od milos991 » Čet Maj 24, 2012 2:01 pm
Slazem se sa Nenadom da je STUP najbolji, oni su ozbiljna firma za razliku od ATP-a. Sad sam se setio jednog primera, na kome cu uporediti ATP i STUP. Ulazi putnik u STUP-ov bus sa koferom u ruci, njemu u susret izlazi vozac ili neko od osoblja, uzima mu taj kofer i stavlja u bunker za stvari, na putniku je samo plati kartu i da nadje mesto da sedne.
Dok u nasem dragom ATP-u, nailazi taj isti putnik sa tim istim koferom, ulazi u bus, vuce taj kofer uz stepenice, placa kartu, onda vuce kofer do mesta na kome ce da smesti guzicu, u slucaju da pronadje to mesto kofer ce staviti na jednom sedistu ili ispod njega, na kome niko vise nece moci da sedne, a on ce sesti na drugom, ili druga varijanta, stavice kofer izmedju dva reda sedista i svi koji prolaze do njega morace ili da obilaze ili da preskacu. A ako ne nadje mesto za sedenje onda ce da stoji i kofer ce biti pored njega, sto dotatno pravi haos kad se svi nabiju ko sardine u busu. I da ne zaboravim, dok taj putnik ulazi u bus sa tim koferom, niko od osoblja (vozac i kondukter) ne uzima taj kofer i ne nosi u bunker za stvari, nego samo kazu prodjite nazad za tim koferom, cak ne ustanu ni da pomogu da se kofer ubaci u bus. Bilo je slucajeva da neko pita vozaca da stavi nesto u bunker, a vozac na to: nemam kljuc, nemogu da otvorim, pokvarena je brava... Ovo pricam iz licnog iskustva, sest godina aktivno putujem ATP-om, i svacega sam se nagledao, mada nikada nisam vukao taj kofer, ali sam video druge. A to kako radi osoblje STUP-a u toj situaciji sam licno video bezbroj puta dok stojim na peronu. To je samo jedna stavka sto se tice ozbiljnosti njihovog poslovanja, a ima ih jako puno.