Logo

Pogon "Karaburma"

Stare i zaključane teme

Postod profa_chb » Pet Maj 16, 2008 5:44 pm

Image
uhvatio sam ga u utorak kod pravnog :)
Poslednji put menjao profa_chb dana Sub Okt 04, 2008 9:11 pm, izmenjena 2 puta
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Sponzor

Postod Stefan Bgd » Sub Maj 17, 2008 3:28 pm

Moguce da je ostecen,a moguce i da je prljavstina,koja se tako uhvatila.
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod profa_chb » Ned Maj 18, 2008 11:32 am

pravo da vam kažem to tek sad vidim... ja sam tad bio u frci da oslobodim memoriju na fonu, da bih ga slikao.... mislim da je to bio neki ivičnjak
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod BGS1 » Ned Maj 18, 2008 2:37 pm

Da li neko zna (ako radi u GSP-u, ili ima nekog u GSP-u) da li ce se novi busevi cuvati bolje od starijih... stari Ikarbusi su mi vec posle godinu-dve delovali bas matoro (pogledajte sada one Ikarbuse iz 2002... svi do jednog su postali krsevi). Nadam se da nece ista sudbina biti i ovim autobusima.

Juce sam fotkao novog Ikarbusa preko puta Costa Coffee na Bulevaru
Image
BGS1
Član

Pridružio se: Čet Apr 03, 2008 10:21 pm

Postod avramovicsasa » Ned Maj 18, 2008 5:31 pm

ja radim u GSP Beograd pa ti mogu reci da ce cuvanje zavisiti isključivo od vozača koji ih duže a ne od samog GSP-a,ova vozila će u narednih 5 godina održavati isključivo IKARBUS čak će i njihovi servisi izlaziti na teren kad neki od njih ostane u kvaru,može se očekivati održavanje,
higijena i super stanje poput Japanaca ali ovih 30 autobusa urađeno je jako loše tako da se svašta može očekivati videćemo ostalih 70 pa ćemo dati konačni zaključak.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod milos265 » Ned Maj 18, 2008 7:12 pm

Najveci problem ce biti taj Ikarbusov servis i njihov izlazak na teren, jer su neazurni, povrsni i mogu cak reci i nedovoljno strucni. Meni se desilo da mi pre prvog servisa izbije cev od ulja visko-ventilatora, ulje iscuri, pocne da dize temperaturu! Ja naravno stanem, popnem ga na trotoar, a napolju kisa, petak popodne, proslo 4 sata, vec se smrkava. Kad su ih moji iz firme zvali da izadju na intervenciju, njihov komentar je bio- MA TERAJ TO< NECE MU NISTA BITI, IMA VODU U SISTEMU!!! :twisted: :twisted: :twisted: I sta da radis? Ostavili ga da se ohladi jedno dva sata i onda lagano ga doterali za garazu posto je bilo blizu...
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod avramovicsasa » Pon Maj 19, 2008 7:49 am

Reci mi Miloše kod kog prevoznika voziš? imao sam prilike da čujem da
mnogi Privatnici imaju problem sa Ikarbusom.
Ne znam samo zašto se bakću svi sa tim autobusima kad je rešenje u promeni proizvođača,tako je rešio Domiko Prevoz nakon ne uspelih reklamacija na IK-107,odgovorio je novim IVECO DAILY.
Nego Ikarbus je tesno povezan sa Gradskom vladom,GSP-om svašta tu
ima što mi neznamo jer ko bi normalan kupovao vozila koji će upropastiti
prevoznika.
Pitaj slobodno svog Gazdu čuo sam priče da je jedan od uslova dobijanja
linija za Privatne prevoznike bio upravo kupovina iz Ikarbusa ili eventualno LIAZ-a negde sam pročitao da je Dinara zastupnik LIAZ-a za
Srbiju bio u vezi sa pokojnim Bogdanovićem nisu ova vozila slučajno došla
kod nas mislim sada se svašta priča.
Beograd je pogrešio što nije nastavio tradiciju sa vozilima MAN i Mercedes
kao što je Novi Sad uradio sa VOLVO autobusima.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Pon Maj 19, 2008 7:53 am

