od danilo » Uto Nov 22, 2011 9:07 pm
Jutros (u toku I dela šihte) na 14/74 me je vozio novobeogradski IK-203 sa GB 1230, redovan auto sa navedenog polaska i linije.
Najpre da kažem da spolja izgleda sasvim ok, bolje reći odlično. U skorije vreme mu je prefarbana karoserija, tako da se sav sija, a nema ni tragova korozije i uopšte oplata na vozilu je u dosta dobrom stanju. Prilikolica prava ko strela.
Što se utisaka u vožnji tiče, ide dosta dobro, iz mesta odlično kreće, veoma startan auto, a uspon u Studentskoj ulici je savladao bez većih problema, mada je bio maltene prazan, bilo je svega nekoliko putnika u vozilu. Šalta se dosta dobro, barem koliko sam ja mogao primetim, uglavnom ne pravi probleme prilikom prešaltavanja, ne krči i ne izbacuje iz brzine, a inače poseduje manuelni menjač. Koči odlično, ispravna je nožna komanda retardera. Jedina primedba u vožnji je ta što je motor veoma bučan, pa još na sve to je auto bio maltene prazan i onda na većem broju obrtaja bukvalno "odzvanja" ceo auto unutra.
Sa instumentima na komandnoj tabli je sledeća situacija.
Tahograf je proizvođača "Kienzle" i to ona verzija tahografa koja nema ugrađen obrtomer, ali je i brzinomer (koji ima dve skale, za km/h i za mph), a i sat ispravni i vreme na satu je tačno.
Pokazivač za nivo goriva u rezervoaru nije ispravan (kazaljka je pala na početak skale), voltaža na oko 24 - 25 V. Pritisak motornog ulja je na leru na oko 2 bara, a temperaturu je u toku cele vožnje držao na oko 80ak stepeni C. Pritisak vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu je bio na oko 7,5 do 8 bara.
Mirko GSP