Logo

Bus Plus-Novi sistem naplate,praćenja vozila JGP-a

Diskusije

Re: Bus Plus-Novi sistem naplate,praćenja vozila i putnika J

Postod Nikola_4217 » Sub Jul 07, 2012 5:50 pm

Pravac na 73 5 sati,na 511,12 sati..:D Cela smena 1 pravac..:D
Image Image Image ImageImage
Korisnikov avatar
Nikola_4217
Član

Pridružio se: Sre Jul 06, 2011 8:11 pm

Sponzor

Postod Simpson » Sub Jul 07, 2012 7:57 pm

Ovde je jasno da cilj nisu bolji uslovi za putnike nego da se svima naplati karta ma po koju cenu... Ovo je jezivo, haos ce nastati, brze ce biti peske da se dodje do bilo kog dela grada nego autobusom zbog viseminutnog zadrzavanja na svakoj stanici. Takodje ne smem ni da pomislim sta ce biti kad neko hoce da izadje a mora da se provuce kroz najekstremniju guzvu od vrata koja su mu ispred nosa do vrata u sredini. Ako bude neki bojkot racunajte na mene :D
Simpson
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 3:07 pm

Postod Mickey » Sub Jul 07, 2012 10:48 pm

mene zanima cemu sluzi validator na srednjim vratima, ako su ona namenjena samo za izlazenje!?
Mickey
Član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:30 pm

Postod Petar 535 » Sub Jul 07, 2012 11:13 pm

A sta ako dodje niskopodni nl 202 , ulazice se na prva i zadnja , a izlazice se kroz pozore izmedju prvih i drugih vrata :lol:
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Postod avramovicsasa » Ned Jul 08, 2012 3:05 am

Nije mi jasno od kada to BUS PLUS vodi projekte i diktira pravila ponašanja u vozilima Javnog prevoza ako se zna koju funkciju oni obavljaju,takve stvari radi DJP u saradnji sa prevoznicima čiji stručnjaci vođeni svakodnevnim iskustvom u praksi trebaju da daju konačni sud.
Podsetimo se samo da su u proteklih 15 godina propali svi pokušaji promene načina ulaska i izlaska iz vozila i da se to pravilo zbog velikog broja putnika,gužvi i zadržavanja vozila na stanicama ukinulo još 70-tih godina kada je shvaćeno da je ne moguće u metropoli kakav je Beograd ispratiti taj režim.
BUS PLUS nije uzeo u obzir i činjenicu da za ovakav projekat mora postojati redovnost polazaka što potire isključenja vozila i da na svakom terminusu moraju postojati rezervna vozila kako ne bi bio prekinut kontinuitet polazaka što GSP i Privatnici ne mogu da isprate.
Objektivno ne možemo očekivati da posle 25 minuta čekanja vozila sa linije 16 ili kada posle 20 minuta naiđe solo na liniji 65,putnike koji su polusvesni nakon dobijene sunčanice zamolimo da uđu na odgovarajuća vrata ili skuvanim putnicima u prepunim autobusima ne dozvolimo da izađu na vrata prema kojima su se uputili a da im se na kraju naplati kazna od 75 000 dinara a da nisu primili platu ili jeli kao ljudi protekla tri dana.
BUS PLUS definitivno sprovodi ovaj sistem u pogrešnoj državi,ovako nešto ne bi prošlo ni u Evropskoj Uniji.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod avramovicsasa » Ned Jul 08, 2012 3:15 am

Ono što stvara definitivno Konfuziju što čak ni moji Šefovi ne znaju da nam objasne jer ni oni ljudi ne znaju šta se ovo dešava je činjenica da se od 15 Jula gasi 12 terminusa odakle će verovatno Otpravnici preći u Asistente,e sada u kakvoj vezi su BUS PLUS i GSP kada se zna da BUS PLUS vrši kontrolu i naplatu prevoza a da su GSP,Lasta i Privatnici samo Operateri.

