Logo

Lasta, Beograd (4)

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz Beograda i Vojvodine.

Postod setra :) » Pet Maj 11, 2012 9:16 pm

Image
Image
ma samo opusteno :D
Korisnikov avatar
setra :)
Član

Pridružio se: Pet Mar 30, 2012 10:41 pm

Sponzor

Postod Stefan Bgd » Sub Maj 12, 2012 12:36 am

Berkof gar.broj 9088 radio na liniji Beograd-Kragujevac (preko Lapova i Batočine), odmara na BAS-u: 8)
Image
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod arandjelovic » Sub Maj 12, 2012 12:38 am

Trebao si da uslikas ovu Setru iza ima zanimljivu boju, cija li je???
Korisnikov avatar
arandjelovic
Član

Pridružio se: Uto Mar 13, 2012 11:09 pm

Postod Marko » Sub Maj 12, 2012 12:38 am

Image
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod negas » Sub Maj 12, 2012 1:04 am

Vratili 9088, do juče radio 9086, ovaj bio u kvaru verovatno!!!
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod Stefan Bgd » Sub Maj 12, 2012 1:44 am

Kada imaju dosta dobrih vozila, nije problem da jedan zameni drugog... :wink:

arandjelovic je napisao:Trebao si da uslikas ovu Setru iza ima zanimljivu boju, cija li je???

Uslikao bi je, da nije odmah posle zbrisala... inače mislim da je imamo na forumu.
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod negas » Sub Maj 12, 2012 1:49 am

Ovo je fotka za nase mladje drage nam drugare koji obozavaju Lastu i naravno ostale autobuse.

E pa posto na mladima svet ostaje, ajde mucnite glavom i kazite mi gde je ovaj objekat, sta je to i sta na njemu primecujete? Starije kolege koje znaju neka cute, a nemojte ni da sapucete! :D :wink:

Da i mladji drugari SVE znaju o firmi koju vole :wink:

Pa :shock:

Image
negas

Postod Stefan Bgd » Sub Maj 12, 2012 1:57 am

Bivša zgrada AS Negotin (nekada Lasta Negotin), i čuveni dimnjak sa Lastinim znakom. :)
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod negas » Sub Maj 12, 2012 2:41 am

A lopove jedan dobro citas i pamtis moje postove!

BRAVO!

-------------------------------------------------------------------------------------

Kada sam pre 20tak dana video sta se tamo desilo, htedo da me strefi slog.

Garaza Laste Beograd, OOUR Negotin je verovatno najjaci autocentar u sistemu Laste verovali ili ne! Tu garazu je ASNegotin nastavio da koristi od 91-god do 2005/6 kada su se prakticno ugasili, a Lasta ju je napravila 1976!

ASNegotin, je sve Lastine autobuse, njih 80 prefarbao u ASNegotin, a samo su kupjena dva neobusa 1996-te kao ASNegotin izvorni. Sve ostalo jesu LASTINA vozila.

Djavo je te 1991-ve naterao direktore da odvoje Lastine profitne organizacije tada OOUR iz Negotina, Zajecara i Bora!

I eto, umesto da danas u tim gradovima bude Lasta firma za primer, od garaza u Boru i Negotinu nista, jedino u Zajecari radi Timas i Veolija gostuje!

Da se vratim na garazu Laste Negotin. Iako su odvojili se kao sto napisah, u garazi na svakom stoji iscrtan Lastin znak, ili natpis. Tako sam unutra zatekao natpis, pogon za karosiranje vozila Lasta!

Zasto sam rekao da je garaza jedan od najjacih autocentara u okviru Laste!

Garaza ima 10 kanala, pokrivenih, sa automatskim otvaranjem i zatvranjem vratiju-elektro putem, ako dodje do pada napona, moze se otvoriti i mehanicki. Dalje, na kanalu broj 1, je dnevna nega autobusa. Na njemu crevo, koje se nakaci na auspuh autobusa, da kada su vrata garaze zatvorena sav dim ide kroz dimljak na krovu garaze.

Veliki dimnjak sa Lastnim znakom, koji i dan danas prkosi ( izgradjen dimljak i nacrtan znak jos od 1976-te godine, punih 36 godina) je dimljak kotlarnice. Garaz je imala sopstvenu kotlarnicu i radijatore kako u samoj garazi gde su kanali, tako i u kancelarijama osoblja.

Postojao je i restoran drustvene ishrane, zatim elektro odeljenje, pazite sada mashinsko doeljenje u kome je postojao strug (i dan danas ga ima-naravno nesposoban danas za rad poskidali delove), nekada je sluzio za obradu dobosha na primer, i svih drugih delova.

Najzad postojala je i karosernica u kojoj su se radili limarski radovi na autobusima!

Dakle jedno pravo bogatstvo!!!

----------------------------------------------------------------------------

I onda:

Ja vidim ove godine garazu je kupilo komunalno preduzece, opstinska firma za 80 000 evra.

Dakle jedan veći stan toliko je vredila ova garaza i ovoliki prostor!

Kada sam video parkirane smecare i g...ovnare umesto autobusa, htedoh da padnem. Pa bar da su autobusi, da je dosao TopTurist, Nikolic prevoz, Moto boem, nis-ekspres, Veolija, pa i da kazes, ponovo ce ziveti garaza autobusa, ono usle smecare i g...ovnare.

Kako je tada bilo tužno u mojim očima, koje su tražile autobuse u toj garazi. Nisam mogao da verujem! I danas mi je stvarno teško, neverovatno, ali stvarno se osećam nelagodno. Ljubav prema autobusima je stvarno jaka i čudna!