Na novim IK-218N sve je labavo jednom se neki dan kod Sajma otkačila
prikolica zamislite što se nije dešavalo na najvećim krševima,otpadaju
ogledala,creva ko zna kako motori stoje,spone ako neko od clanova foruma vozi ove autobuse,čuvajte se i pazite kako ih vozite proveravajte
svaki mogući deo koji se šrafi jer oni su u garanciji a ako ne priznaju oštećenja sve će vozači plaćati.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Serval » Pon Maj 19, 2008 12:19 pm

Koji MAZ, ovde u Nisu saobracaju Mazovi 103, ali jel ste videli novi Maz 203, cini mi se nije los?
POZ SERVAL
Korisnikov avatar
Serval
Član

Pridružio se: Sre Apr 09, 2008 12:08 pm

Postod cone » Pon Maj 19, 2008 1:16 pm

avramovicsasa je napisao:Na novim IK-218N sve je labavo jednom se neki dan kod Sajma otkačila
prikolica zamislite što se nije dešavalo na najvećim krševima.

Kako misliš "otkačila se prikolica"?!?
:shock: :shock: :shock:
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod milos265 » Pon Maj 19, 2008 2:11 pm

avramovicsasa je napisao:Reci mi Miloše kod kog prevoznika voziš? imao sam prilike da čujem da
mnogi Privatnici imaju problem sa Ikarbusom.
Ne znam samo zašto se bakću svi sa tim autobusima kad je rešenje u promeni proizvođača,tako je rešio Domiko Prevoz nakon ne uspelih reklamacija na IK-107,odgovorio je novim IVECO DAILY.
Nego Ikarbus je tesno povezan sa Gradskom vladom,GSP-om svašta tu
ima što mi neznamo jer ko bi normalan kupovao vozila koji će upropastiti
prevoznika.
Pitaj slobodno svog Gazdu čuo sam priče da je jedan od uslova dobijanja
linija za Privatne prevoznike bio upravo kupovina iz Ikarbusa ili eventualno LIAZ-a negde sam pročitao da je Dinara zastupnik LIAZ-a za
Srbiju bio u vezi sa pokojnim Bogdanovićem nisu ova vozila slučajno došla
kod nas mislim sada se svašta priča.
Beograd je pogrešio što nije nastavio tradiciju sa vozilima MAN i Mercedes
kao što je Novi Sad uradio sa VOLVO autobusima.
Evo ovako, vozim u firmi PRESTO i to vec punih pet godina. Sve ovo sto si ti naveo je NAZALOST TACNO!!! Ja o tome ovde nisam pisao jer mi je tesko da objasnjavam sta se tacno desilo jer dosta ljudi ovde velica i Ikarbus i ceo sistem prevoza u Beogradu a ja pravo da ti kazem nemam volje za raspravom. Malverzacija na tenderu je bilo i to sam na svojoj kozi osetio jer sam 6 meseci zbog toga bio bez posla. Liazi su favorizovani i neko je pokupio lovu, te price koje si pomenuo smo svi culi a sta je istina, ko to moze znati? Sto se tice Cobri i MAZ-ova oni su na tesku mucku prosli tehnicke preglede pa si imao smesnu situaciju da su na Cobre stavljane niskoprofilne gume da bi visina poda bila u trazenim granicama a da su skidani i kederi oko vrata da bi se povecala sirina ulaza. Za MAZ sam cuo da je imao velike probleme sa silom kocenja na valjcima!!! A problemi sa Ikarbusom su katastrofalni ali sta da se radi, politika je umesala prste, neko maznuo lovu a nama je ostalo da mucimo muku :cry:
milos265
Profesionalni vozač

