Logo

Gradski prevoz u Kruševcu

Slike i rasprave o gradskom prevozu u gradovima u Srbiji i regionu.

Postod Lazar KV » Pet Jan 13, 2012 9:01 am

Iskreno mi je žao zbog njega. Msm jeste bio neispravan, ali opet šasija mu je nova, msm da nigde nije truo. Nzm samo kako je to i pored garancije ostalo tako, ali opet za Ik me ipak ništa ne čudi. Koliko je samo takvih buseva izgorelo po Bg-u... Sanos je zakon! A što se tiče stanja u kom se ovo čudo nalazi, sad kad sam bio u KŠ-u, bili su mu poskidali vrata, i mislim komplet prednju masku, harmonika je još stajala na njemu i mislim svi prozori.
Lazar KV
Član

Pridružio se: Sub Okt 22, 2011 4:15 pm

Sponzor

Postod bokili » Pet Jan 13, 2012 2:59 pm

Laky, kao sto znas on je pred secom... Mislim da je bolje da ti ostane u lepom secanju nego da se razocaras njegovim trenutnim izgledom...
Poslednji put menjao bokili dana Pet Jan 13, 2012 7:42 pm, izmenjena samo jedanput
Korisnikov avatar
bokili
Član

Pridružio se: Uto Okt 04, 2011 7:04 pm

Postod bokili » Pet Jan 13, 2012 3:02 pm

A da... Pomenuh da se vraca #805 u KS... Vratio se... Zaduzili su ga Miki Rakin i Radisa umesto #642...
Korisnikov avatar
bokili
Član

Pridružio se: Uto Okt 04, 2011 7:04 pm

Postod MILE » Pet Jan 13, 2012 3:03 pm

@Lazar KV
Izgorelo je par komada, ali su neke uspeli da urade i vrate u saobraćaj. Jedan se čak 2-3 puta palio i eno ga još uvek radi.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod Lazar KV » Pet Jan 13, 2012 4:58 pm

Ma jes Boki, to je neživa stvar... :) Znam otprilike kako izgleda, k'o da se premišljaju da l' da ga iseku. Nisu do sad sekli Ikare. A dosta dugo je on stajao na parkingu i nije bio u voznom stanju, samo nisam mislio da je toliko ozbiljno za njega i #730 isto dugo nije bio u funkciji, pa je osposobljen. Nego da imaju potrebu za duplacima, možda bi ga karosirali i promenili sve što treba. Ovako se ne isplati, a da ga prodaju ovako, ko će da kupi neispravno vozilo, mada... Jugoprevoz ima tri Ikara iz serije 20x i sva tri su različita. #751 je čini mi se imao Rabinu mašinu, a #741 je Mercedes ili MAN. Šta beše #730, rek'o bi' da je njegov motor, da kažem nekako mekši?

#642 je prvi na kome su drvena sedišta tapacirana sundjerom i onim plavim meblom. Verovatno zato što je taj bus ipak poseban, pa su za njega smislili nešto novo.

A za #805 je stvarno bilo nezgodno, jer Conecto ima dupla sedišta sa obe strane, plus što ovaj ima zadnja vrata, da su srednja, nekako bi možda i moglo. Iako im je hodnik malo širi nego recimo kod S315, pošto Jugoprevoz nema S415 sa duplim sedištima sa obe strane, sem #505, ali mislim na ove obične, nezgodno je za prolaz do vrata. A plus što je naš narod takav da čim uđe u autobus, stane pored vrata i ne mrda odatle. :x
Lazar KV
Član

Postod Lazar KV » Pet Jan 13, 2012 5:36 pm

MILE je napisao:@Lazar KV
Izgorelo je par komada, ali su neke uspeli da urade i vrate u saobraćaj. Jedan se čak 2-3 puta palio i eno ga još uvek radi.

Pa dobro Mile, zavisi koliko izgori, ako potpuno izgori, onda nema šta da se sredi. Nego čini mi se da najviše takvih problema ima sa Ikarbusima.
Lazar KV
Član

Postod MarkoKs » Pet Jan 13, 2012 7:34 pm

Ma da nego Ikari su imali pre problem,ne znam da li i sada ali mnogo su uvlacili prasinu u autobus...mada Laki i meni je mnogo krivo za 751,sto ti kazes najnoviji zglob a prvi propao,neodgovorno su se poneli prema tom busu... :(
Korisnikov avatar
MarkoKs
Član

Pridružio se: Sre Feb 09, 2011 4:08 pm

Postod GagiKs » Pet Jan 13, 2012 7:57 pm

Laki nema nista mozda par prozora unutar ceo rascupan. Marko bolje da ga ne pokaziujem Lakiju plasim se za njega, a uslikacu ga to je najmanji problem. :)
Korisnikov avatar
GagiKs
Član

Pridružio se: Pon Maj 16, 2011 1:14 am

Postod Lazar KV » Pet Jan 13, 2012 8:00 pm

Mislim da bi ga oni sredili da imaju potrebu za duplacima, mislim, već imaš bus, bolje ti je promeniš mu motor, kočnice, utegneš šta treba i to je to, manje će da košta nego ispod čekića. Ovako je samo zauzimao mesto na parkingu.

