Logo

Nibus

Diskusije posvećene turističkim i visokoturističkim autobusima.

Postod Nele Nibus » Uto Jun 08, 2010 12:29 pm

danilo je napisao:Evo specijalno za Nibus-ja, negasa, Sasca, Stefana_Bgd i sve ostale ljubitelje Nibusa, Nišekspresov Nibus sa garažnim brojem 469 u Perućcu kod hidroelektrane odmara na parkingu obližnjeg hotela :wink: :D

Image

Image

Image

Pozdrav :!: :wink: 8) :D

Poznajem vozaca ovog busa, extra je lik.
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Sponzor

Postod Nele Nibus » Uto Jun 08, 2010 12:32 pm

Nije mi jasno samo cemu ovolike kritike za Nibusa kad proizvod nije nista losiji od nekog IK ili Neobusa, neko se zaludeo brendiranim vozilima pa mu svaki normalan autobus smesan.
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod PEX » Uto Jun 08, 2010 12:58 pm

Nenad_KM je napisao:Nije mi jasno samo cemu ovolike kritike za Nibusa kad proizvod nije nista losiji od nekog IK ili Neobusa, neko se zaludeo brendiranim vozilima pa mu svaki normalan autobus smesan.

Kada ovo bude NORMALAN autobus, onda neće biti smešan! ;)
PEX
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:37 am

Postod Nele Nibus » Uto Jun 08, 2010 1:04 pm

PEX je napisao:
Nenad_KM je napisao:Nije mi jasno samo cemu ovolike kritike za Nibusa kad proizvod nije nista losiji od nekog IK ili Neobusa, neko se zaludeo brendiranim vozilima pa mu svaki normalan autobus smesan.

Kada ovo bude NORMALAN autobus, onda neće biti smešan! ;)

Ovom autobusu apsolutno nista ne fali, uglavnom sve komponente se kupuju, e sad jedino malo stede posto prave za svoje potrebe.
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod negas » Čet Jun 10, 2010 11:33 am

Hvala Danilo na predivnim fotkama!

Bus je dobar za nashe prilike, svi znamo koliko se ulaze malo u proizvodnju! Drugo, mora neshto da proizvodimo, da ne ostanemo nepismeni! Mora svaka zemlja da ima kreativan rad, da se neshto stvori! Pa ce samo kroz rad to neshto da se i poboljsha! Ako ne proizvodimo, zashto onda ne ukinemo Masinski fakultet ili Elktrotrhnicki i druge!
Dakle proizvodnja je vrlo bitna za drzavu! A sad poshto nishta ne proizvodimo i ne ucimo, ovako prolazimo, a prolazicemo i na dalje koliko vidim! Mora da se uci i stvara-e kad to srbin shvati onda ce da krene svima!

Zato treba pohvaliti svaku proizvodnju-domacu!

A kod nas je sistem vrednosti unishten, nude ti farmu na tvu i kojekakve gluposti! Nemash nigde nekog obrazovnog programa! Shto ne odu u taj nibus, neobus ikarbus, da pokazu inzenjeri neko tehnicko reshenje, a ne da nas stalno zaglupljuju! Za to je drugari proizvodnja bitna, najlakshe je kupiti tudje! Treba da pravimo ono shto realno mozemo...

Prelepo je kad jedna firma moze sama sebi da napravi sredstvo rada!
Jedan je nis-ekspres!
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod negas » Čet Jun 10, 2010 11:38 am

Nibus-ja je napisao:Jel zna neko mozda koliko je INZINJERA posle propasti SANOS-a doslo u NIBUS :?:

NIJEADN!!! Sto puta smo ponavljali, nijedan!!!
negas

Postod djole » Čet Jun 10, 2010 4:48 pm

negas je napisao:Hvala Danilo na predivnim fotkama!

Bus je dobar za nashe prilike, svi znamo koliko se ulaze malo u proizvodnju! Drugo, mora neshto da proizvodimo, da ne ostanemo nepismeni! Mora svaka zemlja da ima kreativan rad, da se neshto stvori! Pa ce samo kroz rad to neshto da se i poboljsha! Ako ne proizvodimo, zashto onda ne ukinemo Masinski fakultet ili Elktrotrhnicki i druge!
Dakle proizvodnja je vrlo bitna za drzavu! A sad poshto nishta ne proizvodimo i ne ucimo, ovako prolazimo, a prolazicemo i na dalje koliko vidim! Mora da se uci i stvara-e kad to srbin shvati onda ce da krene svima!

