Ma, za kontrolu saobracaja me boli uvo. Putni nalog i traka su dokaz a to sto oni klosare po coskovima i za to primaju platu nije moj problem. Vecina otpravnika je kao sa marsa da su pali, pogotovo ovi stariji. Cast izuzecima. Ali ima ljudi koji znaju i hoce da rade i sa kojima je milina raditi. Shvataju da smo svi vezani i da samo ako radimo kao tim mozemo da odrzimo saobracaj. Sigurno nije prijatno recimo, u podne na Vencu kad hiljadu ljudi stoji na stanici setati okolo sa motorolom ili sedeti u kucici a recimo 53-ke nema pola sata! I medju vozacima ima svega, sad kada nema jurnjave vidis ko je kakav. Nema veze nas ili gsp-ov. Ja licno volim da znam ljude ispred i iza sebe. Pratis saobracaj i trudis se da odrzis interval. Ako stignes kolegu ispred zbog guzve, prilazis da mu pomognes a ne krijes se kao k.... na pola stanice iza. Desavalo mi se da u takvim situacijama i obidjem pa kupim ispred a kad dodjemo na okretnicu uklapamo se. Naravno, ne razmisljaju svi isto. Kod ovih otpravnika koji su zarobljeni u nekim proslim vremenima turaza je zakon i oni sem blejanja u cifre slabo sta znaju. I onda dodje sa pitanjem- kako je ovaj ispred tebe stigao a ti kasnis??? A onda iza tebe svi poispadaju a on se nadje u cudu! Pre par godina sam na Pancevcu jednu otpravnicu spasio linca jer je svojom pamecu napravila rupu od pola sata na 48 u spicu. Miting zena napravila i seta sa motorolom i da je nisam ubedio da udje kod mene u bus i da pobegne na Dunav stanicu pojeli bi je!avramovicsasa je napisao:Jeste sve je to nazalost tacno ali verovatno si primetio da dobar deo Otpravnika ne zna da radi svoj posao ili ne zeli da ga radi,da bi se obezbedio odgovarajuci interval Otpravnik i Vozaci bez obzira da li su to
GSP ili Privatnici moraju da saradjuju da se obavestavaju mobilnim telefonima o stanju i situacijama na liniji,verovatno si primetio da je dobar
deo Otpravnika jos uvek ne prijateljski raspolozen prema Privatnicima i da
ne zele saradnju iako im je to posao pa bez dogovora cela linija ulazi u kolaps pa se vozila prate a posle nema nijednog po pola sata.
Ja sam imao ne prijatnosti sa lin.81 dok nisam shvatio kako ta linija funkcionise,tesko je raditi sa prolaznim linijama poput 54,81,504 a Surcinske linije da ne pominjem pa je dogovor sa vozacima poput mobilne
veze jedini nacin da se olaksa saradnja.
Linija 77 je jedna od najtezih gde su svakodnevni poremecaji i to dobrim delom zbog ne zaintresovanosti Otpravnika,dok sam bio redovan u Cingrijinoj desavalo mi se da po sat i jace nemam polaske pa mi dodje po
6 autobusa zajedno samo sto kolega iz predhodne smene nije pratio situaciju vec je slao vozila na po 5 min.da se gomilaju u guzvi pa sam ih
onda poput sahovskih figura razmestao po gradu da bi bio kakav takav
interval.
Nemoj mnogo da se plasis Kontrole saobracaja to su ti 50%neznalice i praznoglavci koji su smetali kao Otpravnici(nazalost da kazem ali to se vidi)pa su zahvaljujuci vezicama napredovali,za tebe je vazno da saradjujes sa Otpravnikom koji preuzima odgovornost za vodjenje linije
i da obavezno popunjavas Putni nalog onako kako se vozilo krece narocito
kada su skracenja u pitanju tako ako nekome padne napamet da ti napise
prijavu bilo putnik ili Kontrolor tvoja firma ima pokrice zbog cega je vozilo
stajalo ili kraceno ali sta god se desava na liniji Otpravnik mora da zna kako bi objasnio ako ga neko zove preko stanice.
avramovicsasa je napisao:Velika je greska sto je Auto put Gazela smesten u samom gradu pa hteli
ne hteli moramo da je koristimo niko nije razmisljao o povecanju broja vozila od sedamdesetih godina do danas sada je vec i most preko Ade prevazidjen,zamislite koliko ce se povecati obim saobracaja do 2011.
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju