Logo

GSP Beograd

Diskusije

Postod cone » Sre Jun 04, 2008 1:57 pm

Ikarbus je trebao da stavi tapacirana sedišta, ali Beograđani su rekli odlučno "NE!"
:lol:
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Sponzor

Postod profa_chb » Sre Jun 04, 2008 2:00 pm

ali su trebali onda da stave plastična kao što imaju veolijini ik103 i oni gspovi ik201 iz 2003
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod milos265 » Sre Jun 04, 2008 2:01 pm

cone je napisao:Slažem se. Pa, zar niste svi vi Beograđani zajedno osmislili kako treba da izgledaju novi autobusi?! Bar je on to tako rekao... :lol: :lol: :lol:
Mene nista nije pitao, mozda i bolje :lol:
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod profa_chb » Sre Jun 04, 2008 2:03 pm

najbolja su ona "Nova Varoš Produkt"
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod cone » Sre Jun 04, 2008 2:08 pm

profa_chb je napisao:najbolja su ona "Nova Varoš Produkt"

Pa i ova su ti iz iste fabrike, samo drugi model. :lol:
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod profa_chb » Sre Jun 04, 2008 2:10 pm

pa koliko imena ima ta fabrika??? :D
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod cone » Sre Jun 04, 2008 2:17 pm

Fabrika se zove Interprodukt, ako se ne varam, ali prave više modela sedišta (i ona klizajuća i ona neklizajuća).
:wink:
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod profa_chb » Sre Jun 04, 2008 2:21 pm

aha... jer ja sm viđao da piše i nova varoš i priboj i prijepolje...
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod danilo » Sre Jun 04, 2008 6:26 pm

Koji je to proizvođač iz Prijepolja :?: :!: Ja znam za Bučje-Priboj i Interprodukt-Nova Varoš :!: :wink:
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod cone » Čet Jun 05, 2008 9:19 am

Ja sam pogrešio, sinoć sam to uvideo. :oops:
Ona debela klizajuća (kao u vašim IK-112N) su Interprodukt Nova Varoš, a ona druga (što su vam isporučena u IK-218N) su FSP Priboj. Eto. :)
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod WeljaBG » Čet Jun 05, 2008 2:14 pm

ma meni su od tih "plastikanera" najbolja "bucje priboj" to su ona u veolijinim ikarima, u vecini privatnih ikara, u (skoro) svim (izuzev tapaciranih 206ica) lastinim gradskim ikarima i jos gsp-ovim 200kecevima iz 2003ce sa BUSE displejima, u svim tim autobusima su ista sedista, cak su i 103jke novobeogradske 1 deo imale ta, a 1 deo ona bela, koja su mi jos lepsa, ali su su ih brzo upropastili ili se to samo meni ucinilo... e sad za ta bela, ne znam da li ih isto pravi bucje ili interprodukt nova varos, a ubedljivo najbolja su mi bila ona iz prototipa ik-203 cini mi se expo ne znam koe god da li 2000te, nisam siguran, on ima super hvataljke na sedistu, znaci nije iskrivljena sipkica kod koje svaka budala "seta" "plasticni prsten" koji treba da bude zaglavljen nego ima lepo crni drzac sa zadnje strane sedista zasrafljen sa 4 ili 6 srafova ne secam se bas sada...
WeljaBG

Postod markotar » Pet Jun 06, 2008 11:26 pm

WeljaBG je napisao:jos gsp-ovim 200kecevima iz 2003ce sa BUSE displejima,

Kad pominjes te displeje meni se isti ubedljivo najvise dopadaju! Odmah lepo i iz daleka vidis koja je linija! Novatronic mi se uopste ne dopadaju, slova su nekako kockasta, zbijena, isto vazi i za brojeve!
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod WeljaBG » Sub Jun 07, 2008 11:22 am

ma BUSE pravi najbolje displeje, ne kvare se uopste, samo sto ovi nasi ne znaju da koriste sistem upravljanja svim displejima na vozilu i onda kad prebace bus na drugu liniju na svim se promeni samo na zadnjem ostane stara linija, tako isto jadni 1028 na 31 vec godinu i po mu stoji 77 pozadi a autobus celog "zivota" na 31, samo ga slucajno taj 1 dan prebacili na 77 jer je drugi crko, al nasi majstori, umesto da otklone kvar, oni posto se pokvario u prednji veliki uzeli sprej i poprskali ga belo...strasno! na japancima svi displeji rade, ne znam samo koji su na conectoima, na starim conectoima iz 2003ce su neki koji imaju cudan font, i slova i brojevi se pola ne vide jer su orisla "pod karoseriju" tj skroz na krov iznutra, a na novi8jim iz 2005te oni mi imaju najbolji font, tanke brojeve, isto ko na zapadu, i vide se lepo iz daleka jer su bistri, samo imaju problema, i oni se kvare, ne znam zasto, verovatno ovi nasi ne znaju da ih odrzavaju i koriste...e sad, ne svidja mi se sto je ikarbus stavio one male displeje napred, ne znam da li novatronik proizvodi vece uopste?
WeljaBG

Postod markotar » Sub Jun 07, 2008 2:13 pm

Meni je mnogo veci problem taj sto su displeji na novim N Ikarbusima pozadi i sa strane nekako mnogo uvuceni pa kada se gleda pod ostrim uglom broj linije lose vidi. Takodje, svetlost dioda displeja se odbija od staklo (bas zbog toga sto je veliki razmak) i to dodatno zamucuje sliku. Takodje mi se ne svidja zuta boja, previse je iritantna i lose se vidi iz daleka. Sad zamislite ako ste stariji i slabovidi. Generalno, jako sam nezadovoljan Novatrinic displejima, deluju kao da su ih sklepali na brzaka, cisto eto da svetli broj linije, uopste se nije vodilo racuna o "ergonomiji" i detaljima. BUSE je definitivno svetlosnim godinama ispred!

A po meni, za obrazovanje (tj. neobrazovanje) radnika (sto majstora sto vozaca) kriv direktno menadzment GSP-a sto ih jednostavno ne natera da nauce, da rade po propisima i da ih kontrolise! Uvek dolazi do zamene teza da su radnici krivi za sve - to nije istina! Rukovodioci su ti koji su direktno odgovorni! Nije kriva ovca ako pobegne iz stada vec pastir!
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod avramovicsasa » Sub Jun 07, 2008 2:23 pm

Za održavanje displeja nije zadužen GSP već firma koja ih proizvodi ili
koja pruža održavanje.
Tačno je da jedan deo vozača ne ume da menja linije na displeju jer nisu
prošli obuku a nijedan autobus nema zaduženu knjigu sa šiframa,čak i da
se upamte šifre displeji se razlikuju na IKARBUS-ima naročito za koje su
različite šifre.
-Krivi su odgovorni ljudi GSP-a zbog toga što jedan deo ljudi nije prošao
obuku a i kontrola je loša,mnogi stariji vozači se pravdaju godinama života i ne žele da nauče ništa novo i savremeno što je odlika vremena u
kojem trenutno žive,ne kontroliše se ni natpis pravca u kojem se vozilo
kreće pa recimo ide ka Bež.Kosi a piše Zeleni Venac ili stoji samo broj,pa
je jako teško čoveku koji nije iz Beograda da se snađe.
Ne znam koje proizvodio displej za remontovane IK-166 i IK-202 toliko su
bili loši da su se kvarili pri niskim temperaturama,pa su skoro sa svih buseva poskidali 330,336,337,1153 itd.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije