Logo

Korupcija na Granicama Srbije

Sve o neophodnim zakonima u prevozu, sabraćaju, neophodne dozvole, atesti, dokumentacija za tahografe i ostala tematika vezana za zakonodavstvo i propise.

Postod Aleksa(CH) » Sre Maj 09, 2012 7:55 pm

Dragi Forum, ovo je prvi veliki Post od mene ;)
Radi se o Korupciji na Granicama Srbije.

Teme:
-Sta rade onina Granicama?
-Karta gde se najvise Puta kod mene naplacalo za...
-Moji Doživljaji

Sta rade oni na Granicama=
Ljudi koji putuju Autobusom do Srbije/iz Srbije, puno Puta imaju jedan veliki Problem, koj moze da uzme mnogo Para, "Raspustnog Budgeta", i to je Naplacanje za svaki Koffer, da ne bi pretrazili ceo Autobus. Jedini Problem kod toga je, sto naplacuju previse!

Karta gde se najvise Puta kod mene naplacalo za to...

Image
Granice kod mene:

Mađarska Granica Horgoš
*Hrvatska Granica

*= Najverovatnije (tek putujem ovog leta, nova Linija Prevoznika)

Moji Doživljaji

1.Mart 2009

Mali srecan Aleksa se raduje na Vožnju u novoj Setri Bogojeviċ Reisen-a.
Mali Aleksa se pripremljuje na interesantnu Vožnju kroz Srbiju, po Autoputama sa puno tresanja.
....
Mali Aleksa ulazi u Autobus, i vozi se do Ciriha, pa do St.Gallena, i onda bi moglo da se kaže "Bogojeviċ, ready for Take-Off", putujemo, putujemo, i putujemo, sve ide super. Polaku počinje Noċ, Aleksa je previše uzbudjen da bi mogao da spava. Veliki Brat, Miloš može da spava, i zaspe na mojim Nogama. Posle nekoliko Sati, zaspe i mali Aleksa. ...................
6 Sati kasnije:
Aleksa se probudi sasvim ukočen, i primeċujem, da se priblizavamo Madjarskoj Granici, zvana "Horgos". Aleksa se raduje mnogo, posto uskoro ce Autobus dotaknuti nasu lepu Srbiju. Autobus koci, i stane na Granici, ulazi jedan Madjarski Granicar i skuplja Pasose. 15 Minuta kasnije, smo vozili dalje, do srpske Granice, ulazi jedan drugi Granicar i skuplja Pasose, 5 Minuta kasnije, ulazi jedan drugi, i skuplja Pare, mali Aleksa dobio Foto Aparat, i slikao ga bez Misljenja, da jre to opasno. Trazili su 1500 Dinara za mali Kofer, i 2500 za veliki Kofer.

Povratak:

Mi Putnici, smo rekli da necemo da damo Pare, pa je morao jedan da se bije, da bi mogli da prodjemo bez Kontrole.

Ovog Leta cu da fotografisem (bez da primete) tog Granicara koj skuplja Pare, i prijavicu ga, zato sto je to potpuno Asocijalno, uzimati Pare od drugih, posto oni sami nemaju Pare.

Sta vi mislite o tome?

Izvinite ako gresim u Pravopisu, ne zivim u Srbiji :)[/i]
Aleksa(CH)
Član

Pridružio se: Pon Maj 07, 2012 10:05 pm

Sponzor

Postod Siera » Sre Maj 09, 2012 11:02 pm

Управa царина. У ту сврху осим постојећих телефона Отворене царинске линије 064/732
Одељења Унутрашње контроле 011/311-73-10,
Siera
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Jun 27, 2011 7:26 pm

Postod Berlingo » Sre Maj 09, 2012 11:55 pm

Ako vam se netko udostoji javiti na taj broj. Ja bi volio da je to kod vas drugacije, ali obicno ovdje zavrsi tako.
Berlingo
Član

Pridružio se: Čet Nov 10, 2011 12:53 pm

Postod Kassbohrer » Čet Maj 10, 2012 1:37 am

4000 dinara za dva kofera, stvarno je previše :D
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod Aleksa(CH) » Čet Maj 10, 2012 6:00 pm

Pa znam, i to mi jadni, radujemo se na Raspust, i onda nam nabijaju takve Cene, sramota...
Aleksa(CH)
Član

Postod MS PK » Pet Maj 11, 2012 3:37 pm

Ja sam za da se daju pare ali to je vec preterano. Do 10e za kofer po meni, i vozi dalje
MS PK
Profesionalni vozač

