Logo

Pricaonica o kamionima

Slike i rasprave o kamionima.

Postod najsporiji » Ned Feb 05, 2012 4:34 pm

Ma rekoh,bruka ziva i ne bih to uradio da nije bilo jednog Madjara kome sam kod aerodroma objasnjavao kako da dodje do carine u Pancevu.Niti ja znam madjarski niti on srpski i sta drugo nego papir i olovku u ruke i crtaj,da se covek snadje i nekako po maraku prodje kroz Beograd.To jeste velika sramota i za drzavu i za grad a naravno da je posebna prica sto su manja mesta takodje lose ili nikako obelezena.Sta reci kada zadnjih 50 godina nema znaka upozorenja na mostu preko Velike Morave na ulazu u Svilajnac,da su poprecni nosaci na konstrukciji ispod dozvoljene visine i svako ko ne vozi sredinom mosta,obavezno udara i ostecuje prikolicu tj.poluprikolicu.Kamion i bilo koje vozilo na mostu se NE SMEJU mimoici jer inace ode sve iza kabine u Moravu.Ne preterujem,ali je hiljade poluprikolica osteceno-unakazeno,ali i dan danas niko kao nije nadlezan za postavljanje table o takvom upozorenju.Naravno,ako zoves policiju za zapisnik,vozacu obavezno sleduje prekrsajna prijava sto je potpuno neverovatno ali istinito.Bruka.
najsporiji
Član

Pridružio se: Ned Jun 12, 2011 11:27 am

Sponzor

Postod joza » Ned Feb 05, 2012 5:54 pm

Ovo treba neko ko ima malo veze sa pisanjem, da postavi na neku vest ili da da u neke novine, a kao podršku pružiqemo mu svi nadam se koji smo članovi ovog foruma.
Tu se hvale sa Koridorima i glupostima, a istim nemože ni normalono da se funkcioniše.
Ali za nove autove ima para. Čitav milion( evra ) su našli. A milion ( dinara ) da se obeleži grad nema se.
Korisnikov avatar
joza
Član

Pridružio se: Čet Dec 25, 2008 1:54 am

Postod Sotir » Ned Feb 05, 2012 7:57 pm

Ne treba milion dinara za tako nesto,ali oni bi napravili to ako moze za trosak od 5,malo da se ugradi svaki smrad iz ministarstva,braca sa licitacije,necija firma za lim,ko zna ko za farbu,oni sto postavljaju i eto ti "regularan" trosak.Mozda bi za ovu stvar trebalo da se kontaktira sam grad Beograd,mada ko zna u cijoj je to nadleznosti u vezi tih znakova,mozda ministarstvo,oni prebacuju stalno odgovornost jedni sa drugih,ceo taj sistem birokratije kod nas je u kanalu.
Korisnikov avatar
Sotir
Član

Pridružio se: Pon Apr 04, 2011 9:33 pm

Postod najsporiji » Ned Feb 05, 2012 8:21 pm

Dragane,gradski Sekretarijat za saobracaj je nadlezan za grad Beograd ali koga briga za to,imaju oni preca posla.U manjim mestima je nadlezna lokalna samouprava ali kada se nekome od njih pozalis na takvo stanje,prvi odgovor je da oni nisu nadlezni vec putari jer to spada u njihovu nadleznost.Putari pak odgovaraju da sa tim nemaju nikakave veze jer oni samo ugovorno (ako nisu iz te opstine)odrzavaju puteve a ja bih pre rekao,nadgledaju sve vece rupe i kratere na putevima jer ih nigde nema sve dok se zaista ne napravi krater koji ometa normalno odvijanje saobracaja.Znaci,tzv. prebacivanje lopte sa jednog na drugog i tako godinama i decenijama u krug.Naravno,ako dolazi neko iz vlade, jos ako je to nadlezni resorni ministar,to se na zacrtanoj ruti malo sanira i sve je za dan u najboljem redu.Meni zaista nije jasno da niko iz armije uposljenih u ministrastvu za infrastrukturu,tom famoznom gradskom Sekretarijatu za saobracaj,Agenciji za bezbenost i MUP-u, NE ZELI da vidi problem,tranzitni problem kroz Beograd za koji su oni nadlezni,iako se vecina od njih "ubi" pricom o nekoj evropi i nasem mestu tamo?Dzabe njima njihova deklarativna akta,koja im uzgred drugi pisu,kada su oni prvi ti koji ih nepostuju propise koji sami donose.Tesko je obuzdati bes jer svi oni nesto pametuju a u stvari,najspremniji su da prvo za svoje ocigledne propuste, na najgori moguci nacin osude i ocrne nas vozace ako dodje do neke nezeljene situacije.
Poslednji put menjao najsporiji dana Ned Feb 05, 2012 8:24 pm, izmenjena samo jedanput
najsporiji
Član

