Logo

Sanos

Diskusije posvećene turističkim i visokoturističkim autobusima.

Postod sanos_a » Ned Maj 11, 2008 6:52 pm

za zal tolkava e slikata :( :( ja najdov vo eden dneven vesnik
Image
Prof. Dr. Sanos Avtobusovski redoven profesor na univerzitetot AUTOBUSI.NET
sanos_a
Član

Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 11:40 am

Sponzor

Postod Alex » Uto Maj 13, 2008 12:29 pm

Ovo je slikano iz vremena kada su radnici ATP Proleter-a strajkovali.
Naime blokirali su ulicu pored gradske skupstine u Skoplju. Na ovoj slici izgleda kao da nekoga jure ali u stvari oni svi tako stoje parkirani i tako su stajali par dana.
Alex
Član

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:11 pm

Postod sanos_a » Uto Maj 13, 2008 2:39 pm

otvorena vrata za luftiranje :D :D
Image
Image
Prof. Dr. Sanos Avtobusovski redoven profesor na univerzitetot AUTOBUSI.NET
sanos_a
Član

Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 11:40 am

Postod Nibus-ja » Uto Maj 13, 2008 4:22 pm

sanos_a je napisao:otvorena vrata za luftiranje :D :D
Image

Odlicna klima sto veca brzina vece uzivanje uz vecu promaju :oops:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod Goran sk » Sre Maj 14, 2008 11:19 pm

Image
Image
preuzteto sa autobusi.org
Image
Korisnikov avatar
Goran sk
Član

Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 9:24 pm

Postod cone » Uto Maj 20, 2008 2:25 pm

Neke od ovih slika sam već postavljao na prethodnom forumu, ali ću ih sada sve postaviti.

Ovo je Sanos S415 proizveden 1987. godine i izvezen u Saudijsku Arabiju za potrebe hadžiluk prevoza. Autobus je opremljen za pustinjske uslove sa rezervoarima za vodu, klimatizovan i ima pokretni krov da se od njega napravi kabriolet varijanta. I pored teške i vlažne saudijske klime, ovaj autobus i posle 20 godina deluje relativno novo, tim pre što se koristio SAMO za vreme hadžiluka. Jedan od njih je aprila prošle godine došao u Neobus i to brodom do Grčke, pa potom dovežen sopstvenim pogonom u Novi Sad. Njegova karoserija je srušena, a novu će dobiti kada budu krenuli da izlaze i ostali autobusi Neobus Solle za Saudijsku Arabiju.

Image

Image

Image

Image

Image
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod cone » Uto Maj 20, 2008 2:28 pm

Detalji na karoseriji:

Image

Image

Image

Image
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod cone » Uto Maj 20, 2008 2:31 pm

Enterijer Sanosa S 415:

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod s215hdh » Uto Maj 20, 2008 2:39 pm

Pa kome da daju pare aako ne nama, kukala im majka??? :lol:
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Postod Nibus-ja » Uto Maj 20, 2008 3:40 pm

cone je napisao:Detalji na karoseriji:

Image

Image

Image

Image

Kako je samo ocuvan pamet da ti stane a i spolja :shock:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod Stefan Bgd » Uto Maj 20, 2008 5:45 pm

Bog te vid'o,pa ovaj k'o nov :!: :)
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod sasa-74 » Uto Maj 20, 2008 9:31 pm

ovaj sistem 'ladjenja ni meni nije pao na pamet , za svakog po ventilator pa nek se ladi ko oce :wink: ovaj bus samo hadziluk vozi verovatno i nista drugo zato je kao nov :D
negas je napisao: Nema auta bez TAMica! Nekad su inzenjeri Dajca projektovali motor za bus bez goriva, al im bilo glupo zbog konkurencije, pa resili da ga naprave samo da radi bez vode :wink: :wink:
sasa-74
Mehaničar

