Jedino sto me u celoj ovoj prici opasno nervira je validiranje personalizovanih kartica, jer je neefikasno i protivzakonito. Neefikasno jer mi nije jasno kako ce svi da validiraju karte na Zelenom Vencu, pri ulasku u 16icu oko pola 8 ujutru, kada bukvalno vise sa autobusa kao za vreme starih dobrih sankcija. Kao i skoro svako jutro, i jutros sam vozom skoknuo do posla, jer je blizu Pancevca i apsolutno mi odgovara, ali se kanim da sutra ujutru odem do Zelenjaka, pa na 16, da vidim taj haos tamo.
A protivzakonito je jer me neko tera da ostavljam trag, koga bre briga zasto sam sinoc usao u 45icu kod Studentskog grada?! Kontrola je jedno, proveravaju te na mestu gde su se zatekli i to je to, ali ta fora da non-stop ostavljam elektronski trag kretanja po gradu mi je zesce bolesna, asocira me na voajerisanje i imam ozbiljnu nameru da se obratim Ustavnom sudu (moram da vidim opcije, formu obracanja, itd) da da svoje misljenje o ovome.
A prica da je sve ovo potrebno zbog pracenja VOZILA... Ma smejem se od muke kad nekim ljudima objasnjavam da je GPS izmisljen pre pocetka novog nacina naplate karata u Beogradu.
Sto se tice zoniranja, zasto na slipu pise PRVA ZONA, ako dopunjavam mesecnu kartu, za koju zoniranje ne vazi? I da, za kraj, laz je da se karte validiraju samo dok je vozilo u stanici, validacija se vrsi non-stop, pa sto bi se odrekli sanse da ti daju mogucnost da ti skinu 60 dinara.