Kako Dekan Masinskog fakulteta kaze :" Nece nam Japanci doveka kupovati autobuse"
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod negas » Čet Jun 10, 2010 10:30 pm

djole je napisao:
negas je napisao:Hvala Danilo na predivnim fotkama!

Kako Dekan Masinskog fakulteta kaze :" Nece nam Japanci doveka kupovati autobuse"

Tako je, tako je , pozdravljam!!!
negas

Postod Marko » Čet Jun 10, 2010 10:35 pm

Japanci još nisu videli Nibuse . Možda se sažale kad ih vide ?
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod djole » Pet Jun 11, 2010 8:38 am

to je vise bio govor na to kako u Srbiji nista ne radi u pogledu proizvodnje, a oni na kojima je da tu proizvodnju obnove ne zele to da urade imajuci u vidu da je slaba potrazna za tehnickim fakultetima. Mi nismo Monako ili Luksemburg da bi drzava mogla da zivi samo od naplacivanja poreza, moramo nesto da proizvodimo. Zato mi masinci cenimo svaki napor koji se ulaze bez obzira koliko to sve izgledalo nazadno u odnosu na nemacku industriju....Nikad nisam gledao "uzivo" proizvodnju autobusa, ali sam siguran da nije jednostavan proces, i tom Nibusu ( kao i Neobusu pa i Ikarbusu ) ne treba suditi samo na osnovu zavrsne obrade (eto mene prvog nervira npr skripucu sitnice ). To su samo delovi enterijera i to je ono sa cime smo u direktnom kontaktu, ali ne vidimo ono iza cega stoji gomila inzenjera, proracuni, sama tehnologija izrade... Na Ikarbusovu n seriju sve zamerke se odnose na to da su radnici u vreme masovne proizvodnje istog vozila bili nezadovoljni i da je sve radjeno ofrlje i na brzinu. Mozda bi to sve izgledalo drugacije da je situacija u fabrici bila malo bollja.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod FR1GTS » Sre Jun 16, 2010 8:49 am

Ma,nema nista bez gb580..najbolji od nibusa.Jeste da nije nesto posebno,ali mehanicki deo je veoma kvalitetno uradjen,a to sto unutra jeftini materijali za table i kuhnje...nema veze,kad se moze putovati 10-20 sati a da jos bude udobno :)

ps: ali samo gradske da vidite,od ikar(b)usa 110 i 180/160,promenjen od napred,pozadi i nesto unutra,ali nemoze da se prica dok prolazi :(
FR1GTS
Član

Pridružio se: Uto Jun 15, 2010 11:58 am

Postod Sashco » Sre Jun 16, 2010 7:13 pm

danilo je napisao:Evo specijalno za Nibus-ja, negasa, Sasca, Stefana_Bgd i sve ostale ljubitelje Nibusa, Nišekspresov Nibus sa garažnim brojem 469 u Perućcu kod hidroelektrane odmara na parkingu obližnjeg hotela :wink: :D

Image
Pozdrav :!: :wink: 8) :D

Kolega Danilo, ja sam ovo kasno video, ali me to ne sprecava da ti se od srca zahvalim za ove prelepe fotografije! Bravo majstore!!!
Image
Korisnikov avatar
Sashco
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 2:59 pm

Postod Mickey » Sub Jun 19, 2010 11:20 pm

restilizovani Nibus 400
obratite paznu da je visoki troosovinac u pitanju, i da ima regularne tablice,ne crvene kako je to do sad bio slicaj sa Nibusima...
Image Image Image

Uploaded with ImageShack.us
Mickey
Član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:30 pm

Postod Sashco » Sub Jun 19, 2010 11:41 pm

Totalno osvezenje! Mnogo lepo izgleda!
Image
Korisnikov avatar
Sashco
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 2:59 pm

Postod Mickey » Sub Jun 19, 2010 11:53 pm

slazem se,ali su zadnju stenu mogli (morali) originalnije da urade...
Mickey
Član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:30 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Turisticki, Visokoturisticki