Naravno, komunalcima zelim da ih služi, i svu im sreću želim naravno, ali je to garaža pravljena za autobuse, ne za komunalno preduzece! Velika je mnogo za komunalno preduzece. Ali naravno njima to ne smeta naprotiv. Ali opet kazem, da me pogresno ne razume, u zdravlju da je koriste!

Molio sam i kumio direktore Laste, slao slike detaljne, slao Sovrovicu, razgovarao, ali nisu kaze imali interesa. Jes interesa, nisu hteli!

A kakav bi to povratak bio, bio bi POVRATAK OTPISANIH.

Steta sto negas tamo ne rad u Lasti BGi! Sada bi Lastini autobusi preplavili tu garazu. Steta i mene kao inzenjera za motore i vozila Lasta a i mnogi drug ne žele. A šta bih sve radio...:wink:

Znam da se sada ne kupuju autocentri, ali ipak je to Lasta napravila, i čuveni direktor tadasnje Laste Negotin, Pera Stefanović. Ali uvek to ide tako, Jedan gradi, drugi ruši!!!

Sami vidite iz moje priče koliko je to jak objekat! Bice slika. Trebalo bi da pošaljem za Lasta reviju slike, kako bi napisali o propasti ovih pogona!

Zato pokušajte da ne kačite ovu sliku na fejsbuku i slično, da napravimo eksluzivu za neke ljude!

U Negotinu i dan danas, iako od 1991-ve Laste nema, niko Vam ne kaže kod garaže AS-a ili nešto tako slično, nego Vam kažu, pa eno ondfe preko pruge pa kod Laste i slično...a i dok je ASN postojao, zvali su ga Lasta! Kao što Veoliju ne zovu Veolija u PO i tim krajevima nego Litas...

------------------------------------------------------------------------------------

Ne znam kako izgleda Lasta Zajecar tj TimAS garaza, da li je ovako dobro uradjena kao ova! U njoj su makar autobusi TimAS-a i Veolije. Zanimljivo je videti dal tamo ima Lastinih obelezja.

Na primer kada idete po timočkoj krajni, i stanete u nekom selu gde ima neko stajaliste, često na njemu stoji sada vec onako yardjao ynak, autobusko stajaliste Lasta! Neke sam uslikao, ali nisam hteo da skidam, neka! U Knjazevcu na primer na pečurkama čak stoje natpisi Lasta!

Garaža u Boru koliko znam nije bila na nekom nivou, ali iskreno ne znam, neka me ispravi onaj ko zna!

I pitanje za mladje kolege, da li bi mogli da prepoznate sta je ovo na slici da Stefan nije rekao, sta bi milsili da je?

Lasta Negotin:

10 KANALA, radijatori, drustvena ishrana, elektro odeljenje, masinsko odelnjenje sa strugom, jaka struja-trafostanica, kotlarnica, SVE, pravo BOGATSTVO!!!

Jel zna neko kakve su ostale garaze Laste na primer u Pazovi, Obrenovcu?

Ja vidjam u Mladenovcu nije loša, a pazite pa ova u BG-U pa nema skoro 10 kanala!

Jaka je i ova u Lazarevcu!?

Treba otvoriti jednu temu, propali autocentri, i da vidimo kako to sve izgleda sada širom srbije nažalost. Jugoprevoz Jagodina, pa Raketa, pa i ASKG osta bez čuvene garaže u stanovu...sve će to biti objekti za neku treću namenu...

Mada za Negotin čak i ima nade da se vrate autobusi. Ako se privatizuju komunalna preduzeća, a hoće. a to uradi tamo Veolija, eto joj i garaže i komunalnog prteduzeća. Sve je moguće u zemlji Srbiji, ali je ovo ipak manje verovatno, ali...

-------------------------------------------------------------------------------------

Opišite Lastine autocentre koje znate. Meni se ovaj auto centar U BG-u ne sviđa, ovaj u NG-u da može da se preseli u BG bilo bi vrh! :D :wink:

I opet:

Pitanje za mladje kolege, da li bi mogli da prepoznate sta je ovo na slici da Stefan nije rekao, sta bi milsili da je?
negas

Postod Nele Nibus » Sub Maj 12, 2012 11:40 am

Evo od mene nešto od prošlog meseca, dok čekam vreme da krenem na BAS perone pa za Leposavić pošto sam stigao oko pola sata ranije ja reko malo da se izmajem okolo da vidim šta ima i kod Lastine stanice nalećem na Intoura Ko 6304 čini mi se da je išao bio za Smederevo. Ja sam ga zatekao baš kad je ulazio u AS, možda slike nisu najbolje zbog jakog sunca ali poslužiće kao foto izveštaj :D
Image
Image
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Postod MILE » Sub Maj 12, 2012 1:12 pm

Ovo je 493 BG - Mladenovac.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod alexandargh » Sub Maj 12, 2012 7:16 pm

9217 u Bečeju.

Image

Image
Korisnikov avatar
alexandargh
Član

Pridružio se: Uto Jun 08, 2010 11:36 pm

Postod Berlingo » Ned Maj 13, 2012 8:56 am

Image
Berlingo
Član

Pridružio se: Čet Nov 10, 2011 12:53 pm

Postod Nele Nibus » Ned Maj 13, 2012 11:43 am

MILE je napisao:Ovo je 493 BG - Mladenovac.
Gle stvarno.. nisam ni obratio pažnju. Svaka čast za zapažanje!
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Postod freedom » Ned Maj 13, 2012 2:49 pm

9217 nikad lepsi u autobus, u nikad lepsem okruzenju :D
freedom
Član

Pridružio se: Ned Jan 08, 2012 5:07 am

PrethodniSledeća