WeljaBG je u temi "Pogon "Novi Beograd" napisao je napisao:i jos nesto? jel ste primetili da novim ikarbusima upravo najbolje stoji crveno-bela boja, i to skroz crveni sa belim vratima (bas ta reklama) to bi bilo moje misljenje jer svaki model ima odredjeno "pristajanje" boja...
mislim da bi cak bili jos bolji kao trole narandzasti sa belim vratima, klimama, jos i motke npr bele...mmmmmm al bi se sve slozilo, milina bi ih bilo videti..p.s sorry za mali off
Takva kolor shema o kojoj pričaš (narandžasta sa belim/sivim vratima) se dosta dugo primenjivala u Italiji, na gotovo svim vozilima JGS-a u mnogim gradovima, mada se poslednjih godina vraća tzv. Musolinijeva kombinacija: svetlo zelena - tamno zelena.
To da su vrata drugačije boje od ostatka karoserije je veoma dobra stvar za starije i sve osobe koje slabije vide, da bi lakše pronašli vrata.
Inače, viđao sam jedan ZIU-9 u BG na koji su namontirali neka stara krem vrata (ali samo prednja), verovatno od neke rashodovane trole. Bogami, nije loše izgledalo, čak nije loše stajala ona teget štrafta dole.