Logo

Automobili - generalna diskusija

Slike i rasprave o automobilima.

Postod milos265 » Pet Avg 29, 2008 10:52 am

Kad vec pominjes Brcko, moram da pohvalim deonicu Brcko - Bjeljina, extra za voznju! Jos put ide pored reke, moj omiljeni deo puta koz Republiku Srpsku.
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Sponzor

Postod Jovan » Pet Avg 29, 2008 1:46 pm

milos265 je napisao:Kad vec pominjes Brcko, moram da pohvalim deonicu Brcko - Bjeljina, extra za voznju! Jos put ide pored reke, moj omiljeni deo puta koz Republiku Srpsku.

Ovaj dio na opstini Brcko je dobar tj taj dio kraj Save, ali onaj pred Bijeljinu je katastrofa ako se nakupi kolona izgubis po 10-15min. Sve su krivine nigdje ne mozes sigurno preticati, tako da je najpametnije polako 50-60km/h :?
Ovamo prema BL ne idem bas cesto, tako da ne mogu nista reci, ali kad ides iz Srbije za BL najbolje je preko HR
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:42 pm

Postod Mickey » Sub Avg 30, 2008 12:36 am

Jovan je napisao:
Denky Pecanin je napisao:bilo bi lepo...a mozda i nebi...sve zavisi koliko si iskusan vozac...jer ipak ja mislim da se sa ovim autom pravi samo jedna greska...to je prejaka masina tako da...samo za najbolje vozace...

Ma bitno je da vozis "normalno", i ja vozim brze gdje mogu gdje pravac i nema guzve. Nije bitno kakav auto vozis, neki dan ide lik ispred mene s Jugom i dva tri puta se ubacio u makaze :x
Ili ovde u Brckom se x puta desilo, ide neko ispred mene 30 na sat, dodje do semafora uplali se crveno i onda da gas i prodje. To je po meni 100 puta opasnije nego da je vozio 60-70

slazem se sa jovanom da je bitno da vozis "normalno",a kod ovih novih je jos lakse,ima elektronike da brine o onim greskama koje se gube sa iskustvom (pogotovo u premijum klasi)
a jos nesto,slogan BMW-a je zadovoljstvo u voznji,koje oni daju i manje iskusnim vozacima,sve dok postoji granica kod samog vozaca!
poz
Mickey
Član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:30 pm

Postod s215hdh » Ned Avg 31, 2008 5:13 pm

Nikakva elektronika te ne spasava od gresaka i zakona prirode. Naucis da ih postujes iskustvom i brojem predjenih kilometara. Osnovna je stvar da se upoznas sa vozilom kako ide, kako krece, kako skrece, koci...

Ja BMW nesto ne volim prvise. Mnogo mi je lepsi i sigurniji osecaj bio na brizinama preko 200 u Mercedesu nego u BMWu, a BMW je bio 11 godina mladji od Mercedesa :)
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Postod djole » Ned Avg 31, 2008 7:03 pm

Mickey je napisao:
Jovan je napisao:
Denky Pecanin je napisao:bilo bi lepo...a mozda i nebi...sve zavisi koliko si iskusan vozac...jer ipak ja mislim da se sa ovim autom pravi samo jedna greska...to je prejaka masina tako da...samo za najbolje vozace...

Ma bitno je da vozis "normalno", i ja vozim brze gdje mogu gdje pravac i nema guzve. Nije bitno kakav auto vozis, neki dan ide lik ispred mene s Jugom i dva tri puta se ubacio u makaze :x
Ili ovde u Brckom se x puta desilo, ide neko ispred mene 30 na sat, dodje do semafora uplali se crveno i onda da gas i prodje. To je po meni 100 puta opasnije nego da je vozio 60-70

slazem se sa jovanom da je bitno da vozis "normalno",a kod ovih novih je jos lakse,ima elektronike da brine o onim greskama koje se gube sa iskustvom (pogotovo u premijum klasi)
a jos nesto,slogan BMW-a je zadovoljstvo u voznji,koje oni daju i manje iskusnim vozacima,sve dok postoji granica kod samog vozaca!
poz

