od danilo » Pet Feb 03, 2012 8:32 pm
Na 1/75 juče je saobraćao novobeogradski IK-202 sa GB 1192, kojim sam se vozio u toku III smene, od stajališta "Politehnička Akademija" do Bežanijske Kose.
Spolja, karoserijski ne znam tačno kakav je od folije za "Luk Oil" reklamu, ali mislim da je u relativno dobrom stanju. Prikolica je, recimo, dosta prava, nije izlomljen, drži visinu karoserije normalno. Na III vratima je gubio vazduh, čulo se šištanje, ali ista su bila u funkciji.
Vuče tu i tamo dobro, mada nije neka posebna mašina. Bilo je dosta putnika, nije bio pun puncat, ali opet podosta je bio popunjen i nije vukao nešto posebno uz uspon kod SC "11. april". Šalta mirno, ne trza, ne cima, ne trese. Kočenje dosta dobro, ispravna je nožna komanda retardera.
Instrumenti na komandnoj tabli su svi na broju.
Tahograf je marke "Kienzle". Brzinomer je ispravan, obrtomer nije (kazaljka na nuli), sat radi i vreme je tačno.
Kazaljka pokazivača za nivo goriva u rezervoaru konstantno na nuli. Voltaža akumulatora na oko 26 do 27 V. Pritisak motornog ulja, na leru, drži na oko 2 bara, u vožnji ide do oko 5 bara. Temperatura rashladne tečnosti u motoru je na oko 75 do 80 stepeni C. Pritisak vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu na oko 7 do 8 bara.
Panel u vozačevom prostoru i I validator su ispravni, za ostale validatore nisam siguran, nisam proveravao.
Grejanje, što se cirkulacione pumpe tiče, je jako, jako slabo, maltene nikako, opet ima dodatnu opremu (karton, odnosno rasturenu kutiju) i opet dosta hladno u vozačevom prostoru, a u putničkom salonu mislim da nije ispravan ni jedan kalorifer.
Takođe, jako je slabo unutrašnje osvetljenje u putničkom salonu, napred je skoro potpuni mrak. Dihtovanje vrata je katastrofa.
Mirko GSP