Marko je napisao:Neka Aleksandar objasni njegovo mišljenje me zanima .
Bas ovo bezbednosti vozila na osnovu cega je dosao do tog zaključka .
Što se tarfinog sistema tiče, to je već @markotar napisao. Ukoliko su upoznati sa zastarelim sistemom, onda trebaju imati razumevanje i za cenu takve ograničene karte!
Uzgred evo jedne informacije, ako smo već dobili trolejbuse iz Belorusije, te ako uporedimo bruto domaći prozivod (videti tabelu)* možemo videti da se oni kotiraju duplo bolje od nas, te uporedimo onda i cenu prevoza, pošto se radi o istom tarifnom sistemu.
Šta se dešava ako su mi neophodna 4 autobusa do destinacije? To je 200din oko 2€, što je iznad proseka cene vremenski ograničenih karata u mnogim razvijenim gradovima Evrope u kojima dominira šinski prevoz čije održavanje je neuporedivo skuplje! Postojao je članak u jednom dnevnom listu o tome koliko samo GSP zarađuje od reklama na svojim vozilima, što ne treba uopšte zanemariti. Elem, neko može reći ti recimo kao student možeš da se voziš za 1100din mesečno, da mogu, ali moj drug u Zagrebu (uzimam kao primer) ne plaća ništa!
Sada nešto o bezbednosti. Zar jednostavno nije dovoljna empirijska činjenica da se samo u prošloj godini GSP-u prosečno zapalio po jedan autobus mesečno. Za neke prevoznike, takvi događaji su dovoljan razlog da se ozbiljno preispitaju razlozi zbog kojih se to dešava i u kojoj meri jedan takav događaj može da izazove letalnih posledica, kojih na svu sreću do sada nije bilo. Zar se ne sećate kupovine falš kočnica i njihova ugradnja u vozila, koja je za posledicu imala veći broj saobaćajnih nesreća? I danas se zaposleni u pojedinim pogonima ne smeju da iznose informacije o stanju kočnica (i upšte o realnom stanju vozila), što je katastrofalna činjenica

markotar je napisao:Neka objasni, samo da napomenem da se ne slažem sa njim do kraja oko bezbednosti, koja sigurno nije nula (ne ginu baš ljudi svaki dan).
Nastojim da u kritici budem malo oštriji zbog same atmosfere
mihajlo je napisao:Мени је то мало нелогично.
Не видим разлику у контроли у односу на јун-јул прошле године и сада, осим што има за четвртину мање контролора.
Mislio sam na sam početak pojačane kontrole.
mihajlo je napisao:Наравно да хоћу да браним предузеће које волим и у којем са задовољством радим.
Tako i ja isto imam pravo da kritikujem uslugu koju plaćam i režim neefikasne kontrole koji sam po sebi omogućuje vrlo lako švercovanje, što ispada nefer prema putnicima koji plaćaju uslugu, između kojih sam i ja