Ne znam za tebe,ali ja sa malo jacim autima malo lakse dodjem do vece brzine,sto dalje implicira lakse ulazenje u kriticne situacije.Nikakva elektronika ne spasava ako nesto izleti na 150 km/h i vise.Najocigledniji primer je sudar bivseg ministra Jocica i psa.Dzabe sto je to bio ML 500....
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod Jovan » Ned Avg 31, 2008 7:48 pm

Da ali koliko je vozio a koliko je bilo ogranicenje :?: Ako pametno vozis jace auto ce te lakse izvuci iz kriticne situacije
A elektronika pomaze, nabolji primjer za to je razlika izmedju MB W201(190) i MB W 202, ko god je vozio ta dva modela kaze da se ne mogu porediti po stabilnosti
Ali ko pretjeruje ne moze ga spasiti ni S klasa :?

I ja vozim i 150 i 200 ali gdje se moze, gdje je dobra preglednost pa da mozes reagovati na toj brzini
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Postod djole » Ned Avg 31, 2008 8:59 pm

Ok,to sve stoji,tako i ja razmisljam :) Ali ovde smo poceli pricu o neiskusnijim vozacima.Taj ABS i ESP kao opciju ima i VW Polo 1.2 ! I sad kako u rukama nekog neizivljenog pocetnika (znam kakvi su mi drugovi) moze biti bezbedniji npr Golf R32 koji isto ima ABS i ESP i jos nesto i 220 konja vise od onog Pola ?
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod Stefan Bgd » Ned Avg 31, 2008 10:03 pm

E ljudi,manite se neiskusnih vozaca,vratimo se masinama na 4 tocka:
Evo nesto iz domace radinosti,Zastava Koral GTI,zaista prelepi zvrk: :) 8)

KORAL In 1.6 - GTI

Motor: PEUGEOT 1.6 l

Mehanika:

Menjač: standardni sa produzenim odnosom u 1. st.

Kočnice:
•prednji diskovi samoventilirajući
•dovod vazduha za hlađenje diskova
•pločice povećane efikasnosti

Oslanjanje:
•spusteno oslanjanje vozila
•korigovana stabilizaciona poluga

Točkovi:
•aluminijumski naplatci 5.5 J x 13
•gume TIGAR 621, 165/65 R13

Karoserija

Dodatna ojačanja:
•ojačanje pregradnog zida
•ojačanje gornje poprečne traverze
•ojačanje kalifornijskog nosača
•ojačanje stuba B
•ojačanje nogostupa
•ojačanje u bočnim vratima
•sanke
•ojačanje sipka za vezu gornjih oslonaca prednjih amortizera

Prednji branik:
•estetski izmenjen u zoni spojlera sa otvorima za uvod
vazduha za hlađenje diskova kočnica

Slike:
Image
Image
Image
Image
Image

Slike i podaci preuzeti sa sajta www.zastavafanclub.org
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod Jovan » Ned Avg 31, 2008 10:26 pm

djole je napisao:Ok,to sve stoji,tako i ja razmisljam :) Ali ovde smo poceli pricu o neiskusnijim vozacima.Taj ABS i ESP kao opciju ima i VW Polo 1.2 ! I sad kako u rukama nekog neizivljenog pocetnika (znam kakvi su mi drugovi) moze biti bezbedniji npr Golf R32 koji isto ima ABS i ESP i jos nesto i 220 konja vise od onog Pola ?

Druze slazem se ja s tobom, ali ipak ja sam govorio za malo iskusnije i ozbiljnije vozace :wink: Iskreno ko uzima R32 vjerovatno planira i ludu voznju :lol:
Ja sam mislio da je bolje uzeti npr. ako gledas Mercedes umjesto 200CDI, recimo 220CDI ili 270CDI(ja bih prije 220 radi potrosnje), jer tih 20-30 konja ce te prije izvuci iz kriticne situacije
Ti motori su moj izbor, dizel od nekih 130-150KS, za neku normalnu voznju
A slazem se s tobom ako je neko lud u voznji i ne moze da ne divlja onda mu treba najslabije auto ili najbolje nikakvo
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Postod Jovan » Pon Sep 01, 2008 7:20 am

