Logo

Pogon "Centrala"-tramvaji

Stare i zaključane teme

Postod Senke » Čet Avg 14, 2008 3:09 pm

Danas sam u Bulevaru oslobođenja video 609 na linija 12L.
Senke
Član

Pridružio se: Ned Apr 06, 2008 12:17 pm

Sponzor

Postod Marko » Čet Avg 14, 2008 3:26 pm

Cena tramvaja je izmedju 1-3 miliona evra zavisi od proizvodjaca . Za 20 miliona moze da se kupi do 15 tramvaja .
Zasto je propao tender za remontovanje 60 tramvaja ? To znaju oni koji su postavili uslove tendera . Koji su bili uslovi ?? Mozda je neko hteo da ima neku korist od toga ??
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod avramovicsasa » Čet Avg 14, 2008 5:17 pm

to je sigurno,čudi me da nisu remont poverili Goši.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod CKD-KT4 » Čet Avg 14, 2008 6:48 pm

avramovicsasa je napisao:to je sigurno,čudi me da nisu remont poverili Goši.

Ne može se doneti takva odluka bez tendera. Seti se Sale da je rekonstrukcija 30 'katica' u 'Goši' 2002. g. prvo kasnila, a drugo bilo je nekih felera na obrtnim postoljima, pa su vršene dodatne popravke itd.
CKD-KT4
Student saobraćaja

Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 11:21 pm

Postod avramovicsasa » Čet Avg 14, 2008 11:19 pm

jeste sećam se ali naveliko se pisalo da je GOŠA trebala grdne pare da isplati GSP-u na račun penala zbog kašnjenja isporuke pa je Slobodan
Stević direktor za pitanja Elektro vuče iskorišćen kao žrtveno jagnje u
medijima koji je objašnjavao zašto tramvaji ne voze po isteku roka,čovek
bez kojeg se danas ne može zamisliti vođenje Elektro podsistema,smenj-
en je a Tica ga je vratio nazad.
-Toliko prašine oko njih a Goša nije remontovala kako treba pa dan danas
imaju problema.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Milos » Pet Avg 15, 2008 10:34 am

Zar nije taj Stevic bio smenjen zbog onog karambola u Nemanjinoj kada se otkacila prikolica sa sinama i zviznula u autobus na raskrsnici sa Kneza Milosa?
Korisnikov avatar
Milos
Član

Pridružio se: Čet Jul 10, 2008 8:22 pm

Postod avramovicsasa » Pet Avg 15, 2008 11:50 am

ne,Stević je bio smenjen zbog remonta tramvaja i davanja izjava u medijima ni dan danas ne razumem zašto nije on čovek kriv zato što remonter nije obavio svoj deo posla a sva sreća je vraćen nazad,imao sam tu čast da ga lično upoznam znači čovek je pravo blago za GSP neko
ko je stručan i ko zna da radi svoj posao.

-Za karambol u Nemanjinoj i sve češće sudare tramvaja i zbog pritiska medija smenjen je direktor Centrale Miljević koji kako sam čuo je prešao
u Pogon Dorćol i čini mi se da je još uvek tamo jer su mediji pratili taj
slučaj tako da nisam ni morao da se raspitujem kod kolega sve sam pročitao u novinama,doduše nije mi jasna uprava GSP-a smenjivanje direktora,krivica itd to je deo poslovne tajne GSP-a i pitanje unutrašnjeg
uređenja preduzeća to nije smelo da dospe do novinara koji su danima
ispirali usta našim problemima i brukom što je izazvalo paniku među korisnicima tramvajskih linija do čega nije smelo doći.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod markotar » Pet Avg 15, 2008 1:41 pm

Eh, pre svega nije smelo doci do nesrece, pa tek onda do svih drugih stvari!

Naravno novinari sve to znaju da zakuvaju (ipak je vecina nasih novinara polu-pismeno) ali ruku na srce naravno da ce javnost tako nesto da zaintrigira, nesreca je bila veoma ozbiljna, samo pukom srecom nije doslo do tezih posledica i ljudi se sa potpunim pravom boje da se nesto slicno ne ponovi i naravno da "zele glave", a cutanje iz GSP-a bi svakako samo po sebi pogorsalo stvar!

Neko mora da odgovara, a cesto se na veliku zalost kola slome na nekome ko nije ni kriv ni duzan, bas zbog tih tzv. "poslovnih tajni" i skrivanja pravih krivaca i problema. Ja to zovem drugacije - zataskavanje! Bas zbog takvih stvari cesto vredni, odgovorni i posteni radnici neopravdano bivaju obelezeni kao krivci, dok se lose stvari guraju pod tepih. Isto vazi i za samo preduzece, koje u sustini moze biti vrlo dobro ali zbog takvih stvari, te "misticnosti" i zatovrenosti javnost ga dozivljava izuzetno crno, a to na kraju novinare zeljne skandala privlaci kao magnet... I tako u krug, od nesrece do nesrece...
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod avramovicsasa » Pet Avg 15, 2008 4:26 pm

jesam za to da se kazne pravi krivci ali hoću da kažem da je lopta morala
polako da se spusti i da se smiri situacija i da nikako nisu smeli u javnosti da se pominju naslovi poput ,,Tramvaji bez kočnica,, ,,čuvajte glave itd,,
znači novinari su imali potpunu slobodu da pišu svašta dobro gde ima dima ima i vatre ali nijedan vozač ne bi isterao potpuno ne ispravno vozilo
iz garaže da ubije nekoga i ode na robiju,znači i novinari su morali da paze šta pišu jer zbog povećanja tiraža stvorili su paniku među ljudima što
svakako stvara lošu reklamu za GSP.
-Čudilo me je reagovanje Informativne službe GSP-a koji su povlađivali
novinarima umesto da demantuju i pokreću tužbe protiv novinskih listova.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Stefan Bgd » Pet Avg 15, 2008 4:34 pm