Postod Velemajstor » Ned Feb 05, 2012 8:21 pm

najsporiji je napisao:Ma rekoh,bruka ziva i ne bih to uradio da nije bilo jednog Madjara kome sam kod aerodroma objasnjavao kako da dodje do carine u Pancevu.Niti ja znam madjarski niti on srpski i sta drugo nego papir i olovku u ruke i crtaj,da se covek snadje i nekako po maraku prodje kroz Beograd.To jeste velika sramota i za drzavu i za grad a naravno da je posebna prica sto su manja mesta takodje lose ili nikako obelezena.Sta reci kada zadnjih 50 godina nema znaka upozorenja na mostu preko Velike Morave na ulazu u Svilajnac,da su poprecni nosaci na konstrukciji ispod dozvoljene visine i svako ko ne vozi sredinom mosta,obavezno udara i ostecuje prikolicu tj.poluprikolicu.Kamion i bilo koje vozilo na mostu se NE SMEJU mimoici jer inace ode sve iza kabine u Moravu.Ne preterujem,ali je hiljade poluprikolica osteceno-unakazeno,ali i dan danas niko kao nije nadlezan za postavljanje table o takvom upozorenju.Naravno,ako zoves policiju za zapisnik,vozacu obavezno sleduje prekrsajna prijava sto je potpuno neverovatno ali istinito.Bruka.

Kako bi oni drukčije oteli pare od tog kamiondzije da su uradili sve kako treba. Osim javašluka i neorganizovanosti ima tu i namernog propusta(stranci su najbolji izvor zarade), da bi oni opljačkali tog kamiondziju(e).Nikad mi nećemo biti Evropa,zbog naših "Poštenih" što vode ovu državu. Ne treba se mnogo nervirati zbog toga,ja sam digao ruke od toga nedavno.
Velemajstor
Profesionalni vozač

Pridružio se: Ned Sep 25, 2011 3:24 pm

Postod najsporiji » Ned Feb 05, 2012 8:32 pm

Pozdrav Mihajlo i neces mi verovati da mi je pretprosle godine doslo da placem kada sam video sta je ostalo od Milspedove poluprikolice na mostu ovde kod mene u Svilajcu.Znaci sve je bilo skrseno i oboreno na nivou poda zajedno sa zadnjim vratima.Naravno,sve se pokrsilo i iskrivilo jer je bila zavesa a od te zavese su ostali samo "dugmici".E sad'.posto je to bilo u smeru ka auto-putu tu vise nije nadlezna nasa policija vec policija OUP- Velika Plana i to je samo da u takvoj situaciji uzmes carinsku sajlu,prebacis preko mosta i ........Naravno,salim se malo ali je grehota sto se svi izivljavaju sa nama a mi kao zombi,cutimo i trpimo i tako decenijama u krug.Pozdrav druze moj.
najsporiji
Član

Postod kosmajac » Ned Feb 05, 2012 9:57 pm

Sto se tice same obilaznice i autoputeva oko Beograda,oni su u nadleznosti Puteva Srbije. Po meni,jos veca bruka sto u 2 skoro nova tunela,i pored instaliranog osvetljenja,jos nije pustena struja. A secam se da je radilo onog dana,kada su dolazili politicari,novinari, kada je svecano pustena u rad.Sada navodno nema trafo-stanice,pa se prebacuje nadleznost izmedju Grada i republike. Kako sam ja cuo od jednog radnika,kada je osvetljenje radilo u tunelu,struja se vodila na izvodjaca radova Planum,a kako Putevi Srbije nisu isplatili izvedene radove,sam Planum je upao u dugove i njima je isecena ista. To je bilo pre nekoliko godina.
Korisnikov avatar
kosmajac
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Maj 05, 2011 4:02 pm

Postod Sotir » Ned Feb 05, 2012 10:11 pm

Samo mi nije jasno da li neko od tih iz vlasti ne zeli da shvati,mozda i znaju,ali ih nije briga da bi bolje sredjeni putevi,odgovarajuci znakovi i signalizacija samo doprineli ovoj zemlji.Na taj nacin bi mogli da ulozeno vrate za odredjen period,a da pritom zarade velike pare,ali sto da se oni zamaraju,bolje ovako.
Korisnikov avatar
Sotir
Član

