Logo

Kupovina polovnog automobila do 5000e

Slike i rasprave o automobilima.

Postod Aleks_BGD » Pon Avg 15, 2011 10:45 pm

milan.nk je napisao:E moj Aleksandre, koliko meni passat nedostaje... To je auto za svaku priliku

Cini mi se da mu je 4ta najbolje lezi,i da u tom stepenu najbolje povlaci.I veliki + je dobra zvucna izolacija....i ona zezalica sa visoktoncima u zadnjim vratima.... :wink:
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Sponzor

Postod milan.nk » Pon Avg 15, 2011 10:53 pm

Pa da, sve to ima svoje, imao sam ja nekad B5 limuzinu, 4Motion, nema gdje nije stizao u Evropi... Sad ga vozi naš kolega 4.Decembar...
milan.nk

Postod Kassbohrer » Pon Avg 15, 2011 10:54 pm

djole je napisao:Oni kupuju na veliko, za njih je druga cena tako da i kad sam doteras auto tesko ces proci jeftinije, jedino sto znas sta si kupio. Oni ni sami ne znaju sta uzimaju, bio sam u Sapcu na jednom placu kad su razgovarali dvojica vlasnika placa : "u kume, vidi sta su nam poslali, Grande Punto, ali onaj sa dobrom opremom, uuuu ovaj je bas dobar" i to sve gledajuci u jedan A4 papir :lol: . Sad ko im salje nemam pojma

E to ti zavisi, jaki kupuju na količinu, prevaranti na nekim polu-otpadima najčešće u Rosenheimu jer je najbliži, a ostali udri od placa do placa dok ne nadješ nešto što nije loše a ipak bi donijelo neku zaradu. Treba imati na umu da se ponuda uživo mongo razlikuje od one na internetu i da cijene idu par stotina eura dole bez problema.
Poslednji put menjao Kassbohrer dana Pon Avg 15, 2011 11:06 pm, izmenjena 2 puta
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod Kassbohrer » Pon Avg 15, 2011 11:00 pm

Aleks_BGD je napisao:
Kassbohrer je napisao:Ja sutra i prekosutra idem po neka kola u svabiju ali kod nas ti radi samo VW program :wink:

Nisam ljubitelj VW ali definitivno sam promenio misljenje pre nekoliko dana.Naime dosao mi je zet iz Italije,on iz buraz doterali Reno Megana 1.616V i Pasata B5 1.9 TDI,2006 god presao 240 000,zet mu prvi vlasnik.Kupljen kao nov za 13 000Eura inace karavan.Ono nije auto,ono je azdaja,u 3-4 brzini prima gas kao blesav,ja ga provao LE-KS-LE 170-180 kmh bez problema i oce jos koliko ima dobar motor.Gledao sam knjizicu redovno odrzavan u VW servisu u Schiu kod Vicence.

I jos nesto na auto smo zakacili Yamaha camac od 6 m koji tezi bar tonu sa celom prikolicom i Pasat je tako neosetno vukao da je to neverovatno.Jednostavno nije se pomucio niujednom trenutku.Svaba ga je napravio za cistu 10...

Nisam ni ja neki pasionirani ljubitelj, ali vozim VW Passate već 9 godina i prezodvoljan sam. A B5.5 je auto i po za pare koje košta, ja sam imao karavana sad imam B6 limuzinu i sa ovim sam isto extra zadovoljan ali B5.5 je jedino auto što mi je žao što sam ga prodao.
Kassbohrer
Član

Postod gospodin dzo » Uto Avg 16, 2011 12:38 am

Jesi gledao Libru? :P
Cuvam i usvajam zensku decu od 17-18 leta,po mogucstvu sa stranim drzavljanstvom :mrgreen:
gospodin dzo
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Dec 27, 2010 9:39 pm

