Logo

Setra serije 500

Diskusije posvećene turističkim i visokoturističkim autobusima.

Re: Setra serije 500

Postod buscentar » Sub Jul 28, 2012 8:40 am

Pex gledam snimak i opet ista reakcija kad je izasla :D :D :D
1. SETRA
2.--------
3.---------
4.---------
5.svi ostali
buscentar
Član

Pridružio se: Sub Jun 04, 2011 11:09 pm

Sponzor

Postod PEX » Sub Jul 28, 2012 11:14 am

Haha, nemoj vise Peki, dosta je bilo :D Ja ne znam sta su nam uradili, ali i meni je srce htelo eksplodirati, valjda veliko uzbudjenje, nestrpljivost, atmosfera. Zaista treba doziveti.
E da ovde ima 80-tak slika, pa skini koje ti se svide (samo kliknes na sliku i postace velika) :)
http://www.autobusi.net/content/index.p ... &Itemid=19
PEX
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:37 am

Postod Mickey » Sre Avg 01, 2012 10:50 am

a sto se bunkeri ne otvaraju na preklapanje, nego se ovako podizu klasicno? :)
Mickey
Član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:30 pm

Postod Adin_Zne » Sre Avg 01, 2012 10:51 am

Setra 500 viđena na putu za Dubrovnik.
Adin_Zne
Član

Pridružio se: Pet Apr 01, 2011 2:10 pm

Postod Jovan » Sre Avg 01, 2012 6:34 pm

Mickey je napisao:a sto se bunkeri ne otvaraju na preklapanje, nego se ovako podizu klasicno? :)

Vjerovatno ce "na preklapanje" biti doplata
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:42 pm

Postod PEX » Sre Avg 01, 2012 6:45 pm

Ja koliko znam na svakoj seriji 400 comfort class su bili ovakvi bunkeri kao i na 415 hd. Dok su samo HDH modeli imali one na dizanje.
PEX
Profesionalni vozač

Postod arandjelovic » Sre Avg 01, 2012 8:23 pm

PEX super reportaza i slike verovatno je vrhunski osecaj biti na takvom mestu, stvarno super!! :shock: A sto se tice SETRE 500 reci su suvisne, opet je napravila vrhunski proizvod sto se kaze bez konkurencije, kad sam video instrument tablu ostao sam bez teksta, prvi put kad sam video zadnju stenu nije mi se ni malo svidela ali kao sto smo vec pisali tek sad se vidi namera dizajnera o presecanju bocnih i zadnjih linija autobusa koje daju oblik zadnjim svetlosnim grupama i uopste zadnjem delu vozila. Sto se tice bocne linije koja pada i kod zadnjeg prozora stice se utisak da nekako daje simetriju izmedju prednje i zadnje polovine autobusa.
Mercedes-Benz... The best or nothing!
Korisnikov avatar
arandjelovic
Član

Pridružio se: Uto Mar 13, 2012 11:09 pm

Postod PEX » Sre Avg 01, 2012 8:48 pm

Hvala druze, drago mi je da ti se svidela reportaza. :) SETRA 500, to je autobus snova zaista, citiram direktora Daimlera: Setra 500 je nesto najbolje sto je do sada proizvedeno, ulozili smo svo svoje znanje, mogucnosti i inovacije u nju, i opet dosli na korak ispred konkurenata. Inace jedna inovacija koju sam zaboravio da napomenem, nema vise klasicnih prskalica za "soferku" vec voda izlazi direktno iz brisaca tj gume tako da ni malo nece smetati dok vozac bude prao sofersajbnu u toku voznje. I jos jedna inovacija je konstantno merenje pritiska u gumama to sve se pokazuje, cim se neka minimalno izduva odmah upozorava vozaca na displeju. A linije su odradjene odlicno, na slikama se stice pogresan utisak za njih i zadnju stenu, a kad stanes pored autobusa uzivo, tek onda vidis da je sve to uradjeno sa ukusom. Jedva cekam prezentaciju TOP CLASS, mislim da ce biti u Oktobru :)
PEX
Profesionalni vozač