Goran sk je napisao:
Jovan je napisao:Gorane jel ti hoces da vozis prvog Yuga u Njemackoj :wink:

jovane u nemacku videosam par yuga sa d tablicama ,nego ne bi bilo lose za u mk

Salim se, i mislio sam da ima velika je Njemacka :wink: Zar nije bolje uvesti neki auto iz Njemacke za otprilike iste pare :?: Ne znam kakav je kod vas zakon za uvoz u MK
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Postod Goran sk » Pon Sep 01, 2008 10:56 am

Jovan je napisao:
Goran sk je napisao:
Jovan je napisao:Gorane jel ti hoces da vozis prvog Yuga u Njemackoj :wink:

jovane u nemacku videosam par yuga sa d tablicama ,nego ne bi bilo lose za u mk

Salim se, i mislio sam da ima velika je Njemacka :wink: Zar nije bolje uvesti neki auto iz Njemacke za otprilike iste pare :?: Ne znam kakav je kod vas zakon za uvoz u MK

ma imam ja auto u mk,nego oduvek sam voleo da imam jedan yugo,neznam zasto ali svidjaju mi se a pogotovo ovaj na forumu,sta se tice zakona za uvoz u mk tu nezna se koi pije koi placa,ja sam hteo da carinim mog vita koi je 2002 god, nije se moglo navodno ne ispunjava neke norme a rodjak uvezao pasata od 99 god,pa sad vidi kakavje to zakon
Image
Korisnikov avatar
Goran sk
Član

Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 9:24 pm

Postod sasa-74 » Pon Sep 01, 2008 2:11 pm

pusti ti Juga nek izgleda kako izgleda a uvezi sebi auto iz Nemacke pa makar i 15 god star bice bolji nego nov Jugo :wink:
negas je napisao: Nema auta bez TAMica! Nekad su inzenjeri Dajca projektovali motor za bus bez goriva, al im bilo glupo zbog konkurencije, pa resili da ga naprave samo da radi bez vode :wink: :wink:
sasa-74
Mehaničar

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:10 pm

Postod Stefan Bgd » Pon Sep 01, 2008 4:36 pm

Ovaj 1.6 je azdaja.Auto tezak manje od 800 kg,a motor od 1.6 kubika i 100 konja...Sta ces bolje.Uz redovan servis,mora da valja,a ako ne vodis racuna,i Rols Rojs ce biti kanta...Prema tome Milose,zasto ovaj auto tebi lici na kantu.Pojeo bi Pola i Corsu za dorucak.Za pocetnika,ovaj auto je premija,a ne BMW,i ostali...
Uostalom ako Peugeot motor ne valja...A to ne moze da bude ni pod cenu razno...Ne vidim nista lose na ovom automobilu.
Gorane,raspitacu se za cenu.Ovo je prototip,imao je jos jedan iz 2004. godine,sive metalik boje,sa istom opremom,bas kao ovaj.Ali to su samo takva dva sa ovim motorom,dok imas Koral In sa domacim,i Koral In L sa takodje Pezoovim motorom,doduse malo slabijim,ali dobro,i 60 ks je super.
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod Stefan Bgd » Pon Sep 01, 2008 6:31 pm

Pa hocu da bude siguran,udoban i kvalitetan(sto ovaj auto jeste i moze da bude),a i da ima snage,da lepo vuce,a ne ko da vozim kociju.Pa i trke,sto da ne,bio bi senzacija na Tuning Styling skupu,i trkama 402 street race. :)
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod Jovan » Pon Sep 01, 2008 6:49 pm

Stefan Bgd je napisao:Pa hocu da bude siguran,udoban i kvalitetan(sto ovaj auto jeste i moze da bude),a i da ima snage,da lepo vuce,a ne ko da vozim kociju.Pa i trke,sto da ne,bio bi senzacija na Tuning Styling skupu,i trkama 402 street race. :)

Siguran??? Pogledaj kako Yugici prolaze u sudarima :?
Korisnikov avatar
Jovan
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Automobili