Postod shakal » Uto Avg 16, 2011 1:00 am

gospodin dzo je napisao:Jesi gledao Libru? :P

Gledao sam juce Lagunu karavana opet! Ono je autobus a ne auto, ali udobno kao avion!
Eh da je B-2 Spirit off Misuri stvarno pao u Spacvanske sume...
shakal
Član

Pridružio se: Uto Avg 05, 2008 10:19 pm

Postod Kassbohrer » Uto Avg 16, 2011 9:36 am

Kakav autobus, baš ima skladnu liniju za karavana šta bi rekao za prvu E klasu karavan ili prvi Mondeo karavan :)
Kassbohrer
Član

Postod shakal » Uto Avg 16, 2011 9:44 am

Kassbohrer je napisao:Kakav autobus, baš ima skladnu liniju za karavana šta bi rekao za prvu E klasu karavan ili prvi Mondeo karavan :)

Nisam mislio na to, prelepa je stvarno! Nego je dugacka mnogo, a ja nisam navikao pa sam imao utisak kao bus da teram :)
shakal
Član

Postod bogda78 » Uto Avg 16, 2011 11:46 am

Aleks_BGD je napisao:
alexandargh je napisao:
U tom cenovnom rangu je i Megan recimo OK. I ova C3-ka što ti je Aleks predložio je super.

Moj kolega iz Pozarevca ima takav Megan,kupio ga negde sredion prosle godine.1.9Dci,ima sve od opreme sem koze,znaci od digitalne klime,do senzora za kisu,svetla i parkiranje.Dovezo mu ga tast iz Nemacke.Inace zanimljivo je to sto nema klasican kljuc,nego karticu.Cim se priblizis vozilu ono reaguje na karticu,vrata se sam otkljucavaju sedas,palis auto na startet(dugmence sa leve strane volana na tabli) i teraj.

Sto se tice C3 jako dobar auto,imao sam prilike da ga vozim od Beograda do Nisa pre 2 godine,i to onaj 1.5dizel,odlican auto,i mogu ti reci jako tih za dizela posebno na velikim brzinama...na 145kmh gotovo se motor i necuje,Francuzi su mu odradili zvucnu izolaciju za 10.Sto se tice prostora onako solidan je..ali za tu klasu sasvim dovoljno.Inace nas je bilo 4tvoro u vozilu.

C3???Nikad,ni u ludilu!Jeste mali potrošač,kao šibica troši ali svira vazduh preko 120 samo tako,vozio sam ih i to ne jedan.A ne postoji 1.5 dizel,već 1.4HDI
bogda78
Član

Pridružio se: Sre Dec 08, 2010 10:44 am

Postod Kassbohrer » Uto Avg 16, 2011 2:13 pm

shakal je napisao:
Kassbohrer je napisao:Kakav autobus, baš ima skladnu liniju za karavana šta bi rekao za prvu E klasu karavan ili prvi Mondeo karavan :)

Nisam mislio na to, prelepa je stvarno! Nego je dugacka mnogo, a ja nisam navikao pa sam imao utisak kao bus da teram :)

Ma šta je dugačka 4.5 metra nije to ništa za mladog momka :) Nemoj da te gabarit auta razbije pri kupovini (ne kažem samo za Lagunu nego uopšte), na to se navikneš za 2-3 dana :wink:
Kassbohrer
Član

Postod PEX » Uto Avg 16, 2011 2:45 pm

Kad se vec prica o kupovini da se i ja uljucim :)
Juce sam prodao mog Passata posle par meseci, i narednih mesec dva hocemo da kupimo drugi auto. Imamo tri odredjena u planu Passata B5.5 (TDI) Audi A4 (onaj redizajn od 2001 sto je pravljan) ili Hyundaia Santa Fe (jer je matori zagrejan za Dzipove), jedno vreme smo bilo "zagrejani" i za Scenica 4X4, ali smo odustali od njega, tako da uzimamo jedan od ova tri navedena, ja bi licno najvise voleo Audija, ali videcemo sta najbolje naleti.
Da li neko ima neka iskustva?
http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... _crdi_4x4/
PEX
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:37 am

