Logo

Pricaonica o kamionima

Slike i rasprave o kamionima.

Postod niske » Čet Dec 29, 2011 9:27 pm

Moram da se slozim sa Remorkerom, jer je totalno nerealno da iz fabrike izlaze kamioni razlicitog kvaliteta... zamislite koliko apsurdno izgleda da neka fabrika (nebitno koja) ima posebno magacin sa kvalitetnim delovima, a posebno sa nekvalitetnim... pa na osnovu ovoga recimo kazne radnika zato sto je ugradio kvalitetan deo u kamion koji mora biti losijeg kvaliteta... ja ipak mislim da je to do firmi koje kupuju i odrzavaju (ili ne odrzavaju) kamione. Firme na zapadu su dosta ozbiljnije nego u istocnoj Evropi, i kod njih nema javasluka (tj. skidanja raznih delova, namernog propustanja otklanjanja kvara itd...), zato su i kamioni bolji... setite se samo nasih IK103/201 (novijih) vec posle 2-3 meseca vecini su povadjene maglenke, rucice retardera i ostalo... mislim da fabrike nikako nisu krive zbog ovoga :wink:
niske
Član

Pridružio se: Ned Jan 09, 2011 1:50 am

Sponzor

Postod najsporiji » Čet Dec 29, 2011 10:32 pm

Dusane drugaru,u potpunosti prihvatam da imas pravo na svoje misljenje kakvo god ono bilo ali mi se cini da ovde odlazis u sasvim suprotnu krajnjost i previse banalizujes stvar.Naime,ako govorimo o cinjenicama ja sam jednu ispisao u svom postu,nesto sam i pitao ali mi ni ti niti bilo ko drugi,nije dao konkretan odgvor na konkretno pitanje uz konkretne cinjenice a to je:da li su svi kamioni pa cak i oni za nemacko trziste,napravljeni sa takvim opisanim propustom, a ja bih pre rekao,fuserajem nedostojnim renomea takve fabrike narocito V8 serije?Ni ti ni ja a pretpostavljam niti bilo ko od nas sa foruma,ne zna postupak izrade koji sigurno nije tako banalizovan kako si ga ti opisao, ali koji u odredjenim serijama prilikom sklapanja vozila,nije istovetan za sva trzista i to sam sada (naravno ne samo ja)poprilicno uveren.Ako znas otprilike kako ide postupak na liniji montaze u bilo kojoj fabrici mot.vozila,podrazumeva se da znas da radnik nema mogucnosti da sam bira sta hoce ili nece ugraditi,dobar ili los deo i jasno je valjda i tebi da to ne ide tako i zato, jesi li ti potpuno siguran da odredjene proizvodne serije nemaju razlike medju sobom cak i kada se radi o istom tipu vozila.Naravno da ne sumnjam u kvalitet izradjenog dela ali o tome ovde i nije bilo reci i to je neka druga prica,vec o kvalitetu gotovog proizvoda tj.sklopljenog kamiona spremnog za isporuku na odredjeno trziste i tu naravno uopste ne mislim na unapred definisane primerke po zelji kupaca.Govorio sam vrlo jasno o kamionu odredjenog proizvodjaca i iznosio sam cinjenice koje se uvek na licu mesta mogu proveriti sto znaci da nije rec o pausalnoj oceni ili nagadjanju.Nemoj mi samo reci da je vozilo tako naruceno zbog ustede a pri tom je naruceno je sa kompl.opremom (dig.klima,frizider sa zamrzivacem,michelin pneumaticima i sl.).Naravno,ima jos tako jeftinih fuseraja ali ima mozda jos i vise fuseraja ne samo na kamionima,vec puno vise i na prikljucnim vozilimaPostujem tudje misljenje ali se trudim da kroz cinjenice odbranim i svoje narocito za ono zasto sigurno znam da je tako.Tamo gde nesto ne znam,pitam ili ucim od onih koji to znaju tj.makar se trudim da to bude tako.Tebi svako dobro zelim i da iskoristim priliku da ti cestitam Novu 2012.godinu za najboljim zeljama za dobro zdravlje tvoje i tvoje porodice i da studije(ako nisi)sto pre privedes kraju.
najsporiji
Član