Pridružio se: Ned Jan 15, 2012 2:37 am

Postod Kassbohrer » Pet Maj 11, 2012 3:57 pm

50 putnika u autobusu i otprilike 60-70 komada prtljaga to dođe 600-700 eura po autobusu. Dosta im je pet i to po glavi putnika ne po komadu prtljaga :D
Kassbohrer
Član

Postod Ikaca201 » Pet Maj 11, 2012 8:07 pm

Kod jedne grance između Srbije (Ciganije) i Mađarske ima jedan "Free shop",i na kasi te radnje se ranije (pre odprilike tri godine) uplaćivao neki bakšiš carinicima.Na tu kasu su slali,pretežno ljude koji su imali nešto više polovne robe.
Poslednji put menjao Ikaca201 dana Sub Maj 12, 2012 4:33 pm, izmenjena samo jedanput
Ikaca201

Postod Aleksa(CH) » Pet Maj 11, 2012 10:23 pm

Pre tri godina sam ja zadnji Put putovao autobusom za SRB ;) Tada je to toliko skupo bilo, sada su postali Vozaci Bogojevica i Carinici Drugari O.o
Aleksa(CH)
Član

Postod Kassbohrer » Sub Maj 12, 2012 1:27 am

Nisu oni nikakvi drugari. To to se zove obostrana korist, ja tebi serdare ti meni vojvodo a obojica znamo šta smo :D
Kassbohrer
Član

Postod toma » Sub Maj 12, 2012 11:14 am

Korupcija kod nas??? Ma kakvi, mi smo uredjena drzava :twisted: :twisted: :twisted: Totalni haos!
toma
Član

Pridružio se: Pet Dec 18, 2009 7:36 pm

Postod Ivan » Sub Maj 12, 2012 12:18 pm

Obicna prevara traziti 4000 dinara za dva kofercica :x . Ja bih tog carinika slikao, ali moras onda paziti da te ne primeti ako ne onda ces imati trouble, Schwierigkeiten.....
Poslednji put menjao Ivan dana Sub Maj 12, 2012 2:07 pm, izmenjena samo jedanput
Korisnikov avatar
Ivan
Član

Pridružio se: Pet Mar 16, 2012 8:21 pm

Postod Aleksa(CH) » Sub Maj 12, 2012 12:47 pm

Daj boze da ne bude i ovaj put tako. -.-
Aleksa(CH)
Član

Postod MS PK » Ned Maj 13, 2012 11:47 pm

Kako da nebude korupcije bar sa carinicima!? Pa sta bi bilo kad bi se radilo sve po zakonu? Sta vam je ljudi, ajmo realno malo. Znamo kakav je "nas" covek, i sta sve hoce da donese i unese "odozgo", a sta sve tek hoce da ponese i iznese na "gore". Pa tako je i nastala korupcija, na kakve sve gluposti trebaju carinici da zazmure...Da nesirim,posto znam da me razumete, daj 10e po glavi i teraj...
MS PK
Profesionalni vozač

Pridružio se: Ned Jan 15, 2012 2:37 am

Re: Korupcija na Granicama Srbije

Postod branik » Sre Avg 01, 2012 1:11 pm

Ko je Grcku vozio, zna kao se prolazi Makedonija: 4 * 5-10e i nema kucanja. E, sad je problem kad imas vodica koji to ne zna ili se pravi blesav,iako to agencije zaracunavaju u obavezne kes troskove na putu, kao putarinu. Vodim ekskurziju sa 2 busa. Ja sam u drugom, a vodic u prvom, inace neka zena koja jedino zna da prica, ali ni tu ne zna meru. Na Bogorodici iz GR nosim pasose na salter, lik ukuca dva i kaze da nista nije ranije kucano i da ce to da traje skoro sat, ali da moze bez kucanja uz 5e. Za to vreme istresa pasose ne bi li nasao sledovanje. Kazem da nisam vodici da nemam pare za to, ali on i dalje trazi. Kad sam video da se ne vredi ubedjivati, izvadim novcanik, a on se uhvati za glavu. Baci mi jedan pasos i posalje u autobus. Stavim pare u njega i ponovo na salter. "Vidis da moze bez kucanja!", kaze. Pruzi mi gomilu pasosa kroz salter, a ja ih umalo ne prospem. Pocne da se smeje: " vidi se da nisi vodic, mnogo si smotan! Nemas ni kesu ni pare unutra! Kakvo prosjacenje za 5e!!! Da je bar trazio 10.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Sledeća

Povratak na Zakonodavstvo i papiri