Postod crobus » Čet Avg 02, 2012 1:37 am

Koja će biti oznaka top classa?
crobus
Član

Pridružio se: Sre Jul 16, 2008 7:31 pm

Postod PEX » Čet Avg 02, 2012 10:14 am

To ne znam, nisam pitao, za dekera znam da ce biti S 531 DT.
PEX
Profesionalni vozač

Postod jovanamackica » Čet Avg 02, 2012 2:07 pm

Svaka cast za slike,verujem da je bilo super :wink: Inadam se da se ne ljutis sto sam stavila ovu sliku za avatar.Svaka cast jos jednom :wink:
Image
Korisnikov avatar
jovanamackica
Član

Pridružio se: Pet Jul 20, 2012 5:49 pm

Postod arsenal » Čet Avg 02, 2012 3:45 pm

Srdjane druze, potpuno te razumijem sto si emotivno vezan za setru,vjerovatno su oni zadrzali i vrhunski kvalitet, ali je brate ovo mnogo, ali bas mnogo ruzan bus. Zaista mi nije jasno sto su dizajneri htjeli da postignu sa ovako glupo naglasenim bocnim, a pogotovo onom resetkom na poklopcu motora - fantasticno ruzno rijesenje. Ja brate ovo nikad uzeo ne bih, pored novog sunsundegui SC7 ili irizara PB koji i danas, deset godina nakon predstavljanja, izgleda kao space ship Enterprise za ovog "na Kineza lici" Njemca!
arsenal
Član

Pridružio se: Pon Avg 04, 2008 2:16 pm

Postod Jovan » Čet Avg 02, 2012 3:54 pm

Svako ima svoj ukus, ja ne znam sta je Sideral i promjenio, samo malo prednju masku i zadnji kraj. Meni licno se ta dva spanca nisu svidjala ni kad su izasla ni sada.
Po mom misljenju, iako sam veliki fan Setre, mislim da je Neoplan sa Cityjem uradio najbolji posao sto se dizajna tice, izgleda moderno a opet sve skladno.
Ova Setra mi svaki put izgleda sve bolje, ali opet ti detalji mi bodu oci, mislim da su to uradili samo da bi se sto vise razlikovala od 400

Evo jos malo slika Setre 515HD sa semom
http://bertiewillemsen.piwigo.com/index ... zimmermann
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:42 pm

Postod crobus » Čet Avg 02, 2012 4:37 pm

http://www.autobusi.org/forum/index.php?topic=607.15
Na dnu stranice su fotke novog Sunsudegui-a, prema ovoj Setri je svemirski straoj.
No, opet, i ja sam se polako navikao, sprijeda mi je sad čak i ok, al od onog djela gdje se bočna lajsna spušta pa do kraja izgleda baš baš grozno.
Da su bar spojili stražnja svjetla crvenom trakom ko na seriji 300, bilo bi bar malo bolje. one izlomljene linije izgledaju stvarno loše, kineski, neskladno. serija 4 straga je majstorska prema ovoj, pogotovo u HD verziji
crobus
Član

Pridružio se: Sre Jul 16, 2008 7:31 pm

Postod PEX » Čet Avg 02, 2012 4:39 pm

jovanamackica je napisao:Svaka cast za slike,verujem da je bilo super :wink: Inadam se da se ne ljutis sto sam stavila ovu sliku za avatar.Svaka cast jos jednom :wink:

Drago mi je da ti se svidja, opusteno za sliku, svaka je svakom na raspolaganju. ;)
@Arsenal: Sinisa druze, ne ljutim se naravno, svako ima svoj ukus i svoje razmisljanje, potpuno te razumem ako ti se ne svidja, meni se recimo ti Siderali ne svidjaju, ukusi su razliciti, i dobro je da je tako. Ja i dalje nekako vise volim Seriju 400, ali ova me je na premijeri bas osvojila, ali zaista je srce htelo da iskoci napolje kad je izasla ispred zavese. Sto je vise budemo gledali i narednih godina sretali, bice lepsa i lepsa.
PEX
Profesionalni vozač

PrethodniSledeća

Povratak na Turisticki, Visokoturisticki