@Sasa
Po mojoj nekoj proceni ne mogu zbog izduvnih gasova (pogotovo zbog stanice Vukov spomenik), a za sirinu sinobusa stvarno ne bih znao...
avramovicsasa je napisao:znači da recimo Goša,MIN,Šinvoz naprave nešto potpuno novo a može ga pokretati elektromotor umesto dizela ili neka kombinacija.

profa_chb je napisao:što na remontu ne skrate neku garnituru za vagon ili dva, pa da probaju sa time?
SGB je napisao:avramovicsasa je napisao:znači da recimo Goša,MIN,Šinvoz naprave nešto potpuno novo a može ga pokretati elektromotor umesto dizela ili neka kombinacija.
Nikako domaći!![]()
Kada je domaća industrija (GOŠA + MIN) poslednji put pokušala da napravi elektrogarnituru, završilo se time da smo kupili RVR-ove. Domaći voz je bio nezgrapan, predloženo rešenje elektrovuče tehnički zastarelo (nisam stručnjak za elektrotehniku, ne znam detalje), dizajn prepotopski, i sve to dok je domaća industrija bila na zavidnom nivou i u korak sa svetom (početkom 80ih), a vrhunac bruke je bio to što je ta garnitura bila duplo skuplja od RVR-a. Mislim da prototip u poluraspadnutom stanju i dalje stoji na nekom koloseku negde u Šumadiji. Tako da, što se tiče vozova, samo kupovina od braće Rusa.

Povratak na Gradski prevoz u Beogradu
Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot] i 4 gostiju