Logo

Fotografije autobusa iz aktuelnog voznog parka

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Novom Sadu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Postod Velemajstor » Sre Okt 05, 2011 3:07 pm

Kupiće nove jastuke ali juče. Sve što kupe je mala privreda,drži vodu dok majstori ne odu.Rok trajanja samo što nije.
Velemajstor
Profesionalni vozač

Pridružio se: Ned Sep 25, 2011 3:24 pm

Sponzor

Postod Iosis » Sre Okt 05, 2011 5:03 pm

Zato i kažem. :lol:
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

Postod primo 1 » Čet Okt 06, 2011 12:24 am

Nije ohrabrujuce. Snimanje vozila u pokretu mi je uvek bila inspiracija. Ne uspeva uvek, cesce ne ustvari, ali se dobija interesantan rezultat:

Image

Snimljen na putu za Glavicu.
Image
Korisnikov avatar
primo 1
Član

Pridružio se: Uto Avg 16, 2011 10:02 am

Postod Iosis » Čet Okt 06, 2011 10:05 am

A vidi kako te vozač gleda. :lol:
Nije ni čudo koliko ima zloupotreba, pa mi koji bi i slikali bus jer nam se sviđa moramo da se krijemo dok slikamo. :(
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

Postod Velemajstor » Čet Okt 06, 2011 10:12 am

Morate razumeti vozače. Predradnik kontrole nosi sa sobom fotoaparat i slika vozače(koliko su vrata otvorili na stajalištu,da li slušaju muziku,da li su pustili putnika da izađe van stajališta iz autobusa,da li puši,jede,pije za vreme vožnje... itd,itd).Ima toga dosta ne mogu sve da napišem. Onda nije čudo što svakog ko ima fotoaparat vozači gledaju popreko i namrgođeno. Razumite i nas,pod velikim smo pritiskom.
Velemajstor
Profesionalni vozač

Postod profa_chb » Čet Okt 06, 2011 2:47 pm

zašto gleda popreko i namrgođeno? ja se kao putnik ne mrštim na kontrolu ako imam kartu :?
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Velemajstor » Čet Okt 06, 2011 4:00 pm

Je li se ti praviš naivan ili je nešto drugo u pitanju? Ovde(Novi Sad) vozačima se piše prijava za svaku sitnicu bili krivi ili ne.Možeš i ti iz Beograda da pošalješ E-mail na adresu Jgsp-a i prijaviš vozača da nije stao na stajalištu(ako samo znaš vreme i garažni broj autobusa)nema veze i ako je vozač stao na stajalištu.Odmah se piše prijava vozaču i nema veze što nije kriv.Skidaju mu sa plate od 5% do 10% plus po novom može da bude i suspendovan sa posla.Vozač dobije rešenje kojim mu se umanjuje zarada i pouka o pravnom leku.Dok vozač dokaže istinu odoše jaja u procep. Zato vozači ne znaju ko je sa one strane fotoaparata,razumeš.Pogotovo što Suk(služba unutrašnje kontrole) imaju fotoaparate da slikaju vozače. Pročitaj samo šta sam malopre napisao a nemoj da donosiš zaključke ako nisi shvatio suštinu. Kontroli se više boduje kada napiše prijavu vozaču nego da uhvati 10 putnika bez karte. PS: ako kontrola uhvati u autobusu 10 % putnika bez karte od ukupnog broja putnika u autobusu(da ti dočaram 10 putnika od toga 1 i više putnika bez karte) vozač dobija prijavu.Je li treba još primera ili shvataš poentu šta je pisac hteo da kaže.
Velemajstor
Profesionalni vozač

Postod profa_chb » Čet Okt 06, 2011 4:21 pm

ma shvatam ja tebe prijatelju, kod nas u bg-u pak možeš da prijavljuješ neke ljude do mile volje i da se ništa ne desi :roll:
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod Velemajstor » Čet Okt 06, 2011 4:36 pm

