Logo

Niš-ekspres, Niš (5)

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz južne Srbije.

Postod Nibus-ja » Sub Dec 10, 2011 11:36 am

Јесте он тром али кад се упари са брзим диференцијалом добија се опасна зверка веруј ми испробано на једном саносу 415 :wink:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Sponzor

Postod Nibus-ja » Sub Dec 10, 2011 11:38 am

Али док не стигну слике нових НИБУС-а да погледамо мало ове садашње, прво малишан гаражни број 301 некад 461. А да умало да заборавим НЕГАС-е ови возе кроз твој крај на линији за Доњи Милановац

Image

Uploaded with ImageShack.us

Image

Image

Nibus-ja
Član

Postod Nibus-ja » Sub Dec 10, 2011 11:42 am

Идемо даље, сликано јуче гаражни број 362 некад 458

Image

Image

Image

Image

Nibus-ja
Član

Postod Nibus-ja » Sub Dec 10, 2011 11:46 am

И за крај овог контигента слика пошто идемо од најмањег до највећег ЕКСПРЕСНУ ГРДОСИЈУ сам оставио за крај као шлаг на торту,овог пута гаражни број 371 некад 486

Image

Image

Image

Image

Nibus-ja
Član

Postod Nele Nibus » Sub Dec 10, 2011 12:43 pm

Nibus-ja je napisao:Јесте он тром али кад се упари са брзим диференцијалом добија се опасна зверка веруј ми испробано на једном саносу 415 :wink:

Bem li ga ja kažem šta sam čuo od ljudi koji ta vozila eksploatišu.. Taj Cummins se u stvari sklapa u Kini(zbog jeftine radne snage) i pola je jevtiniji od MAN-a te ga zato i uzimaju(na šta su spali). Ipak najviše volim MAN zbog Tempomat ručice..
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Postod Nele Nibus » Sub Dec 10, 2011 12:49 pm

Nibus-ja je napisao:
Nenad_KM je napisao:Eeee 362 se joše ne predaje.. neka izdrži do Nove Godine da i njega ne potkače sa crnilom!

Јел познајеш овог возача пошто они често гостују у Панчеву :?: мислим на овог што гледа у колегу док је сликао :?:

Kako ne.. ne bih sad da pišem kako ga zovu ali dobar čovek.. vozio je pre 480 pa se prošle zime kolega iz 458 koji je pre vozio i on menjali.. Zezali se on i kolega što je za volanom: Na 458 su domaćini a na 480 švaleri :lol:
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Postod Aleks_BGD » Sub Dec 10, 2011 4:18 pm

negas je napisao:
BRAVO majstori sto ste uhvatili ovo, ali ajd iako nevazno da malo sebe pohvalim hehehe... :wink:

Sada kada sam isao zadnji put u tehnologiju, seo sam sa inzenjerom koji pravi buseve, i koji mozda 90% utice na to kako ce bus da izgleda. Kada me je pitao sta bih menjao, prvo sam mu rekao ovo, i on je odmah rekao, gledacemo da to uradimo potpuno si u pravu. Reko sam ovo, a pisao i na forumu: Da maknu isuzu stopove, jer brzo oksidisu i ne vidi se nista! Njihov odgovor je bio (ajd da im ne pominjem imena) da su to primetili i resili katadipterima...Ja sam odmah rekao, OK ali to je pasivno bezbednost-obezbedjenje. Onda sam uzeo sliku Otokara sa flesha, i rekao, evo ovo uardite. Sve isto, ali ubacite ova gornja poziciona sa n400.31 i poredjate ih, pa da vidimo kako ce da se ponasaju...i evo uradili su, i to tacno znam cija je inicijativa to bila. Taj inzenjer je divan covek, nije sujetan, i prosto se odusevljavao kako sam kao neki mlad inzenjer dosta zainteresovan za posao kojim se on bavi (naravno rekao sam da nisam samo ja, i da ima mnogo navijaca i da znaju da mi sve pratimo sta oni rade).