Pridružio se: Ned Jun 12, 2011 11:27 am

Postod ivemaster » Čet Dec 29, 2011 10:52 pm

sve si lepo rekao Neso,svako ima pravo na svoje misljenje,ovde smo da podelimo svoje misljenje sa ostalim clanovima,da iznesemo svoja iskustva,a ne da se prepiremo ko je vise u pravu,i ne daj boze da se svadjamo,kao sto kaze Nesa,srecna vam nova godina,uzivajte u praznicima i zivi bili
ivemaster
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 11:43 am

Postod kosmajac » Čet Dec 29, 2011 10:53 pm

Jel zna neko kakva je situacija u Novom Sadu,jesu poceli da rade sa registracijama vozila,mnogo kamiona i autobusa stoji po garazama?
Korisnikov avatar
kosmajac
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Maj 05, 2011 4:02 pm

Postod ivemaster » Čet Dec 29, 2011 10:57 pm

strajk nase narodne milicije,trebalo bih da pocnu,dobili su sta su hteli
ivemaster
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 11:43 am

Postod niske » Čet Dec 29, 2011 11:14 pm

@najsporiji: Hvala na lepim zeljama, takodje :D
niske
Član

Pridružio se: Ned Jan 09, 2011 1:50 am

Postod najsporiji » Čet Dec 29, 2011 11:42 pm

kosmajac je napisao:Jel zna neko kakva je situacija u Novom Sadu,jesu poceli da rade sa registracijama vozila,mnogo kamiona i autobusa stoji po garazama?

Ne znam za Novi Sad ali znam da je ovde kod mene pravi haos,nas puno a samo jedan salter i prava katastrofa.Uostalom,ko me je bio po usima da bas sada trazim nove table i prava je "sreca" sto je lepo vreme pa ne moram kolima,bas k'o stvoreno za bicikl :mrgreen:
najsporiji
Član

Postod kosmajac » Pet Dec 30, 2011 12:25 am

Kod mene u Obrenovcu su radili sve vreme,u Beogradu takodje.Kolega iz Kladova,ima isto problem,a posto imaju svoje tablice KL,ne mogu da idu u druge policijske stanice na teritoriji Bora. Ujakov kamion stoji u NS vec 10 dana. Bice problema,a vec od 3.jan pocinje nova tura sa registracijama.
Korisnikov avatar
kosmajac
Profesionalni vozač

Postod kosmajac » Pet Dec 30, 2011 12:37 am

Za sve koji nameravaju svojim vozilom prema Austriji,treba da znaju da od 1.januara stupa nova uredba,po kojoj u slucaju zastoja na austrijskim auto-putevima,hitne sluzbe vise nece koristiti zaustavnu traku za prolaz,vec su svi ostali ucesnici u saobracaju duzni da naprave prolaz izmedju leve i desne trake auto-puta,tako sto ce vozila iz leve trake morati da stoje uz samu levu ivicu kolovoza,a vozila iz desne trake ce morati malo da zagaze u zaustavnu traku. Ova odredba je doneta zbog vozila u kvaru,koja stoje u zaustavnoj traci i onemogucavaju prolaz hitnim sluzbama,kao i zbog bahatih vozaca koji koriste krajnju desnu traku zbog sticanja prednosti u odnosu na ostala vozila.
Korisnikov avatar
kosmajac
Profesionalni vozač

Postod najsporiji » Pet Dec 30, 2011 1:03 am

Nadam se da niko nece zameriti ali bih iskoristio ovo mesto i nasem drugaru Ivemasteru tj.Ivici,cestitao danasnji 31. rodjendan sa najlepsim zeljama za dug i srecan zivot naravno i dobro zdravlje, a ujedno pozeleo i srecnu Novu 2012.godinu.Ziv bio Ivice.
najsporiji
Član

Postod MILE » Pet Dec 30, 2011 2:04 am

@kosmajac
Primenjuje se to još od proleća. U maju kad sam išao za CH bio je udes kod Beča i baš su prošli na način koji si opisao.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod kosmajac » Pet Dec 30, 2011 10:11 pm

Da,ali zvanicno od 1.januara. Tako kaze http://www.rettungsgasse.com/
Korisnikov avatar
kosmajac
Profesionalni vozač