Da ne zaboravim, mislim da #642 nije menjao turnus bar 10 godina, ako ne i više, pošto nzm kad je kupljen. Tj, osnovne linije su uglavnom bile iste i nešto je dodavano. Msm znam da su još pre njegovog karosiranja on i #734, kasnije #723 radili otrilike iste linije, uglavnom Buci i Malu reku i msm jednom dnevno V. Šiljegovac, pa su se i menjali. A msm da je tada i #689 išao za Malu reku, ali se ne sećam kompletnog turnusa. Pre jedno 2-3 god su na #642 dodate linije za Obrež i D. Krčin. Znam samo da je u poslednje vreme mnogo turnusa redukovano.
Lazar KV
Član

Postod GagiKs » Pet Jan 13, 2012 8:08 pm

Evo i najstariji bus u redovima Jugoprevoza i msm premijerno na forumu gb484 na kanulu
Image
Korisnikov avatar
GagiKs
Član

Pridružio se: Pon Maj 16, 2011 1:14 am

Postod Lazar KV » Pet Jan 13, 2012 8:24 pm

Posle ovog poslednjeg farbanja on i ne izgleda tako loše. Je l' si mu video zadnji deo, poslednjh 5 sedišta su baš uzdignuta na platformi. Nego šta je ovo, otkud opet bus iz AC-a u KŠ-u? Mora da ih malo detaljnije kontrolišu, s obzirom da ono što tamo imaju, teško da može da se nazove radionicom. Na ovom je spolja najružnije ovaj lim koji su zanitovali na prednjem braniku, mislim da dohvata i tablicu.

P. S. Naravno da je premijera! Meni je krivo što nisam bolje uslikao #710, tj sa boka. :(
Poslednji put menjao Lazar KV dana Pet Jan 13, 2012 8:28 pm, izmenjena samo jedanput
Lazar KV
Član

Postod MarkoKs » Pet Jan 13, 2012 8:28 pm

bokili je napisao:A da... Pomenuh da se vraca #805 u KS... Vratio se... Zaduzili su ga Miki Rakin i Radisa umesto #642...

A koja je to linija Boki?
Korisnikov avatar
MarkoKs
Član

Postod MarkoKs » Pet Jan 13, 2012 8:29 pm

GagiKs je napisao:Laki nema nista mozda par prozora unutar ceo rascupan. Marko bolje da ga ne pokaziujem Lakiju plasim se za njega, a uslikacu ga to je najmanji problem. :)

Nemoj je onda kaciti,i meni ce biti tesko,kamoli njemu...???:D
Korisnikov avatar
MarkoKs
Član

Postod Lazar KV » Pet Jan 13, 2012 8:33 pm

Što se mene tiče, ako uslikaš okači slobodno. :wink: Ponekad volim da vidim bus i u takvom stanju. Koliko sam ja sečenja njihovih buseva video, da ne nabrajam sad... :oops: Pitam, jer bus ode u topionicu nama ispred nosa, a mi nemamo nijednu njegovu solo sliku. Ja ono kad sam stigao u KŠ 31. odmah odem iza autobuske, da vidim ima li čega za sečenje, ali skroz pozadi nije bilo ničega. Međutim vidim prikolicu od #751 u nekom malom luku, na njoj je sa leve strane sve stajalo. Poslednji put pre toga na onom mestu sam još pre 3-4 god. video #674, kad su mu skidali mašinu zbog transplantacije u #610. #645, #679 i #681, svi su S200 isečeni su onde gde sad parkiraju medjugradske.
Poslednji put menjao Lazar KV dana Pet Jan 13, 2012 8:47 pm, izmenjena 4 puta
Lazar KV
Član

Postod Lazar KV » Pet Jan 13, 2012 8:35 pm

MarkoKs je napisao:
bokili je napisao:A da... Pomenuh da se vraca #805 u KS... Vratio se... Zaduzili su ga Miki Rakin i Radisa umesto #642...

A koja je to linija Boki?

Marko, ja napisah za #642 šta je radio u poruci iznad Gagijeve slike :)
Lazar KV
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u regionu