Logo

Automobili - generalna diskusija

Slike i rasprave o automobilima.

Postod Nikola_Bgd » Pon Sep 22, 2008 10:19 am

Slike Fiata stila:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Sad jedan karavan:
Image
petovratni:
Image
Image
Image
Image
:D
Ako treba crtez (autobusa,kamiona,aviona,i drugih prevoznih sredstava)javite se...
Image
Korisnikov avatar
Nikola_Bgd
Član

Pridružio se: Pet Avg 29, 2008 9:25 pm

Sponzor

Postod Jovan » Pon Sep 22, 2008 12:26 pm

s215hdh je napisao:Ne treba ni VW uzimeti kao primer. Oni su nerealno skupi! Uopste ne vrede te pare, a zaista su precenjeni, ali to samo kod nas dole. Ovde su oni jevtini kao i sve ostalo tog godista.

Golf 2 pa i 3 u BiH jeste precijenjen, a Golf 4 ili Pasat su jeftini od Mercedesa, BMW ili Audija a skuplji od francuskih a od italijanskih da i ne govorimo i na zapadu i ovde. I to je realan odnos cijene i kvaliteta
Ali opet kada kazemo precijenjeni ja mislim da ce golf 2 moci duze da vozi nego Putno 1 koji je ovde isti po cijeni sa Golfom dizelom iz 90god

Sto se tice chip tuninga to je po meni najveca glupost, ako ti treba jaci auto zamjeni svoj za jaci i doplati. Pa ne mogu ti priuceni "nadrimajstori" znati bolje od inzinjera fabrike koji su ulozili milione u razvoj tog motora a i oni bi volili da izvuku sto vise konja a da bude i pouzdan. Ja cipovan auto nebi uzeo ni u pola cijene
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:42 pm

Postod s215hdh » Pon Sep 22, 2008 6:21 pm

Znas kako, to sto je golf skup a kazes je realan odnos cene i kvaliteta, ja se ne bih slozio. Nece biti da je golf bolji auto neko pezo ili reno? Golf je sporet na tockovima, krs. Neudoban, tvrd.. jeste trajan, ali opet svaki HDI motor ce da ide duze nego TDI! TDI motori su dosta nepouzdani i ja ih licno ne volim. Ali nevezano za to, ja bih uvek pre kupio Japanca ili Francuza nego VW. VW bih kupio samo da mi bas bas uleti neka odlicna prilika.

A za cipovanje... Nije to tako, bajo. To se sve kompjuterski proracunava koliko jos moze da se izvuce snage. Ti imas 1.9 TDI motor recimo u Audiu A4 od 100, 110, 136 konja, a isti motor, isti blok. Najduze ce da traje onaj od 100 jer je najrastereceniji a najbolje da ide, logicno, inaj od 136. Moj drug je digao Audia A4 na 148 konja cipom i auto ide bez greske kao mecava, i trosi manje. Doduse upozore uvek da time skratis vek motora za nekih 20-30 hiljada kilometara. Ja ako uzmem B4 odmah ide na cipovanje :)
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Postod Jovan » Pon Sep 22, 2008 7:47 pm

s215hdh je napisao:Znas kako, to sto je golf skup a kazes je realan odnos cene i kvaliteta, ja se ne bih slozio. Nece biti da je golf bolji auto neko pezo ili reno? Golf je sporet na tockovima, krs. Neudoban, tvrd.. jeste trajan, ali opet svaki HDI motor ce da ide duze nego TDI! TDI motori su dosta nepouzdani i ja ih licno ne volim. Ali nevezano za to, ja bih uvek pre kupio Japanca ili Francuza nego VW. VW bih kupio samo da mi bas bas uleti neka odlicna prilika.

A za cipovanje... Nije to tako, bajo. To se sve kompjuterski proracunava koliko jos moze da se izvuce snage. Ti imas 1.9 TDI motor recimo u Audiu A4 od 100, 110, 136 konja, a isti motor, isti blok. Najduze ce da traje onaj od 100 jer je najrastereceniji a najbolje da ide, logicno, inaj od 136. Moj drug je digao Audia A4 na 148 konja cipom i auto ide bez greske kao mecava, i trosi manje. Doduse upozore uvek da time skratis vek motora za nekih 20-30 hiljada kilometara. Ja ako uzmem B4 odmah ide na cipovanje :)

Golf sigurno duze traje od Pezoa ili Renoa, istina da je neudoban ali za tu klasu i nije najbitnija udobnost. Iskreno da kupujem auto te klase najprije bih uzeo Astru zbog cijene auta i cijene odrzavanja. Ali tesko da bih se i odlucio na auto iz te klase, jer nije neka velika razlika u potrosnji izmedju Golfa ili Passata, C klase,...
Zasto uzimas A4 1,9 TDI od 100ks ako volis brzu voznju, brate dodaj malo i uzmi odmah od 130ks ili 2,5TDI, a to sto oni upozore za 20-30 hiljada daj Boze da to ne bude vise :wink:
Sto se tice motora svaki od ovih novih je pouzdan uz dobro odrzavanje, znam jedan Passat iz 98.god koji je na Bosanskom dizelu :lol: presao sad vjerovatno oko 500000km samo ne znam koliko su kostale eventualne popravke
A imas dosta taxi Mercedesa CDI u Njemackoj koji su presli i preko 600000km, mislim da je jedina dobra stvar na ovim novim autima motor
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:42 pm

Postod s215hdh » Pon Sep 22, 2008 8:00 pm

Ako cipovanje uradis kako valja i kod ljudi koji znaju sta rade ne buni sen ikakoa. A to da li ce golf nadziveti reno ili pezo, ne budi bas tako siguran... ja sam vozio lagunu, i da imam sada para, taj bih auto ponovo kupio.
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod volvos » Pon Sep 22, 2008 8:19 pm

Ja sam cuo da je najuspeliji dizel motor na automobilima,u golfu 2 onaj 1600
Image
volvos
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 8:11 pm

Postod ik404 » Pon Sep 22, 2008 8:41 pm

volvos je napisao:Ja sam cuo da je najuspeliji dizel motor na automobilima,u golfu 2 onaj 1600

Jedan od onih koji je proslavio VW, narocito turbo verzija sa intercoolerom i 80 KS. Mada je kod mnogih problem bio dihtung glave. :wink:

Golf je sporet na tockovima, krs. Neudoban, tvrd.. jeste trajan

Tacno, od 4-ke je sve malo bolje...