Ima i ovde toga.Neko može da radi šta hoće i nikom ništa,a neko pogreši pri otvaranju vrata ili prebacivanju zone na mašinici i odmah bude sankcionisan. Neko vozi i preko 50km/h(60-65km/h) i nikom ništa a neko pređe 55km/h i odmah prijava(prvo usmena opomena zatim i pisana verzija prijave sa poznatim ishodom:skidanje sa plate). Zato sam rekao da vozači kada vide nekog sa fotoaparatom u ruci ne znaju ko je on(za koga radi). Inače ranije su većina vozača bili vedri i nasmejani ali u zadnjih par godina smrklo se većini vozača. Hvala na razumevanju.
Velemajstor
Profesionalni vozač

Postod profa_chb » Čet Okt 06, 2011 4:41 pm

šoferska je tuga pregolema :wink:
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod blokovi » Čet Okt 06, 2011 4:48 pm

Busna guma a rezervne nema :lol: :lol:
blokovi
Član

Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 3:00 pm

Postod primo 1 » Sub Okt 08, 2011 1:41 am

Velemajstor je napisao:Morate razumeti vozače. Predradnik kontrole nosi sa sobom fotoaparat i slika vozače(koliko su vrata otvorili na stajalištu,da li slušaju muziku,da li su pustili putnika da izađe van stajališta iz autobusa,da li puši,jede,pije za vreme vožnje... itd,itd).Ima toga dosta ne mogu sve da napišem. Onda nije čudo što svakog ko ima fotoaparat vozači gledaju popreko i namrgođeno. Razumite i nas,pod velikim smo pritiskom.
Razumem i ustvari moja je greska sto nisam iskljucio blic inace me ne bi ni video. Blic je kod daljih predmeta ionako beskoristan, a prosvetljenje na aparatu mi dao bog jos uvek radi dobro.

Inace naravno da ukoliko bih nehotice uslikao vozaca u necem sto bi moglo da mu stvori problem ta slika ne bi stigla ni do ovog foruma, a kamoli negde dalje.
Image
Korisnikov avatar
primo 1
Član

Postod Velemajstor » Pon Okt 10, 2011 8:11 pm

Image
Poslednji put menjao Velemajstor dana Pon Okt 10, 2011 8:39 pm, izmenjena samo jedanput
Velemajstor
Profesionalni vozač

Postod Velemajstor » Pon Okt 10, 2011 8:20 pm

cone je napisao:Evo opet #800 za Slobu.
:)
Ako još neko nije video na forumu ovaj autobus (što je malo verovatno), ovo je jedini autobus u Novom Sadu na šasiji Volvo B10B, a stigao je kao poklon Volvoa povodom uspešne 30-godišnje saradnje sa JGSP Novi Sad.
:)

Image
Moram da dodam nešto. Volvo g.broj 800 nije poklon za 30-godišnju uspešnu saradnju Jgsp-a Novi Sad sa firmom Volvo-a. Na svakih 20 kupljenih šasija dobija se jedna gratis(u ovom slučaju je to #800). Jgsp Novi Sad je prvi put prikazao Građanima Novog Sada vozilo koje se dobija na poklon kada se kupi 20 i više vozila od Volvo-a.Tadašnji direktor je to uradio jer prethodni nisu nikad prikazali vozila koja se dobijaju kao poklon za ostvarivanje kupovine autobusa.Da li je to uradio iz poštenja ili neznanja ne znam. Samo on je jedini direktor koji je prikazao poklon koji dobija kupac vozila na tu količinu. I ranije je Jgsp kupovao od Volvo-a ali ni jedan direktor nije prikazao poklon firme Volvo(na veći broj od 20 vozila),nisu svi radnici mutavi i neupućeni.Na autobusu je bilo ispisano "poklon švedske firme volvo" na ćirilici(štampana slova) sa bočnih strana autobusa. U novosadskom listu Građanski od 16.11.2001.godine pojavio se tekst: "Plaćamo 20,dobijamo 21".
Velemajstor
Profesionalni vozač

Postod primo 1 » Uto Okt 11, 2011 12:49 am

Dobro, ali samo u toj kupovini je taj jedan uradjen drugacije od ostalih.
Image
Korisnikov avatar
primo 1
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Novom Sadu