Postod shakal » Uto Avg 16, 2011 2:46 pm

Kassbohrer je napisao:
shakal je napisao:

Ma šta je dugačka 4.5 metra nije to ništa za mladog momka :) Nemoj da te gabarit auta razbije pri kupovini (ne kažem samo za Lagunu nego uopšte), na to se navikneš za 2-3 dana :wink:

ma i cale je za karavana, kaze moze nekad da pretera nesto kad mu zatreba :) ja imam nesto averziju prema njima! Od nove godine smanjuje se carina sa sadasnjih 5% na 2%. Jos nesto sam ali ne znam koliko je tacno da oko nove godine drasticno padnu cene automobilima i novim i polovnim!
shakal
Član

Postod Kassbohrer » Uto Avg 16, 2011 3:20 pm

PEX je napisao:Kad se vec prica o kupovini da se i ja uljucim :)
Juce sam prodao mog Passata posle par meseci, i narednih mesec dva hocemo da kupimo drugi auto. Imamo tri odredjena u planu Passata B5.5 (TDI) Audi A4 (onaj redizajn od 2001 sto je pravljan) ili Hyundaia Santa Fe (jer je matori zagrejan za Dzipove), jedno vreme smo bilo "zagrejani" i za Scenica 4X4, ali smo odustali od njega, tako da uzimamo jedan od ova tri navedena, ja bi licno najvise voleo Audija, ali videcemo sta najbolje naleti.
Da li neko ima neka iskustva?
http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... _crdi_4x4/

A4 (2001-2004) i Passat B5.5 su mehanički identična auta (motori, mjenjači, trapovi...) samo što je Passat malo praktičniji i prostraniji a Audi je malo prestižniji, nećeš pogriješiti šta god da odabereš. Kod nas je Audi malo skuplji pa ako je tako i u Srbiji preporučio bih ti Passata jer manje para dobijaš isto a i ja sam ga vozio i o tom autu sve naj-naj, mala mana su mu dupla aluminijumska ramena ali to je cijena visoke udobnosti bez gubitka na stabilnosti.
Kassbohrer
Član

Postod djole » Uto Avg 16, 2011 4:07 pm

ja ti ne bih preporucio dizela, to su vec 10 godina stara vozila, izakano sve, preslo vise od 300 000... Mehanika i moze da bude ok, ali tu ima milion inputa, raznih senzora, protkomera, ventila, cudesa sve u funkciji turbine, pa i sama turbina koji su veoma osetljivi na godine kao i svaka elektronika. Ja bih pre gledao nekog benzinca, jeste da malo vise trose, i nemaju medjuubrzanja kao TDI, ali su mnogo zahvalniji sto se tice odrzavanja i zbog gore spomenutih faktora...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod Kassbohrer » Uto Avg 16, 2011 5:52 pm

Što se tiče konstrukcije elektroniku posjeduju sva novija vozila bez obzira dizel-benzin, pogotovo što TDI PD uopšte nije konstrukcijski komplikovan i već dosta običnih majstora zna da ga radi i stekli su iskustvo u tome, tako da uopšte nema potrebe za dranjem u ovlaštenim servisima. Te priče to je sve izakano i prešlo ovoliko ili onoliko su ipak pretjerivanje. Svega ima sve se prodaje a na kupcu je da otvori četvero oči i da pazi jer krševa ima među svim autima bez obzira dali je fracuz-švabo, dizel-benzin itd. A iz ličnog iskustva znam tačnije osjetio sam na svojoj koži da su svi kvarovi na dizelu mačji kašalj u odnosu na kvarove elektronike na beznincu. Ne mislim na finansijski momenat već na težinu dijagnostifikovanja kvara i petljavine sa protokomjerima, elektronskim regulatorima smješe, elektronikom sistema za paljenje i ubrizgavanje, itd. Ako je auto baksuz onda je baksuz bez obzira na vrstu motora :)
Kassbohrer
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Automobili