Logo

Niš-ekspres, Niš (1)

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz južne Srbije.

Postod Nibus-ja » Uto Feb 19, 2008 12:21 am

Sale ma slike su ti zajebale vek nego da pitam kad si slikao ovog nisliju s desne strane prljava niskopodna 315-ica sa zutim branikom i zutim trakama da nisi video slucajno ko je prevoznik?
P.S. vazi i za ostale ako neko zna neka napise odgovor? :shock:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Sponzor

Postod Sashco » Uto Feb 19, 2008 4:17 pm

Bio je u jednom od prethodnih postova Nibus 350 na stanici u Aleksincu, a ovde je jedan Nibus 350 na autobuskoj stanici u Prokuplju.
Image
Poslednji put menjao Sashco dana Pet Jul 18, 2008 4:36 pm, izmenjena 2 puta
Korisnikov avatar
Sashco
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 2:59 pm

Postod negas » Uto Feb 19, 2008 6:05 pm

djole je napisao:Ovaj za Zvornik je oko 13:30 u Lazarevcu i pokupi dosta putnika,pretezno koji idu lokal do 30 km.Tako je uvek pun

Dobro je da je pun!!! U Kragujevcu su uvek oko 13.15h a krecu za Nis u 13.30! Uvek vozi jedna ista posada, znaju put i zato ga gaze! Ovih dana voze sa drugim busom, jer im je njihov gar.br 548 nesto na remontu jos koji dan!
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod negas » Sre Feb 20, 2008 2:50 pm

s215hdh je napisao:nemoj stari, pravi, klasicni menjac da mi diras, Mladene, to je prava stvar...
A Negas, bez uvrede, nemoj mi sa Nibusom porediti Neobus, jer je Neobus daleko ispred i po dizajnu i kvalitetu....

Ma nema uvrede nego ja reko na tu stavku, da kada zalepis onaj lim (gde je natpis firme) i dole da tako kazemo oboris ivicu, moze da se odradi onda tako da ti netreba uopste ta lajsna! Jer nije potrebna, nekad su ih stavljali tamo gde se spajaju limovi, i to pre svega zbog vara, pa kad se obrusi, on tu radi sto se kaze! Ovako sve lepjeno nema potrebe! Znaci samo sam uporedio nacin lepjenja oplate, a ne celu marku tj brendove!
A mozemo govoriti o svemu. Usustini to su sve isti autobusi, isti materijali i slicno, iste komponente! Dizajn je tu negde, nemogu da kazem da je Neobus bolji, ili da je nibus bolji! Oba su kocke uz malo finesa, cak mi se nibus vise svidja, mada to neznaci da je neobus losiji! Drugo neobus daleko vise ulaze u svoj bus! Da u nibusu ne stede kako sada rade, mnogo bi jaci bus bio! Ali sto se tice karoserija ovih poslednjih iz serije 400, kao sto i sami vidite radi se po poslednjoj tehnologiji izrade i oplatnjivanja karoserije! Ima tacno i nekih starih detalja, ali to proizilazi iz pomenute stednje! Jer rade za sebe, pa kazu ma moze i bez toga...znaci to je tesko uporediti nekako. Oba su dobra, nekako tesko je davati ocenu, ja sve volim domace i uvek mi srce zaigra kad vidim turisticki ikarbus, neobus, nibus, fap...i draze bi mi bilo da vozim neki takav bus! Volim i strance, ali prvo da napunimo vozni park nasim busevima, a onda ce mo po neki stranac!!!

Sloba je napisao:Pa kad su Sanos! :lol:

Nibus jeste sanosova skola, ali daleko da su sanosi, sve se radi novo! Ali ono sto je meni bitno kod nibusa, mnogo su pouzdani! Imaju jaku laboratoriju kroz eksploataciju u saobracaju, i otkrivaju na direktan nacin sve mane u pokretu sto se kaze! Tesko Nibus da stane na drumu.
Ali ono sto svi znate Nibus pre svega je namenjen Nis-ekspresu, i takvom sistemu on je izvanredan! I da svaka prevoznicka firma bi bila izuzetno zadovoljna da moze da radi to sto nis-ekspres radi! Nis-ekspresu je primarna delatnost saobracaj, jer tako! A kao takvi prave izvanredne buseve i tu moze da se kaze napred stari majstori! Nema u nis-eksprsu nikakvih tajni! Nista njih nemoze da iznenadi! Jedan je Nis-ekspres i na to treba svi da budemo ponosni te i na sve domace proizvodjace!
negas

Postod Sashco » Sre Feb 20, 2008 11:17 pm

djole je napisao:Jel se pojavio visokopodni troosovinac :?:

Video sam ga polovinom januara na AS u Nisu, fantasticno izgleda!
Korisnikov avatar
Sashco
Član

Postod Nibus-ja » Čet Feb 21, 2008 5:46 pm

NIS EKSPRES poslao danas za Bg na MITING 70 autobusa,bice slika kako je sa ostalim prevoznicima?
Nibus-ja
Član

