od danilo » Pon Jul 30, 2012 12:06 pm
A, juče ujutru me na 1/75 donekle iznenadi auto sa GB 1216 (IK-202; 1997. godište) koji je menjao auto sa GB 1352. Svejedno, malo u lokalu sam se provozao u ovom autu, u toku prijatnog, letnjeg, nedeljnog jutra...
Sada karoserijski je pa bukvalno isti kao što je i bio kada sam poslednji put pisao kontrolu sa ovog auta, a to je bilo pre cca par meseci.
Znači oplata je u odličnom stanju, stvarno se dosta dobro drži, prav je i prikolica je u ravni sa prednjim delom vozila. Visina je isto stalna na svim jastucima.
U vožnji je odličan, mene je vozio samo po ravnom terenu, i tu je zaista vukao dosta dobro i miran je veoma u vožnji, jer niti se guši, niti trokira. Transmisija je automatska (marke "Voith") i veoma mirno prešaltava, stvarno se ne osećaju nikakvi problemi prilikom prešaltavanja. Kočenje sasvim zadovoljavajuće pa čak i bolje od toga, s ispravnim nožnim retarderom.
Tahograf je marke "Handelman Kienzle" (bez ugrađenog obrtomera), ali s ispravnim brzinomerom i satom, koji je i tačan.
Pokazivač za nivo goriva u rezervoaru nije ispravan (kazaljka je pala na nulu), a voltmetar nema. Pritisak ulja u motoru je u rasponu od oko 2 bara na leru pa do skoro 6 bara na većem broju obrtaja. Temperatura vode u motoru je bila stalna na nekih 82, 83 stepeni C. Pritisak vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži izmešu 7,5 i 8 bara, konstantno.
Svi validatori u putničkom salonu su ispravni kao i panel kod vozača.
Mirko GSP