Logo

Ikarbus

Diskusije posvećene turističkim i visokoturističkim autobusima.

Postod Stefan Bgd » Pon Feb 21, 2011 1:16 am

Ne bitno koliko ima šrafova,vremenom se moraju galerije dotezivati,ali to sve zavisi od održavanja prevoznika,a Kavim Raška ih baš i ne pazi preterano... :roll:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Sponzor

Postod Nele Nibus » Pon Feb 21, 2011 1:20 am

Stefan Bgd je napisao:Ne bitno koliko ima šrafova,vremenom se moraju galerije dotezivati,ali to sve zavisi od održavanja prevoznika,a Kavim Raška ih baš i ne pazi preterano... :roll:

Srafovi se dotezu, to se podrazumeva,ali jos kad bese Jugoprevoz Raska rasklimali su se, a Jugoprevoz ih je bas lepo odrzavao. Bez ljutnje ali galerije i nisu nesto kvalitetne, slabe su kao i kineske na novom Nibusu, jedino sto estetsli lepo izgledaju.
Ipak one stare galerije kao na Sanosu su nezamenljive, samo je dotegnes i to drzi ko blesavo.

Kad malo bolje razmislim kad bi kupovao bus, i sad imam izbor izmedju Ik 412 i Setre stare 25-30 god. pa naravno pre bi uzeo Ik, novo je novo...
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Postod negas » Pon Feb 21, 2011 1:40 am

Nenad_KM je napisao:
Marko je napisao:Loš ti primer

Los ili dobar kako god ali na starijim Nibusima je galerija ucvrscena sa silnim srafovima(350-tke i smederevci), ali sad da ne pravim ovde OT...

Pa dobro, Mare, te i nisu losh primer, ali su dosta jednostavne, zbog toga se i lako vezujy vijcima sa P profilom, i kad zategnes sper, to je to! Kod plasticnih je druga pesma! Letos se vozih u Veolijin IK-412 BG-Kladovo, idi begaj, ne mrda nista ide ko sumanut! AUTO!
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod Mickey » Uto Feb 22, 2011 9:44 pm

Nenad_KM je napisao:
Stefan Bgd je napisao:Ne bitno koliko ima šrafova,vremenom se moraju galerije dotezivati,ali to sve zavisi od održavanja prevoznika,a Kavim Raška ih baš i ne pazi preterano... :roll:

Srafovi se dotezu, to se podrazumeva,ali jos kad bese Jugoprevoz Raska rasklimali su se, a Jugoprevoz ih je bas lepo odrzavao. Bez ljutnje ali galerije i nisu nesto kvalitetne, slabe su kao i kineske na novom Nibusu, jedino sto estetsli lepo izgledaju.
Ipak one stare galerije kao na Sanosu su nezamenljive, samo je dotegnes i to drzi ko blesavo.

Kad malo bolje razmislim kad bi kupovao bus, i sad imam izbor izmedju Ik 412 i Setre stare 25-30 god. pa naravno pre bi uzeo Ik, novo je novo...

mislim da nigde neces naci Setru staru 25-30 god koja kosta oko 200.000evra. malo ti je nerealno poredjenje :wink:
Mickey
Član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:30 pm

Postod Nele Nibus » Uto Feb 22, 2011 9:49 pm

Mickey je napisao:
Nenad_KM je napisao:

mislim da nigde neces naci Setru staru 25-30 god koja kosta oko 200.000evra. malo ti je nerealno poredjenje :wink:

Ja nisam mislio na cenu da je ista sto i ne moze nikad da bude. Novo je ipak novo...
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod Stefan Bgd » Sre Feb 23, 2011 5:36 pm

Nenad_KM je napisao:Kad malo bolje razmislim kad bi kupovao bus, i sad imam izbor izmedju Ik 412 i Setre stare 25-30 god. pa naravno pre bi uzeo Ik, novo je novo...

Naravno,kakva god bila ta Setra nikako ne može da se poredi sa novim autobusom...A IK-412-ca je i više nego odličan za naše prevoznike,šteta samo što malo više nije zaživela njihova proizvodnja. :)
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod Nele Nibus » Sre Feb 23, 2011 5:45 pm

Stefan Bgd je napisao:
Nenad_KM je napisao:Kad malo bolje razmislim kad bi kupovao bus, i sad imam izbor izmedju Ik 412 i Setre stare 25-30 god. pa naravno pre bi uzeo Ik, novo je novo...

Naravno,kakva god bila ta Setra nikako ne može da se poredi sa novim autobusom...A IK-412-ca je i više nego odličan za naše prevoznike,šteta samo što malo više nije zaživela njihova proizvodnja. :)

Ipak da malo bolje ucvrste te galerije(kao sto su nekad bile Sanosove)...

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod s215hdh » Pet Feb 25, 2011 10:05 am

Sta ne moze da se poredi sa novim autobusom? Ne budite smesni. Setra koja je lepo cuvana ako ima 20-25 godina uvek ce biti bolja od bilo kog IK cak i novog. Moze se nesto voleti, ali kad je nesto dobro ili nije dobro, treba biti realan.
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Postod Nele Nibus » Pet Feb 25, 2011 12:57 pm

Ali ipak je novo novo, sad ja mislim da jedan Ikarbus kosta od prilike kao jedna cetvrtina nove Setre ili Neoplana, a opet je to novo vozilo, nije vozilo staro 20-30 god.