Pridružio se: Pon Apr 04, 2011 9:33 pm

Postod mikivs » Pon Feb 06, 2012 6:26 pm

Ko god ima neželjen susret sa takvim stvarima kao taj most. Lepo slikati,ako može i svedoka,a gospodin policajac mora u zapisnik da stavi da nije bilo obeležene (ili ista oštećena) odgovarajućom signalizacijom u zapisnik.
Pa lepo advokatu i tužba.
Korisnikov avatar
mikivs
Član

Pridružio se: Pon Sep 05, 2011 10:33 pm

Postod Siera » Pon Feb 06, 2012 6:52 pm

Samo bi tužbe prema nadležnima to rešile a uzeti advokata pa onda naplatiti i štetu i vreme na čekanje opravke izgubljenu dobit sve redom pa će se naučiti pameti a advokata platiti na procenat
Siera
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Jun 27, 2011 7:26 pm

Postod toma » Pon Feb 06, 2012 7:00 pm

Ako je rekonstrukcija Gazele završena, zbog čega šleperi ne mogu i dalje da je prelaze :?: Obilaznica nije još uvek završena, pa još i neobeležena, prosto da te panika uhvati kad kreneš tuda (pogotovo strance). Zašto jednostavno ako može komplikovano :?: :wink:
toma
Član

Pridružio se: Pet Dec 18, 2009 7:36 pm

Postod MILE » Pon Feb 06, 2012 7:38 pm

Rekonstrukcija još nije gotova, radi se u unutrašnjosti konstrukcije mosta.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod kosmajac » Pon Feb 06, 2012 9:12 pm

Radi se u unutrasnjosti,ali to ne utice na protok vozila.Oni su postigli svoj cilj,izgurali su kamione sa Gazele. Sve je to u redu,ja bih pre vozio okolo nego kroz guzvu u centru,ali makar da su zavrsili taj Skadar na Bojani od obilaznice. Ovako je lakse,iskljuce te sa auto-puta kod Bubanj potoka,pa se kroz Resnik i Kijevo snalazi kako umes.
Korisnikov avatar
kosmajac
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Maj 05, 2011 4:02 pm

Postod najsporiji » Uto Feb 07, 2012 12:45 am

Ma naravno,navodna ugrozenost mosta,u stvari se dogovorno svodila na izbacivanje tranzita iz Beograda i trebao im je samo jak razlog za tako nesto. Poslednjih godina je bilo previse prituzbi beogradjana na veliku guzvu i zastoje koje im kao stvaraju kamioni( a ne oni ) i gradske vlasti su se dosetile kako da nas proteraju iz grada.Ok,nemam ni ja nista protiv,kamioni i ne trebaju kroz grad ali ovo gde smo proterani, ne lici na put narocito ne na obilaznicu jedne od "metropola".Problem im je jos samo kako da nas potpuno izbace iz grada ka Pancevu jer nemaju drugi most, a dok se "kinez"ne zavrsi (a nece skoro)morace da nas trpe.Zlo je sto u okolini grada nema ni jedan pravi veliki kamionski parking sa potrebnom infrastrukturom gde bi smo mogli bezbedno da se parkiramo a ne ovako,kako se ko snadje i mesto nadje.
najsporiji
Član

Postod Ikaca201 » Uto Feb 07, 2012 3:00 pm

Danas sam putovao Novosadskim autoputem,i kod Euro Gas pumpe u smeru ka gradu je stajalo jedno 5 slepera u zaustavnoj traci,napravili su samo tako guzvu.Medju njima sam video jednog Daf-a od Pizona.

No,nesto kasnije kod petlje nedaleko od "Tempa'' na samom ukljucenju na Zagrebacki autoput nailazi snezna grtalica,koja se krece sa jedno 80km/h i baca sneg na jedno 5 metara dalje,sreca da je ispred mene bio Man Tga,pa je stao,kako bi sacuvao kamion,inace bi mu porazbijao sve maglenke i farove.
Zaista em sto slabo ciste,ciscenje je veoma lose. :twisted: :twisted:
Koliko znam ne bi trebala grtalica da se krece brze od 50km/h,zbog same produktivnosti masine,a i ocuvanja samog grma.
Kada sam pretecao tu grtalicu, varnice su bas sevale. :roll:
Ikaca201

PrethodniSledeća

Povratak na Kamioni