E ljudi,ova tema je skrenula u nepovrat...Molim vas da prekinete sa off topicom!
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod avramovicsasa » Pet Avg 15, 2008 4:39 pm

nije ovo nikakav off topic ovo su problemi u kojima se u jednom momentu
našao tramvajski saobraćaj i mora da se spomene.
Nečija neslana šala i pisanje gluposti po novinama pretili su ozbiljno da se
tramvajski saobraćaj obustavi.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Stefan Bgd » Pet Avg 15, 2008 4:45 pm

Znam,ali vi ste to razvukli k'o zvaku... :? :roll:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod markotar » Pet Avg 15, 2008 6:15 pm

Bez brige, ostacemo mi u okviru pravila ovog foruma! :-) Ako smo dosadili, pa ne morate da nas citate! :-)

avramovicsasa je napisao:jesam za to da se kazne pravi krivci ali hoću da kažem da je lopta morala
polako da se spusti i da se smiri situacija i da nikako nisu smeli u javnosti da se pominju naslovi poput ,,Tramvaji bez kočnica,, ,,čuvajte glave itd,,
znači novinari su imali potpunu slobodu da pišu svašta dobro gde ima dima ima i vatre ali nijedan vozač ne bi isterao potpuno ne ispravno vozilo
iz garaže da ubije nekoga i ode na robiju,znači i novinari su morali da paze šta pišu jer zbog povećanja tiraža stvorili su paniku među ljudima što
svakako stvara lošu reklamu za GSP.
-Čudilo me je reagovanje Informativne službe GSP-a koji su povlađivali
novinarima umesto da demantuju i pokreću tužbe protiv novinskih listova.

E vidis, sa tim se slazem i potpisujem! E to je ona druga strana medalje, sto kod nas nema prave odgovornosti, NIGDE. Medju nasim novinarima, a to vec rekoh, ima svakakvih ljudi od kojih je vecina (cast izuzetcima) sve samo nisu novinari! Ko me poznaje privatno zna da sam veliki borac protiv takvog "novinarstva". Ali to je druga prica, da ne zalazumo tu, da nas Stefan sa punim pravom ne pobrise! :-)

Inf. sluzba svakako ne radi svoj posao kako treba. Odnosi sa javnoscu (popularnije PR) su dosta ozbiljna stvar da bi se time bavili amateri. Protiv takvih zlih jezika da se boriti, samo treba znati kako. Slika u javnosti se gradi na neki drugi nacin, ne samo saopstenjima i pozivanjem na istoriju preduzeca. Sve to je u sklopu tog problema GSP na koji stalno ukazujem, da jednostavno jos uvek ne zna da komunicira sa javnoscu na pravi nacin i da se zbog toga u javnosti tj. u delu javnosti pravi potpuno pogresna slika o njemu!

Da se vratimo strogo na temu. Protiv neistine se bori istinom. Sta je konkretno ucinjeno povodom te nesrece osim smene direktora i par kaznjenih radnika? Da li su vodjene ozbiljne diskusije na tu temu? Kakve su pouke unutar GSPa izvucene? Koliko je stvarno ucinjeno na povecanju opste bezbednosti kako putnika tako i radnika GSP-a na tramvajskom podsistemu? Pri tome, naravno, ne mislim samo na zamenu sina i remont vozila. :-)
markotar
Član

Postod avramovicsasa » Pet Avg 15, 2008 7:19 pm

Dobro,ja ću uvek zaštititi svog kolegu ali za otkačinjanje prikolice su bili
krivi isključivo radnici koji su dežurali na Slaviji,pre svega tu je učinjeno
nekoliko grešaka:

1.Morala je konstantno da bude zakačena za tramvaj koji je i dovukao na
Slaviju pod teretom;

2.Ukoliko je morala da se raskupluje trebao je iza da stoji drugi tramvaj kao osiguranje da ona ne krene nizbrdo;

3.Nikako nije smelo da je drže samo drvene klocne jer je ona težila sigurno preko 10 tona.

4.Kada je tramvaj ponovo kačio trebala je tu da bude velika pažnja ljudstva što nije učinjeno,prava je sreća što nije bilo ljudskih žrtava ne znam samo kako se izvukao čovek iz Kadeta na koji je prikolica prvo naletela.
-Odgovorni radnici su trebali da dobiju otkaz i krivično odgovaraju ako već
nisu ne znam šta se dešavalo kasnije.

-Što se tiče bezbednosti tramvajskog saobraćaja učinjeno je dosta,na ispravnosti kočnica,vrata,lampica,zvona,osvetljenja i sl. svega što nije radilo ranije,Servisna kola patroliraju na trasama tako da se kvarovi saniraju a zastoji brzo uklanjaju,vozači čim primete da nešto nije u redu sa vozilom brzo reaguju tako da je situacija u ovom momentu dobra.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod markotar » Pet Avg 15, 2008 7:29 pm

Naravno da ce svako da stiti svog kolegu, jer ce mozda i njemu sutra zatrebati zastita, to je tako u svim profesijama, ali neke granice (moralne) moraju da postoje!

Mislim da malo ljudi zna sta se stvarno posle toga desilo, jer nije ni bilo price o tome u javnosti! Da li je bilo otkaza? Da li je bilo sudjenja? Nema odgovora! Nije bilo cak ni puno price o pitanjima koja sam ja gore postavio. Sve to utice na negativan imidz GSPa! A nesreca je svakako bila isuvise ozbiljna da bi se to tek tako zaboravilo!
markotar
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Arhiva