Postod Sashco » Pet Feb 22, 2008 11:10 pm

Evo dve varijante Nibusa 300.41 sa razlicitim klimama

Image Image
Poslednji put menjao Sashco dana Pet Jul 18, 2008 4:42 pm, izmenjena 2 puta
Image
Korisnikov avatar
Sashco
Član

Nibus 315 (350.21) MAN

Postod negas » Uto Feb 26, 2008 5:12 pm

Image Image Image Image

Stari majstori Nis-ekspres!
negas

Postod ferdinand » Uto Feb 26, 2008 5:26 pm

ovo je sve sto imam da kazem o turistickim nibusima

Image :cry:
Korisnikov avatar
ferdinand
Član

Pridružio se: Sub Feb 16, 2008 4:26 pm

Postod negas » Uto Feb 26, 2008 5:31 pm

ferdinand je napisao:ovo je sve sto imam da kazem o turistickim nibusima

Ja tu nista lose nisam video, racva pod 90 za prozor! E sad primedba je sto stede za odredjenu vrstu vozila, pa nisu ovo pokrili onako kako treba plisem, ili necim drugim, nego samo okrecili, i to i bez epoksi prajmera-zastitne podloge ili bilo koje druge!
Znaci to nije neznanje, nego stednja! Kaze, ma moze i tako dok ne bude novaca za bolje...to je nista vise! A ja i pisao gore u predhodnim postovima da se u proizvodnji nibus vodi racuna, gde, kad, kako i kada se upotrebljava ono sto je standard, te ispod njega ili eventualno iznad!!!
negas

Postod Nibus-ja » Uto Feb 26, 2008 5:35 pm

ferdinand je napisao:ovo je sve sto imam da kazem o turistickim nibusima

Ma ovo nije turisticki bus a ako i jeste daj sliku celog busa,garazni broj,...
Nibus-ja
Član

Postod negas » Uto Feb 26, 2008 5:49 pm

Sashco je napisao:Nastavak zapocete foto price o Nibusu 300.41. Ovaj autobus je prvenstveno namenjen za medjugradski saobracaj, mada provereno, bez ikakvih problema moze da vozi i neke mnogo duze relacije.

Li bato, svaka cast Sashco, kad se latis maca (f.aparata), nema...zanimljivo kod ovog nibusa, klima uredjaj koji jeste grub-spolja ali opet je nibus proizvodnje! Ima 4 stepena rada, i ja se vozio proslog leta, klima ova ubija, napolju plus 40, a unutra stvarno je klima razbijala. I normalno ko tada moze da zameri na spoljasnjem izgledu iste, koja moze i da se sakrije,sa onom plastikom ko kod travega, setri...

Evo ovde je Sashco lepo pokazao galerije. Vidite, taman posla da ovde nemoze da se stavi bolja galerija, ali je ovako jeftinije, i moze kod nas jos uvek da obavi posao. Jer radi se veci broji buseva, ali vremenom kako nam zivotni standard raste, sigurno ce i bolje galerije doci, znaci ume se u nibusu i moze se, ali sad nazalost mora da se stedi...pricali smo i o dvodelnim vetrobranima i slicno!
Poslednji put menjao negas dana Uto Feb 26, 2008 5:51 pm, izmenjena samo jedanput
negas

Postod Sashco » Uto Feb 26, 2008 5:49 pm

ferdinand je napisao:ovo je sve sto imam da kazem o turistickim nibusima :cry:

Mislim, nemas bas mnogo toga da kazes, to sto si uslikao govori pre svega o kulturi putnika koji se voze a ne o turistickim Nibusima. U vezi onoga sto je Negas napomenuo, to je radjeno samo kod jednog dela jedne generacije Nibusa koji su radjeni cini mi se 2003 godine (tada sam ih prvi put video). Evo sada cu da postavim i enterijer nekih turistickih Nibusa cisto da se vidi da nije bas tako kako Ferdinand predstavlja.
Poslednji put menjao Sashco dana Uto Feb 26, 2008 6:03 pm, izmenjena samo jedanput
Korisnikov avatar
Sashco
Član

Postod negas » Uto Feb 26, 2008 5:56 pm

Nibus 4-ka unutra, znaci moze i ovako...

Image Image Image Image Image

a moze ionako, cisto stednja, sale da pripomognem malo :D ,
a ferdinand bas si nas inspirisao, znaci sada jedva cekas da se vozis nibus-om! :wink:
A da na busu koji ide za Bazel video sam plazma monitore! Malo su se opustili :D :wink:
negas

Postod Sashco » Uto Feb 26, 2008 6:03 pm

Evo, prosle godine slikano, videce se svi detalji. Ovo je Nibus 400.41, slikano spolja da se zna o cemu se radi, a takodje i iznutra. I tapacirung, i sedista i ventilacija i komande za putnika...

Image Image Image Image
Image Image Image Image
Poslednji put menjao Sashco dana Pet Jul 18, 2008 4:57 pm, izmenjena 2 puta
Korisnikov avatar
Sashco
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz južne Srbije