Dalje, rekao sam im i za prigradske/medjugradske za galerije, i to je uardjeno nesto-videli smo 275, 6, 4-to jos pre njihovog izlaska. Evo sta sam dalje sugerisao, i gledamo da li ce to da urade. Idem posle nove godine verovatno ponovo, pa cu i to da im nakacim da nisu odradili-
A to je ovo: Drugaciji respored prednjih i zadnjih stepenica, tj broj i sirina, i po mogucstvu da se prosiri sirina prednjih vrata. Dakle na tu malu sitnicu ce se isto raditi. Napred sam isto rekao za znak, da se promeni, a za boju, bila je posebna prica, da nam se ne svidja uopste, i tu su rekli, da za to oni ne odlucuju-ebga!

Dakle sugestije uspevaju (ponavljam kod tacno odredjenog inzenjera divnog coveka-sta mu kazes, odmah uzme u obzir i cak zapise na papir :wink: ) naravno ono sto je izvodljivo urade. Ovo kako izgleda je vrhunsko! Bio je isto predlog, da niske nibuse sa lepljenim staklima, i plehanom plavom galerijom, ako ponovo rekarosiraju, da ubace n350 galeriju. Pa videcemo sta ce da se radi oko toga.

Ovi najbusi su odlicni, jedva cekam slike dalje :wink:

Naravno, drago mi je da moze da se ucestvuje na ovako malu mozda i nebitnu stvar u proiyvodnji (nebitna za proizvodnju svakako), ali veoma bitna za osvetljenje. Bas sam ih ocrnio kako je osvetljenje pozadi nikakvo i da to treba da se menja brzo, da se kroz maglu totalno bus nevidi-sto i jeste cest slucaj...Dobro je, nadam se da ce biti jos zeljenih promena...

Nenad_KM je napisao:
Nibus-ja je napisao:А ко је онда 423 :?:

Treba da je isti i 423 samo ga još niko nije uhvatio... Retrovizori su turska replika koje su i pre koristili.. mislim pre Setrovizora

I ovo je bila primedba, u smislu da su veoma ruzni, a pazite kakav je odgoovor bio: na nabavku isto ne uticemo, mi samo javimo trebaju nam 5 para retrovizora za turisticki :?: :!: Ja im reko, nemojte molim Vas, idite recite im da kupuju ponovo ona turska replike T100! Daj boze da su poslusali, da ovo ne budu neki iz magacina, ako vec imaju 424 i 423 Turkvizore.

I jos nesto, nemoj da se zavaravate, Cummins motori su odlicni motori. To su mali po gabaritu, tihi, ali dosta jaki i pouzdani motori. Nista slabiji po kvalitetu od MAN-a, DAF-a i slicnih... :wink:

Kur moj si ti inzenjer kad si zaboravio na soferku.To bi trebalo da odavno izbaci ruzna je do bola pa ceo bus cini ruznim.Onda zaboravio si na zvucno/topolotnu izloaciju koja je VELIKA NULA KOD SVIH NIBUSA OD PRVOG DO ZADNjEG jer sam imao tu cast da se provozam.Pozadi kad sedis imas osecaj da sedis u tenku a ne u busu od buke motora.Leti greje ko nenormalan,pa coveku dodje da ponese kofu leda da moze da se rashladi...Dakle decko zaebi te stepenice,stopaljke kurte murte soferka ce oci da ti izbije ti gledas u lajsne...izvini ako sam te uvredio mozda necim,ali tako je kako je...
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod negas » Sub Dec 10, 2011 6:43 pm

Nisi taman posla, inzenjeri su uvek krivi, to je uvek bilo :wink: Dalje primdbe stoje, soferka se ne menja iz ekonomskih razloga-to valjda svi znamo, a ostale primedbe koje si nabrojao, jesu, ali nisu koncepcijske. Tu je problem u ulaganju (citaj ceni busa), a ja gledam na koncepciju gradnje samog busa, tu pravi razliku. Dakle da sa ovolikim cebetom, pokusam da pokrijem celog sebe-tj da ga bolje iskoristim :wink:

nibus-ja, odlicne slike tvog kolege i hvala sto ih postavljas. Vidis dokle god su bile zakljucnice-citaj djacke ekskurzije nisu isla dole ekspresna kola, a sada da! Bas me interesuje da li Kladovo rade sa ekspresnim.

I rekao si za forum, ma pokazao ja, videli 30 sec, nemaju vremena oni glavu da dignu tamo, verovao ili ne...