TDI motori su dosta nepouzdani

Pogresno, sem kod nekih novijih sa sistemom pumpa-brizgaljka (pumpe-düsse) kod kojih je bilo problema. 1.9 je izuzetan motor sa odlicnim odnosom snaga/potrosnja, narocito stariji 1.9TDI sa 110 KS, koji je besprekoran. Jedna od stavki, koja podize cenu polovnim VW. :wink:
Poslednji put menjao ik404 dana Pon Sep 22, 2008 8:55 pm, izmenjena samo jedanput
ik404
Član

Pridružio se: Čet Feb 14, 2008 9:41 pm

Postod volvos » Pon Sep 22, 2008 8:45 pm

Evo pa pogledajte sta je sredjivanje auta za mene a ne cipovanje i te zezancije ovo je lepo za videti

http://www.youtube.com/watch?v=4dOpsr8u ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=2B-IALuj ... re=related
Image
volvos
Član

Postod Darko » Pon Sep 22, 2008 8:52 pm

s215hdh je napisao:A za cipovanje... Nije to tako, bajo. To se sve kompjuterski proracunava koliko jos moze da se izvuce snage. Ti imas 1.9 TDI motor recimo u Audiu A4 od 100, 110, 136 konja, a isti motor, isti blok. Najduze ce da traje onaj od 100 jer je najrastereceniji a najbolje da ide, logicno, inaj od 136. Moj drug je digao Audia A4 na 148 konja cipom i auto ide bez greske kao mecava, i trosi manje. Doduse upozore uvek da time skratis vek motora za nekih 20-30 hiljada kilometara. Ja ako uzmem B4 odmah ide na cipovanje :)

Isti je motor ali nije ista turbina. Doduse onaj od 150 se jos vise razlikuje ali on je extremno redak tako da ga ni ne racunam. 100 a mislim i 110 nemaju turbinu sa varijabilnom geometrijom i na njima moze manje da se izvuce snage nego na ovom najjacem.
Darko
Član

Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 8:06 pm

Postod s215hdh » Pon Sep 22, 2008 8:54 pm

Ja sam i rekao da je ijsti blok, ostalo su varijacije... IMa i onaj 2.0 od 170 KS sto ide u Sportback :) Vozio sam ga, kako je dobar, sacuvaj Boze :)
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod Darko » Pon Sep 22, 2008 8:59 pm

Pa da ali sta ti je bitan blok ako je turbina slabog kapaciteta :) Dizelu ona daje zivot, bez nje je mrtav. Da, taj TDI ide jako dobro stvarno, vozio sam Seata doduse sa tim motorom i stvarno nema sta ide za sve pare. Ali opet ko i svaki dizel, taman kad ocekujes da povuce kako treba treba da saltas u sledecu :)
Darko
Član

Pridružio se: Pet Apr 04, 2008 8:06 pm

Postod s215hdh » Pon Sep 22, 2008 9:34 pm

Isti blok bajo na 35ici i 38ici pa 35ica mnogo bolja, manje opterecenje na motor...
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod volvos » Sre Sep 24, 2008 12:24 pm

Da kazem svoje misljenje,uopste nisam pristalica tih cipovanja i budzenja,jedino sto bih radio na autu a to je,jednog dobrog tristaca,poskidao branike,stavio neke extra felne,malo spustio,zatamnio stakla i ofarbao u crno
Image
volvos
Član

Postod profa_chb » Sre Sep 24, 2008 12:53 pm

volvos je napisao:Da kazem svoje misljenje,uopste nisam pristalica tih cipovanja i budzenja,jedino sto bih radio na autu a to je,jednog dobrog tristaca,poskidao branike,stavio neke extra felne,malo spustio,zatamnio stakla i ofarbao u crno

moj čovek :D što da bacam pare na performase, kad ovde u srbiji nemam gde da vozim preko 120km/h, i šta onda? da se hvalim kako sam skockao auto, a da ga vozim 40 na sat po gradu :? ipak sam ja pristalica vizuelnog tuning-a :)
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Serval » Sre Sep 24, 2008 1:13 pm

profa_chb je napisao:
volvos je napisao:Da kazem svoje misljenje,uopste nisam pristalica tih cipovanja i budzenja,jedino sto bih radio na autu a to je,jednog dobrog tristaca,poskidao branike,stavio neke extra felne,malo spustio,zatamnio stakla i ofarbao u crno

moj čovek :D što da bacam pare na performase, kad ovde u srbiji nemam gde da vozim preko 120km/h, i šta onda? da se hvalim kako sam skockao auto, a da ga vozim 40 na sat po gradu :? ipak sam ja pristalica vizuelnog tuning-a :)

Naravno Profo, sve u granici normale. Ukoliko zelite da znate sta je pravi tjuning onda pogledajte sajt Arden vozila:
www.arden.de
poz Serval
Korisnikov avatar
Serval
Član

Pridružio se: Sre Apr 09, 2008 12:08 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Automobili