Zašto za ove potrebe nisu angažovani novi ljudi i zbog čega se radnici GSP-a guraju kod Privatnika na silu jer je na brzaka dopunjen Kolektivni Ugovor o radu koji smo morali da potpišemo.

Ugovor jasno pokazuje da eventualno ukoliko Otpravnici i Vozači budu raspoređeni u Asistente po potrebi trebaju samo da obaveštavaju putnike na kojim vratima se vrši ulaz-izlaz ali nije rečeno šta činiti ako neko ne želi da posluša i uđe po navici na silu jer niko nema pravo zakonski da spreči putnika a nema ni oružja (Pištolj,šipka,šok palica)da se prema istom izvrši fizička sila i ko će Asistente da zaštiti na Zelenom Vencu,Ž.Stanici kada nagrne na desetine putnika ako se uzme nivo kulture Beograđana koji je malo veći od nule.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod milos265 » Ned Jul 08, 2012 6:46 am

Sale, dok neko od nas ne pogine u autobusu oni ce raditi ovakve stvari! Boli njih uvo da li je nesto moguce ili nije moguce, bitno je da se pod izgovorom modernizacije, napretka i evropskih standarda, sto vise para slije u dzepove. A nesrecnik koji bude nastradao, dobice verovatno potresan govor od nadleznih, na sahrani :twisted:
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod SGB » Ned Jul 08, 2012 10:38 am

Sa kakvim mi budala.ma imamo posla, ovo je strašno. U kriznim vremenima je cilj svakog normalnog da ne gura prst u oko narodu, da bude miran, a ovi kao da žele da izazovu nemire. Kada nije gužva, kakve veze ima gde se ulazi, kada je ste gužva, gužva je svuda, pa opet kakve veze ima gde se ulazi, samo će se produžiti boravak vozila na svakoj stanici. Mislim da od toga nema ništa, jer ni osoblje koje će biti zaduženo za sprovođenje "odluke" nije blesavo, zašto bi stavljali glavu u torbu i zamerali se sa putnicima, i za neku bednu platicu sprovoditi besmislene odluke.
becks89 o Niš Ekspresu je napisao:Već smo utvrdili da ne postoji na planeti nešto slično.
SGB
Član

Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:03 pm

Postod Marko » Ned Jul 08, 2012 2:40 pm

avramovicsasa je napisao:Ono što stvara definitivno Konfuziju što čak ni moji Šefovi ne znaju da nam objasne jer ni oni ljudi ne znaju šta se ovo dešava je činjenica da se od 15 Jula gasi 12 terminusa odakle će verovatno Otpravnici preći u Asistente,e sada u kakvoj vezi su BUS PLUS i GSP kada se zna da BUS PLUS vrši kontrolu i naplatu prevoza a da su GSP,Lasta i Privatnici samo Operateri.
Zašto za ove potrebe nisu angažovani novi ljudi i zbog čega se radnici GSP-a guraju kod Privatnika na silu jer je na brzaka dopunjen Kolektivni Ugovor o radu koji smo morali da potpišemo.

Sale ako operater ne obavlja posao kako treba kako da se naplati usluga od korisnika .
Neka otpravnici na okretnicama vrše kontrolu karta kod putnika što bi se angažovali novi ljudi kada neki ništa nerade na okretnicama jer nove ljude treba neko da plati .
Kako da se poveća naplata prevoza na prigradskim linijama gsp-a gde se i najviše ljudi švercujue ?