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod PEX » Pet Feb 25, 2011 2:15 pm

Nenad_KM je napisao:Ali ipak je novo novo, sad ja mislim da jedan Ikarbus kosta od prilike kao jedna cetvrtina nove Setre ili Neoplana, a opet je to novo vozilo, nije vozilo staro 20-30 god.

Druze pusti ti sto je to novo, i YUGO je nov (hvala Bogu više nije) pa se ne moze porediti sa Meckom, BMW-om, AUDI-em, starim po 20 godina, ni po čemu. Tako isto taj IK, NIBUS... sa Setrom i Neoplanom iz 90-th.
PEX
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:37 am

Postod Nibus-ja » Pet Feb 25, 2011 3:52 pm

PEX je napisao:
Nenad_KM je napisao:Ali ipak je novo novo, sad ja mislim da jedan Ikarbus kosta od prilike kao jedna cetvrtina nove Setre ili Neoplana, a opet je to novo vozilo, nije vozilo staro 20-30 god.

Druze pusti ti sto je to novo, i YUGO je nov (hvala Bogu više nije) pa se ne moze porediti sa Meckom, BMW-om, AUDI-em, starim po 20 godina, ni po čemu. Tako isto taj IK, NIBUS... sa Setrom i Neoplanom iz 90-th.

Nibus ne mozete odmah da poredite sa ostalima ipak se pravi nekih 10-ak godina a ostali proizvodjaci imaju daleko dugu tradiciju u proizvodnji,sto se tice YUGA i zapadnih proizvodjaca treba da imate u vidu da vozila nisu u istim klasama ali i fabrike nisu u istom polozaju tako da NEMA POREDJENJA
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod Nele Nibus » Pet Feb 25, 2011 4:21 pm

Nibus-ja je napisao:
PEX je napisao:

Nibus ne mozete odmah da poredite sa ostalima ipak se pravi nekih 10-ak godina a ostali proizvodjaci imaju daleko dugu tradiciju u proizvodnji,sto se tice YUGA i zapadnih proizvodjaca treba da imate u vidu da vozila nisu u istim klasama ali i fabrike nisu u istom polozaju tako da NEMA POREDJENJA

Kad pomenuste vec Nibus mislim da je nezahvalno da poredite Nibus i Setru prvo zato sto za neki vremenski period valjda godinu dana Setra izbaci oko 50.000 buseva a iz remontne hale u Nisu godisnje se proizvede i remontuje oko 200-300 vozila. Sto se Ikarbusa tice meni je drago da se u ovakvom kriznom periodu i pravi uopste kod nas nesto od vozila(automobili i autobusi) pa zato kazem novo je novo...

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod PEX » Pet Feb 25, 2011 4:38 pm

Nibus-ja je napisao:
PEX je napisao:

U pravu ste, ne može se NIBUS porediti, jer to ustvari nije ni fabrika, ni brend ništa, ko je to još priznao za neku marku. Što jedan pametan čovek reče, par varioca u radionici izvarili Sanosa, dodali mu neku smešnu masku, i dali mu naziv NIBUS. A ovi novi već i nisu Sanosi, već čisti kinezi-što je još i gore. Umesto da radionica u Nišu napreduje bar malo, ona ide u nazad, jer im je početni Sanos bio kvalitetniji od ovh današnjih kineskih "dika"!
PEX
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:37 am

Postod s215hdh » Pet Feb 25, 2011 5:12 pm

Jeste, Nenade, stara Setra kosta koliko cetvrtina novog Ikarbusa, ali novi Ikarbus, a i Nibus, ne vrede ni cetvrtinu koliko ta Setra, niti ce ikada moci da izdrze to sto je Setra izdrzala. Tako da...

Najgluplji covek na svetu je za mene bio osnivac Forda koji je rekao da je najbolji auto nov auto. To ni sam nije znao koliku je glupost izjavio!

I ne shvatam sta se busate onda sa tim Nibusima nesto kad i sami kazete da nije fabrika! I sto kazete novo je novo. Kakvo crno novo, ne bih seo u njega nikad! Zali Boze sto sam dva puta morao i treci put na sajmu!
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Postod civijas » Pet Feb 25, 2011 6:30 pm

Da ne idemo u OFF, ali prosta stvar:

NIBUS je BUS, tj. autobus, a Setra kad uzmete na engleskom kako i piše je COACH, ili na srpskom KOČIJA! :wink: :D Tako da možete samo da poredite gradske autobuse iz Setrinih pogona sa Nibusom, a i tu mislim da je diskutabilno.

A da je novo najbolje pa svi bi vozili Ding Donga (ovaj King Longa). :wink: :lol:
civijas
Član

Pridružio se: Pon Dec 22, 2008 3:46 am

PrethodniSledeća

Povratak na Turisticki, Visokoturisticki