2008 7:25 pm

Ja sam samo rekao da nisi u pravu kad kazes da je najbolji IK103 u GSP i to je to :) Za sta je koji zaduzen to je nebitno sad i 484 je ranije bio zaduzen za ono parking ***CENZURISANO*** pa isto mozes reci kako je bio i vise nego postedjen u odnosu na npr 480 koji se raspada tamo na 512...

Poenta price nije biti u pravu vec ono ispeci pa reci....

Inace jos jedna korekcija, 473(dok eje radio) je bio redovan na 55, cak i na ovoj slici gore pise Stari Zeleznik a tu na okretnici je bio pitaj boga zasto...
Darko
Član

Postod Stefan Bgd » Sub Maj 17, 2008 7:33 pm

Jaoooooo majstore,pa ti si nemoguc. :D
484 je radio svega 2 meseca na "Parkiraj i vozi se",i posle je dat na 68 na kojoj,kao sto sam rekao radi SVAKI DAN :!: Najbolji jeste,to ces uskoro i videti kada ga budem do detalja uslikao,pa da vidimo onda ko je najbolji. :!: :twisted:
Ne znam da li si se nekad vozio njime.Verovatno nisi nikad,pa prema tome ni ne znas sta znaci 484.
Ja dobro znam sta pricam,a ti kad se budes vozio,javi mi.Da vidimo da li ces mu naci manu i sta ces onda reci. :P
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod Stefan Bgd » Sub Maj 17, 2008 7:36 pm

A sto se 480 tice,to nije do linije vec iskljucivo do VOZACA KOJI GA DUZE.Ni 1111,ni bilo koji drugi auto ne bi bio dobar auto da neko nije prolio svoj znoj i ulozio sav svoj trud na njega.Ljudi sa linije 512 ne paze vozila,te nije ni cudo za 480. 8)
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod Darko » Sub Maj 17, 2008 7:39 pm

Ma vidi necu ja da se raspravljam, imam dovoljno godina da sam prerastao to, ti se nemoj ljutiti ali prosto moram da te demantujem onda kad nisi u pravu.

Cak i da je sve tako kako ti kazes, pa tek onda je 767 u boljem stanju jer je realno i manje presao i bolje pazen od 484.

Da li neki autobus ima mirisljavu jelkicu unutra ili nema je meni totalno nebitno, to govori o kulturi i brizi onoga ko ga vozi a ne o stanju autobusa.

Dakle, bez nerviranja, ja da se svadjam necu samo realno sagledavam stvari. Nemoj da te podsecam za 1117 :P
Darko
Član

Postod Darko » Sub Maj 17, 2008 7:41 pm

Stefan Bgd je napisao:A sto se 480 tice,to nije do linije vec iskljucivo do VOZACA KOJI GA DUZE.Ni 1111,ni bilo koji drugi auto ne bi bio dobar auto da neko nije prolio svoj znoj i ulozio sav svoj trud na njega.Ljudi sa linije 512 ne paze vozila,te nije ni cudo za 480. 8)

Ma naravno da to ima udela itekako ali nije isto da li neki bus predje 300km dnevno ili kao 483 ne predje 50 sa sve odlaskom i dolaskom iz garaze.
Darko
Član

Postod Stefan Bgd » Sub Maj 17, 2008 8:08 pm

Darko je napisao:Ma vidi necu ja da se raspravljam, imam dovoljno godina da sam prerastao to, ti se nemoj ljutiti ali prosto moram da te demantujem onda kad nisi u pravu.

Cak i da je sve tako kako ti kazes, pa tek onda je 767 u boljem stanju jer je realno i manje presao i bolje pazen od 484.

Da li neki autobus ima mirisljavu jelkicu unutra ili nema je meni totalno nebitno, to govori o kulturi i brizi onoga ko ga vozi a ne o stanju autobusa.

