Odmah se primeti "stil" ko je radio, siti blatobrani, isti boksovi, lajsne, mere, lako se prepozna! Takvih sada imate u Lasti (mada ih lasta bus skrnavi kad ih radi), Litasu (u original boji ostala samo ova koliko ja znam i jos jedna, radi BG-ZAGUBICA, svaki dan), te Severtransu i jos po nekim firmama!
Evo slike na temi Litasa! Pogledajte!
Pogledajte ovu 315-cu, saliveno, razbijeno! Kada je dosla kao nova 1999 godine, jao, unutra sedista sanos, ona stara a dobra, ali sa novom plastikom pozadi (neka meka lepa), pa sa lakom mogucnoscu podesavanja napred nazad, levo desno, galerije isto perfektne, a spolja posebna prica! Metalik boje, karoserija na podvozju, kod boksova ima onu Mercedesovu kosinu, oval, ma razbija, vrata prtljaga novo vesanje, pozadi 5 stopova, pa ona zuta svetla sa strane koja ne svetle, nego bljeste(pogledajte, plus novi zmigavac napred), pa stari dobri mocni zvuk Mercedes motora!. I napred ubija! Samo nedostaje jednodelni vetrobrabn, ali Liats je trazio dvodelni! Na krovu se smesi Sitrakova klima...
Posle dva dana uzeh ja da se provozam njome do Majdanpeka iz Negotina, sat ipo voznje, isla kao zmaj! Jos sam terao vozaca da je malo nagazi, a on gori od mene vozio kao shumaher, a isto bio je odusevljen kako radi! E sad ta sto sam se vozio, po278-24 i ova su ostale ovako u metalik-zelenoj boji, ali ce i one da se ofarbaju u belu boju, stim sto ih 'Skrnavi " ovaj servis koji ih sad radi! Za jednu sam saznao da je bas sada na remontu, za trecu zapravo, ali neznam gde, ako je u Skoplju bice prefektna kad se vrati, ali ako je u NS u servis, nece biti lepo uradjena, mozda hoce daobro i kvalitetno, ali ne i lepo jer onaj servis tura drgacija svetla, i to ne lici posle ninasta!
Sta kazete za ovu ovako uradjenu 315-cu obozavam je!
Pokusacu da odem u Litas garazu da se dogovorim s ljudima tamo i da je islikam kompletno!!!
Sanos je radio reparaciju kola, i to 315ca iz Srbije intenzivno u periodu 96 god- 99! Tada je rekarosirao i podizao sve Lastine, jednu za jedinstvo i jos koje kao sto je Severtransova, a najbolje je uradio (zapravo se meni najvise svidela zbog boje) Litasove 315ce, koje su razbijene kako su uradjene! Secam se bas za vreme bombardovanja na relaciji Litasa BG-Majdanpek-Negotin je stigla 315ca iz Bg-a! Nova, prva voznja, ja pitam vozaca ko je radio, a on kaze, ma juce pod bombama je dovezah iz Skoplja! Neverovatno, jedva prosli!
Uh vozio bih je sa zadovoljstvom u nekom voznom parku, a sa zavesicama iza zadnjih tockova je jos perfektnija!!!