Aleksa baraba, ako cita neka javi :?: :!:
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod Aleks_BGD » Sub Dec 10, 2011 7:13 pm

Brate bilo kako bilo bolje da rese prvo ove probleme koje sam ja naveo a kasnije da se zanimaju stopaljkama,lasjnama i ostalim zezalicama....Dakle putnik kad sedne u bus nece buljiti u te lajsne i ostale stvari no trazice komfor i udobnost koju Nibus u tom zadnjem delu nema ma koliko klima mocna bila.
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod Nibus-ja » Sub Dec 10, 2011 7:17 pm

Негасе, нисам мислио у радно време да зевају на форуму ако немају времена него ти који су ГЛАВНИ И ОДГОВОРНИ за ово што данас гледамо сваког дана по србији нека у слободно време погледају форум да виде шта им овде мислимо што се тиче похвала и критика, нико их не тера да се активно укључе уколико они то сами не желе али мислим да би требало да бар мало обрате пажњу на наше мишљење јер ако можемо да губимо време да их чекамо и јуримо да их сликамо онда мислим да бар мало треба да им будемо интересантни јер им ми ипак желимо најбоље само им ти дај предлог следећи пут кад идеш нека завире у сајт(форум) а још боље и ако хоће кад имају времена нека нас консултују па да разменимо мишљења :wink:
Nibus-ja
Član

Postod negas » Sub Dec 10, 2011 7:41 pm

Hm, hm, hm. Kada zavrse rad na poslu verovatno im nije vise do autobusa...Onaj tempo tamo je vrlo jak, i tesko da posle 15h onako izlomljen mozes imati snage da se jos bavis njima, zar nije dovoljno 8 sati! I da, na poslu i ne smeju da otvaraju sajtove koje nemaju veze sa firmom. Ok mozda ovaj i ima, ali ako neko resi nekog da kazni, nece da pomogne nista...dzabe nase price, taj odlete...Dakle i na to smo vodili racuna... :wink: Ne bih voeo da nekog nosim na dushi...

Aleks, ovaj Kamins bi trebao da je dosta tisiji, pa ce i akustika biti bolja. Tu jesi u pravu, trebalo bi ceo podolit menjati, ali kazem nije problem u kreativnosti vec u novcu! Zasto stavljaju Turk i Kinze retrovizore...to nijer ne znanje vec kinta, znas i sam, e tako je isto i za sve ostale delove...
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod lecko » Sub Dec 10, 2011 8:40 pm

Aleks......da li si ti upoznat kakvi su nam putevi u drzavi ? znas li ti mozda sta znaci kada 14 tona zapne u rupu.. i kada usled toga pukne jednodelna ss, to se cesto desava...obrati paznju na vozila koja operisu na jugu i imaju jednodelne ss, jos nesto, enterijer je los i to stoji i slazem se u potpunosti sa tobom, cak je i buka prevelika...nezamislivo je da novo vozilo ima stara sedista....ali moras znati jedno, estetski jeste ruzno sto je ss dvodelna, ali ipak ekonomski je isplativije, bar za sad...pitaj ljude koliko puta su menjali sajbne na k412, k413, i k414...pozz
lecko
Član

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 6:26 pm

Postod Kassbohrer » Sub Dec 10, 2011 8:53 pm

Pa što onda ukidoše trodijelne? Takve su imali nekad na onim smederevcima valjda? To bi trebalo da je još isplativije... Nije sve u tome i Temsa Diamond i Neoplan Cityliner i Starliner imaju dvodijelne šoferke pa ipak to mnogo ljepše izgleda, Sideral ima jednodijelnu ali zahvaljujući dizajnu nije ništa veća od polovine Nibusove šoferke... Da se razumijemo svaka čast ljudima iz Niš Ekspresa nije lako ni biciklo napraviti a ne autobus ali bi morali malo više da se pozabave makar ovim ''ekspresnim'' kolima...
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod lecko » Sub Dec 10, 2011 8:58 pm

...ono trodelno je zaista bilo ruzno i ne samo to nego odvratno.....ipak mali su fondovi...vidis da ostala preduzeca koja su na lizing uzeli vozila, grcaju u dugovima...a neka su i propala...ipak Srbija nije dorasla modernom voznom parku, veruj mi...
lecko
Član

Postod lecko » Sub Dec 10, 2011 8:59 pm

p.s. Setra je setra :)
lecko
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz južne Srbije