Postod Siera » Pet Dec 30, 2011 10:45 pm

Ono što Ja znam a to je sigurno što se tiče kamiona sledeće: Kvalitet vozila i delova je potpuno isti za sva vozila koja se proizvode i koja silaze sa proizvodnih traka. Razlike postoje u nekim drugim stvarima koje mnoge dovedu u nedoumicu da li je neko vozilo kvalitetno uradjeno ili ne. Znam za dosta slučajeva za koje su naši prevoznici kupovali vozila stihijski pa je posle ispalo da vozilo nije kvalitetno. Recimo prodavac ima voziilo koje se nalazi u Francuskoj ili Španiji koje je naručeno proizvedeno i kupac iz nekog razloga odustane od takvog vozila. Prodavac je se u tom slučaju obezbedio nekim avansom, garancijom itd uzeo taj da kažem novac. Vozilo stoji recimo dva tri meseca na placu ili duže i onda se dogadja da neko sa naših prostora traži vozilo sa što je moguće kraćim rokom isporuke, pošto su rokovi isporuka 3-6 meseci ili duže prodavac u njihovom sistemu nalazi slobodno vozilo u toj Fransuskoj ili Španiji nudi nešto nižu cenu već su uzeli deo novca od prvog naručioca i našem kupcu nudi vozilo sa rokom isporuke 7-10 dana. Naš kupac sav sretan uzima to vozilo i obično ga zanima od dodatne opreme vebaster. Volan je u standardu a ko razmišlja o izolacijama i koje kakvim sitnicama. Kada naručujete novo vozilo i idete stavku po stavku ovo hoću ovo neću onda priča bude sasvim drugačija. Znam kada sam uzimao moje vozilo posle je ispalo da je moja specifikacija bila jedinstvena za razliku od ostalih koje su ponudjene u tom momentu. Nisu isti standardi za vozila na tržištu Španije, Rusije ili Turske. U Volva na našim prostorima ne može da stane hladnjak iz Volva koji je isporučen u Španiji (taj je veći) ali onaj u Španiji nema izolaciju koju ima onaj za tržište Rusije u standardu. Zato se pojavljuju razlike dal je nešto više kvalitetno ili manje, onaj u Rusiji nema stakla u boji ali u Španiji je svaki sa staklima u boji itd ali sam kvalitet je isti. Pre će propasti šasija od korozije na kamionu u Rusiji ili Skandinaviji negona onome u Italiji. Šasija je isto uradjena ofarbana i zaštićena i za jednog i za drugog ali za tržiše Rusije debljina iste je 6mm a za ostale 5mm tako da se često pomeša kvalitet sa nekom ne odgovarajućom specifikacijom vozila. Koko para tolko i muzike
Siera
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Jun 27, 2011 7:26 pm

Postod najsporiji » Pet Dec 30, 2011 11:24 pm

Naravno da je tako i o tome smo upravo ovde i pricali a narocito (barem mislim da je tako) niko ne dovodi u pitanje kvalitet sklopova-delova od koje se sklapa odredjeno vozilo, jer za sve (narocito na zapadu)postoje precizno utvrdjeni standardi koji niko ne moze menjati po svom nahodjenju niti neko odstupa od njih.Poenta cele price jeste bila u necemu oko cega i u razlicitim interpretacijama, nema spora a ja sam naveo primer koji poznajem jer sam tim vozilom upravljao.E sad,"kvaka" je u tome sto je i to vozilo narucivano po specifikaciji koju je firma tj.vlasnik zahtevao i uzgred,cekali smo i mi po par meseci na isporuku tih kamiona .Medjutim, bio to standard odredjene serije ili ne,za odredjeno trziste ili ne,opisani nedostatak po pitanju izolacije kabine,po meni jeste fuseraj ,ma odvratan fuseraj nedostojan vozila R serije sa V8 motorom cija je standardna oprema (mimo dodatnih zahteva narucioca),puno bogatija od ostalih verzija.Uzgred,to se "debelo"naplati kroz cenu vozila.E sad',zasto je to tako,neko sigurno zna odgovor a mi ovde,mozemo samo da nagadjamo.
najsporiji
Član

Postod MILE » Sub Dec 31, 2011 12:18 am

kosmajac je napisao:Da,ali zvanicno od 1.januara. Tako kaze http://www.rettungsgasse.com/
Ok, ja sam samo napisao ono što sam video.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Kamioni