Postod Stefan Bgd » Pon Maj 19, 2008 5:39 pm

Znam na koga si tacno mislio kada si rekao da "neko" favorizuje gradski prevoz u Beogradu i Ikarbus...Izvini,ali navedi mi sto nas gradski prevoz lose funkcionise?Vozila k'o vozila,znaci u svakom slucaju bolja nego 90-ih,linija ima puno...Sad,kada si ti ovo napisao ispada da nijedan autobus ne odgovara za gradski saobracaj u Beogradu,a ustvari sta im fali?
Da ne idemo dalje u O.T.,samo mogu ovo reci:mi treba da budemo prezadovoljni nasim gradskim prevozom,odnosno onime cime se vozimo i kako se vozimo.Setite se samo onih vremena kada su privatni prevoznici harali Beogradom,vozili nas u svakakvim krsevima,a upravo vozaci GSP-a Beograd su bili najvise osteceni jer su bili pod stalnim pretnjama i pritiskom.
Bilo i ne ponovilo se!
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod markotar » Pon Maj 19, 2008 5:44 pm

MAZ je mnogo bolji od LiAZa; a da ne govorim i udobniji! Licno MAZ stavljam rame uz rame sa Ikarbusom, ako nije za nijansu i bolji jer koliko znam sa njim, u odnosu na ostale, jos imaju najmanje problema.

Naravno, da me ne shvatite pogresno, sve to je smesno u poredjenju sa npr. jednim Mercedes Conectom. Ja se pridruzujem ekipi koja je razocarana niskopodnim Ikarbusima. Mislim da sada definitivno mogu da zakljucim da je poslednjih godina najbolja moguca stvar (ne racunajuci odnaciju Japana) bila kupovina Meckinih vozila!
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod milos265 » Pon Maj 19, 2008 7:13 pm

Stefan Bgd je napisao:Znam na koga si tacno mislio kada si rekao da "neko" favorizuje gradski prevoz u Beogradu i Ikarbus...Izvini,ali navedi mi sto nas gradski prevoz lose funkcionise?Vozila k'o vozila,znaci u svakom slucaju bolja nego 90-ih,linija ima puno...Sad,kada si ti ovo napisao ispada da nijedan autobus ne odgovara za gradski saobracaj u Beogradu,a ustvari sta im fali?
Da ne idemo dalje u O.T.,samo mogu ovo reci:mi treba da budemo prezadovoljni nasim gradskim prevozom,odnosno onime cime se vozimo i kako se vozimo.Setite se samo onih vremena kada su privatni prevoznici harali Beogradom,vozili nas u svakakvim krsevima,a upravo vozaci GSP-a Beograd su bili najvise osteceni jer su bili pod stalnim pretnjama i pritiskom.
Bilo i ne ponovilo se!
Nisam ja nista lose time mislio. Ti kao i svi imas pravo na svoje misljenje a ja necu da uticem na tebe da ga menjas. Jednostavno pricamo, a siroti vozaci gsp-a su bili uglavnom dobro placeni za sve to sto su radili a mnogi od njih su lepe pare uzeli radeci kod privatnika dok se gsp raspadao. Sad im je firma zivnula, uvukli se u odela i kravate pa pljuju po privatnicima a dok su lovu uzimali lepo im je bilo. Vozili su pojedini privatnici krseve ali su to manji krsevi bili od mnogih koje gsp i danas vozi...
milos265
Profesionalni vozač

Postod ferdinand » Pon Maj 19, 2008 9:53 pm

Stefan Bgd je napisao:Znam na koga si tacno mislio kada si rekao da "neko" favorizuje gradski prevoz u Beogradu i Ikarbus...Izvini,ali navedi mi sto nas gradski prevoz lose funkcionise?Vozila k'o vozila,znaci u svakom slucaju bolja nego 90-ih,linija ima puno...Sad,kada si ti ovo napisao ispada da nijedan autobus ne odgovara za gradski saobracaj u Beogradu,a ustvari sta im fali?
Bilo i ne ponovilo se!

izvini Stefane, znam da je off,ali dokle smatras da dvedesete budu reper za sve sto je sad?! :shock: od tog perioda i nije tesko da bude mnogo bolje :roll:
Korisnikov avatar
ferdinand
Član

Pridružio se: Sub Feb 16, 2008 4:26 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Arhiva