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:10 pm

Postod Goran sk » Uto Maj 20, 2008 9:35 pm

sasa-74 je napisao:ovaj sistem 'ladjenja ni meni nije pao na pamet , za svakog po ventilator pa nek se ladi ko oce :wink: ovaj bus samo hadziluk vozi verovatno i nista drugo zato je kao nov :D

najbolje hladjenje , a netreba puno investicie
Image
Korisnikov avatar
Goran sk
Član

Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 9:24 pm

Postod Alex » Pet Maj 23, 2008 3:33 pm

Ekstra slike!!! Da nemas mozda i sliku instrument table? Intersuje me jel ona klasicna iz Sanosa S415 ili su i nju mozda prilagodjavali trzistu?
Alex
Član

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:11 pm

Postod negas » Sre Maj 28, 2008 4:46 pm

Odmah se primeti "stil" ko je radio, siti blatobrani, isti boksovi, lajsne, mere, lako se prepozna! Takvih sada imate u Lasti (mada ih lasta bus skrnavi kad ih radi), Litasu (u original boji ostala samo ova koliko ja znam i jos jedna, radi BG-ZAGUBICA, svaki dan), te Severtransu i jos po nekim firmama!
Evo slike na temi Litasa! Pogledajte!

Pogledajte ovu 315-cu, saliveno, razbijeno! Kada je dosla kao nova 1999 godine, jao, unutra sedista sanos, ona stara a dobra, ali sa novom plastikom pozadi (neka meka lepa), pa sa lakom mogucnoscu podesavanja napred nazad, levo desno, galerije isto perfektne, a spolja posebna prica! Metalik boje, karoserija na podvozju, kod boksova ima onu Mercedesovu kosinu, oval, ma razbija, vrata prtljaga novo vesanje, pozadi 5 stopova, pa ona zuta svetla sa strane koja ne svetle, nego bljeste(pogledajte, plus novi zmigavac napred), pa stari dobri mocni zvuk Mercedes motora!. I napred ubija! Samo nedostaje jednodelni vetrobrabn, ali Liats je trazio dvodelni! Na krovu se smesi Sitrakova klima...
Posle dva dana uzeh ja da se provozam njome do Majdanpeka iz Negotina, sat ipo voznje, isla kao zmaj! Jos sam terao vozaca da je malo nagazi, a on gori od mene vozio kao shumaher, a isto bio je odusevljen kako radi! E sad ta sto sam se vozio, po278-24 i ova su ostale ovako u metalik-zelenoj boji, ali ce i one da se ofarbaju u belu boju, stim sto ih 'Skrnavi " ovaj servis koji ih sad radi! Za jednu sam saznao da je bas sada na remontu, za trecu zapravo, ali neznam gde, ako je u Skoplju bice prefektna kad se vrati, ali ako je u NS u servis, nece biti lepo uradjena, mozda hoce daobro i kvalitetno, ali ne i lepo jer onaj servis tura drgacija svetla, i to ne lici posle ninasta!

Sta kazete za ovu ovako uradjenu 315-cu obozavam je!
Pokusacu da odem u Litas garazu da se dogovorim s ljudima tamo i da je islikam kompletno!!!

Sanos je radio reparaciju kola, i to 315ca iz Srbije intenzivno u periodu 96 god- 99! Tada je rekarosirao i podizao sve Lastine, jednu za jedinstvo i jos koje kao sto je Severtransova, a najbolje je uradio (zapravo se meni najvise svidela zbog boje) Litasove 315ce, koje su razbijene kako su uradjene! Secam se bas za vreme bombardovanja na relaciji Litasa BG-Majdanpek-Negotin je stigla 315ca iz Bg-a! Nova, prva voznja, ja pitam vozaca ko je radio, a on kaze, ma juce pod bombama je dovezah iz Skoplja! Neverovatno, jedva prosli!

Uh vozio bih je sa zadovoljstvom u nekom voznom parku, a sa zavesicama iza zadnjih tockova je jos perfektnija!!!

Image

Image
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Turisticki, Visokoturisticki