Dakle, bez nerviranja, ja da se svadjam necu samo realno sagledavam stvari. Nemoj da te podsecam za 1117 :P

E tu sam te cekao.
Sta ima 767? :| :idea: :?:
Taj dobar prijatelj mog caleta koji duzi 484 se zove Sale,i nekada je bio probni vozac Ikarbusovih vozila tako da je 484 sredjivan direktno u Ikarbusu,i ne moze da bude losiji NI OD KOG DRUGOG IKARBUSA tipa ik-103. :)
Autobus ne poseduje samo mirisljave jelkice,kao sto si rekao.Evo detaljno sta on poseduje,i sta cu ja obavezno slikati da vidite:
Prvo autobus ima bolji Voithov menjac,znaci ugradjen mu je menjac sa 1,2,3,D,N I R opcijama za razliku od drugih iz te serije.Onda,svi instrumenti su obavezno ispravni i nikad nema nista da mu fali,sediste vozaca je najsavremenije sa naslonom za glavu,ono koje je trebalo da bude ugradjeno u ik-412.Onda,autobus ima muziku,ljudi su mu pregradili kabinu,redovno je super cist,a cak se u kabini nalaze i gumene patosnice.Onda autobus ima dve vazdusne sirene,jako lepa i velika ogledala i unutra i spolja.Za razliku od mnogih potpuno sui mu ispravne i prednje i zadnje maglenke,koje su cak zasticene mrezicom.Ljudi su na plafonu ugradili dodatni specijalni ventilator koji je povezan sa celim hladjenjem i grejanjem autobusa,zatim autobus poseduje pored retardera cak i motornu kocnicu koja se pali na dugme.Volan mu je neverovatan,ne moras da ga drzis za one drzace vec ima kuglicu,tako da bukvalno sa dva prsta mozes da ga motas...Naravno obavezno se zakljucava svake noci u garazi.
Takodje,ne mora da znaci da ako je neki autobus manje presao da je on ocuvaniji i bolji. :P
Ako se autobus redovno odrzava i servisira,kao sto je slucaj sa 484,on moze da predje koliko god hoce i moze,a ako se ne odrzava,on ne moze da predje ni 1000km a da mu nesto ne otkaze. :o
A uostalom 767 nema sanse da predje 300km dnevno na "Skolskom prevozu". 8)
Ni ja ne zelim da se svadjam,ali ostajem pri svome.Uskoro ce te videti koliko sam upravu od svega ovoga sto sam napisao. 8)
Poslednji put menjao Stefan Bgd dana Sub Maj 17, 2008 8:29 pm, izmenjena samo jedanput
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod Darko » Sub Maj 17, 2008 8:28 pm

Jooooooooj Stefane :lol:

Ako ti imas auto koji je presao 150.000km a ja auto koji je presao 50.000km a podrazumeva se da su oba super odrzavana(sto ova dva autobusa i jesu) nema dileme da je moj auto u boljem stanju. Dakle i motor i menjac i kompletno mehanicki. Ja mogu da razumem da si mlad i da se u neke stvari i ne razumes ali to sto ima 1,2,3,d,n,r uopste ne znaci da je drugi menjac u pitanju :) Dalje, eto jedan od razloga zasto se favorizuje Karaburma, instrumenti u ispravni kazes, pa na 95% autobusa na Karaburmi su instrumenti ispravni to se podrazumeva, samo je jos NBG na piklsa umesto tahografa varijanti. Muzika, sirena, patosnice itd tid nema ama bas nikakve veze sa stanjem autobusa u mehanickom smislu i to je vec do kulture vozaca.

Dalje, sad stvarno pocinjem da sumnjam da ti znas o cemu pricas? Kakav crni ventilator koji je povezan sa grejanjem i hladjenjem? Sta on konkretno radi tj kako on to poboljsava grejanje koje je izvedeno za tri prosta kalirifera koja jelte rade na struju i nisa vise.

Kad sam bio klinac pojam su mi bili autobusi sa NBG, posto sam tad ziveo u drugom kraju grada i linije u tom delu drzi Karaburma, mojoj sreci nije bilo kraja kad je Karaburma strajkovala i kad sam na stanici video NOV 1238... No to su neka nazalost prosla vremena, moje favorizovanje Karaburme je iskljucivo sa strane zdravog razuma jer su trenutno NBG i Karaburma nebo i zemlja. Nazalost.
Darko
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Arhiva