s215hdh je napisao:nemoj stari, pravi, klasicni menjac da mi diras, Mladene, to je prava stvar...
A Negas, bez uvrede, nemoj mi sa Nibusom porediti Neobus, jer je Neobus daleko ispred i po dizajnu i kvalitetu....
Ma nema uvrede nego ja reko na tu stavku, da kada zalepis onaj lim (gde je natpis firme) i dole da tako kazemo oboris ivicu, moze da se odradi onda tako da ti netreba uopste ta lajsna! Jer nije potrebna, nekad su ih stavljali tamo gde se spajaju limovi, i to pre svega zbog vara, pa kad se obrusi, on tu radi sto se kaze! Ovako sve lepjeno nema potrebe! Znaci samo sam uporedio nacin lepjenja oplate, a ne celu marku tj brendove!
A mozemo govoriti o svemu. Usustini to su sve isti autobusi, isti materijali i slicno, iste komponente! Dizajn je tu negde, nemogu da kazem da je Neobus bolji, ili da je nibus bolji! Oba su kocke uz malo finesa, cak mi se nibus vise svidja, mada to neznaci da je neobus losiji! Drugo neobus daleko vise ulaze u svoj bus! Da u nibusu ne stede kako sada rade, mnogo bi jaci bus bio! Ali sto se tice karoserija ovih poslednjih iz serije 400, kao sto i sami vidite radi se po poslednjoj tehnologiji izrade i oplatnjivanja karoserije! Ima tacno i nekih starih detalja, ali to proizilazi iz pomenute stednje! Jer rade za sebe, pa kazu ma moze i bez toga...znaci to je tesko uporediti nekako. Oba su dobra, nekako tesko je davati ocenu, ja sve volim domace i uvek mi srce zaigra kad vidim turisticki ikarbus, neobus, nibus, fap...i draze bi mi bilo da vozim neki takav bus! Volim i strance, ali prvo da napunimo vozni park nasim busevima, a onda ce mo po neki stranac!!!
Sloba je napisao:Pa kad su Sanos!

Nibus jeste sanosova skola, ali daleko da su sanosi, sve se radi novo! Ali ono sto je meni bitno kod nibusa, mnogo su pouzdani! Imaju jaku laboratoriju kroz eksploataciju u saobracaju, i otkrivaju na direktan nacin sve mane u pokretu sto se kaze! Tesko Nibus da stane na drumu.
Ali ono sto svi znate Nibus pre svega je namenjen Nis-ekspresu, i takvom sistemu on je izvanredan! I da svaka prevoznicka firma bi bila izuzetno zadovoljna da moze da radi to sto nis-ekspres radi! Nis-ekspresu je primarna delatnost saobracaj, jer tako! A kao takvi prave izvanredne buseve i tu moze da se kaze napred stari majstori! Nema u nis-eksprsu nikakvih tajni! Nista njih nemoze da iznenadi!
Jedan je Nis-ekspres i na to treba svi da budemo ponosni te i na sve domace proizvodjace!