Nema potrebe da se toliko prica o tome jer mogu da kontrolišu ulazak samo na pojedinim stanicamau određeno vreme a ne ceo dan
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod profa_chb » Ned Jul 08, 2012 3:21 pm

aman ljudi, ulaz/izlaz na određena vrata ne može da smanji šverc, osim ako na tim vratima nisu kondukteri/vozač :!: da beograđanim treba više discipline u saobraćaju, na ulici, u prevozu, to stoji, ali ovo je pogrešan način, samo će da izazovu negodovanje :!: ako ovako nastave, narod bre ima da se organizuje i da napravi demonstracije :twisted: ne bih da mešam politiku u ovo, ali mnogo jači igrači su leteli odavde, sa mnogo većim i uticajnijim zlotvorima je narod uspeo da se izbori u proteklih par decenija :!:

i da, po n-ti put, slažem se sa našim najvećim mudracem, jahačem bele mazge, dok neko ne izgine, ništa se neće promeniti :!:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Marko » Ned Jul 08, 2012 3:29 pm

Mudrac bi hteo sam konroliše snajke a ne da mu neko smeta u tome .
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod profa_chb » Ned Jul 08, 2012 3:34 pm

ne diraj mudraca :mrgreen:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod amm8990 » Ned Jul 08, 2012 7:20 pm

avramovicsasa je napisao:Nije mi jasno od kada to BUS PLUS vodi projekte i diktira pravila ponašanja u vozilima Javnog prevoza ako se zna koju funkciju oni obavljaju,takve stvari radi DJP u saradnji sa prevoznicima čiji stručnjaci vođeni svakodnevnim iskustvom u praksi trebaju da daju konačni sud.

Odluka o ulasku na određena vrata obeležena natpisima ulaz/izlaz je doneta u skupšti grada kao izmena Odluke o javnom linijskom prevozu na teritoriji Beograda, Član 40, stavka 1 („Službeni list grada Beograda“, br. 61/2009, 10/2011 i 55/2011)

Kazne su takođe deo ovog teksta.

Novčanom kaznom od 2.500 do 75.000 dinara kazniće se za prekršaj putnik ako se ponaša suprotno odredbama čl. 36. i 38, 39. stav 1. i čl.lana 40. stav 1. ove odluke.
amm8990
Član

Pridružio se: Ned Okt 05, 2008 9:21 pm

Postod Milos » Pon Jul 09, 2012 7:13 am

Jutros sam video Japanca sa Karaburme. Prva i cetvrta vrata ofarbana u zeleno sa velikim natpisom "ulaz" preko celih vrata. Druga i treca vrata ofarbana u crveno sa velikim natpisom "izlaz".

Dok sve autobuse tako oblepe ode jos gomila para. Narod se ionako nece pridrzavati njihovih nakaradnih ideja. Realno gledano Beograd je jedno malo vece selo, varosice na Zapadu su uredjenije i sredjenije od Beograda. Muka mi je kada gradske vlasti pokusavaju da prodaju narodu pricu da je Beograd metropola. Svaki grad koji sebe naziva metropolom odavno ima metro. Bitne stvari se guraju pod tepih, a narodu mazu oci pricama o organizovanju gradskog prevoza na evropskom nivou. Kamo srece da narod ima para da ode u inostranstvo i da se uveri koliko je Beograd zaostao za svetom...

Meni ne pada na pamet da se ponasam po njihovim instrukcijama. Prosao sam dosta (civilizovanog) sveta i tamo gde sam boravio ovakvih gluposti nema. Nisam dzukela da me dresiraju.
Korisnikov avatar
Milos
Član

Pridružio se: Čet Jul 10, 2008 8:22 pm

Postod Shone » Pon Jul 09, 2012 11:02 am

LOL..jos kad stave one reklame ceo bus ima da izgleda kao Pera Detlic :roll:
(Zamislite da se ovom Ikaru oboje vrata crveno i zelene boje nasta bi licio i jos nalepnice za corave :? )

Image

http://www.novosti.rs
Poslednji put menjao Shone dana Pon Jul 09, 2012 1:37 pm, izmenjena samo jedanput
Извукла си осовинуууууууу из шаааасије љубави наше...
Korisnikov avatar
Shone
Član

Pridružio se: Ned Jun 10, 2012 5:44 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije