Logo

Neobus

Diskusije posvećene turističkim i visokoturističkim autobusima.

Postod cone » Uto Sep 30, 2008 12:13 pm

Luka je napisao:Koji sajt stavljaju na zadnje staklo? .rs ili .co.yu? :lol: :lol:

co.yu :evil:

Kažu da su im ostali stari filmovi sa tim ispisima. Ja bih sve to pobacao i izbacio uopšte adresu sajta, ali ja se ne pitam. :?
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Sponzor

Postod ОСТОЈА » Sre Okt 08, 2008 3:08 pm

Ево слика Тере коју је купио Санџактранс из Новог Пазара, још једна превозничка кућа која послује у систему ''Кавим''.

На другој слици, испред аутобуса, стоји Ненад Кокеза, директор производње Необуса.

Image Image Image Image Image Image Image
ОСТОЈА
Rukovodilac prodaje

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 1:33 pm

reklama

Postod switch » Pet Okt 10, 2008 6:54 pm

Za sve one koji, jos uvek :), nisu kupili/videli novi broj Velikih Tockova, pojavila se nova reklama za Neobus Terra Eternal. Evo i fotografije:

Image

E sada, znam da cu ispasti picajzla :), ali moram da skrenem paznju na par stvari.

1. nedostatak plave boje (zastitne boje proizvodjaca).
2. znak u gornjem desnom uglu, gde su listovi deteline mali i prilicno razdvojeni.
3. tekst koji sadrzi pravopisne greske.
4. mutna pozadinska slika (ova sa brdima). verovatno zbog male razolucije originalne slike.
5. puno ime modela je Neobus Terra Eternal.
6. uber-fotoshopiran autobus; uopste ne izgleda realno.
7. po kom redosledu su poredjana imena modela pri dnu ?!?

Stvarno mislim da bi trebali malo da povedu racuna o unificiranju marketinske prezentacije modela.
Korisnikov avatar
switch
Član

Pridružio se: Ned Mar 09, 2008 4:04 pm

Postod Serval » Pet Okt 10, 2008 7:11 pm

Poruku koju si poslao si zapravo uputio meni jer sam ja dizajnirao nov oglas. Jeste tacno je da ima pravopisnih gresaka-a to je samo veznik I, jer tu gresku zapravo pravi kompjuter. A sto se tice ostalih "problemcica"-samo tehnicko odeljenje VT-a je imalo odredjene zahteve-poput CMYK boja, logoa, razdaljine...itd... Sto se tice photosopa-ugledao sam se na Bredamenarinibusov katalog, za koje zapravo smatram da imaju smisla za pravi Italijanski stil. Sto se, pak tice pomenute plave, zastitne boje Neobusa, nema je jer skrece paznju sa samog autobusa, a taj nedostatak resava neutralna siva.
Dizajn autobusa, dizajn vozila, industrijski dizajn, art
Korisnikov avatar
Serval
Član

Pridružio se: Sre Apr 09, 2008 12:08 pm

Postod s215hdh » Pet Okt 10, 2008 10:42 pm

Pravopisna greška je I koju pravi kompjuter??? Vratiš se samo i ispraviš je i isključiš automatsko ispravljanje. Zatim nije getebroskog nego geteborškog. I nije pricvšcuje nego pričvršćuje. Ako si pravio ti taj oglas, mogao si malo više pažnje da posvetiš da se u tako malo teksta ne pojavi toliko grešaka.

Ipak se treba dobro pozabaviti time...
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Postod Serval » Pet Okt 10, 2008 10:57 pm

s215hdh je napisao:Pravopisna greška je I koju pravi kompjuter??? Vratiš se samo i ispraviš je i isključiš automatsko ispravljanje. Zatim nije getebroskog nego geteborškog. I nije pricvšcuje nego pričvršćuje. Ako si pravio ti taj oglas, mogao si malo više pažnje da posvetiš da se u tako malo teksta ne pojavi toliko grešaka.

Ipak se treba dobro pozabaviti time...

Ceo oglas je radjen za dva dana i prepravljan da bi stigao da se objavi na vreme. Greske se uvek mogu popraviti, tu smo da bi ih resili. Tekst je prekopiran sa sajta Neobusa, a program u kome sam oglas radio ne podrzava latinicu. U svakom slucaju sigurno je da se Ć ili C moze procitati ali sto je najvaznjije razumeti, sto iskreno mislim da svako moze.
Korisnikov avatar
Serval
Član

Postod s215hdh » Pet Okt 10, 2008 11:00 pm

Fali ti i R... Necu sada nista da te korim, ali 2 dana mozes da izlektorises knjigu a ne 2 reda teksta... Ipak to treba mnogo ljudi da procita...
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod sanos_a » Sub Okt 11, 2008 12:01 am

Serval je napisao:Poruku koju si poslao si zapravo uputio meni jer sam ja dizajnirao nov oglas. Jeste tacno je da ima pravopisnih gresaka-a to je samo veznik I, jer tu gresku zapravo pravi kompjuter. A sto se tice ostalih "problemcica"-samo tehnicko odeljenje VT-a je imalo odredjene zahteve-poput CMYK boja, logoa, razdaljine...itd... Sto se tice photosopa-ugledao sam se na Bredamenarinibusov katalog, za koje zapravo smatram da imaju smisla za pravi Italijanski stil. Sto se, pak tice pomenute plave, zastitne boje Neobusa, nema je jer skrece paznju sa samog autobusa, a taj nedostatak resava neutralna siva.

"SAMO VESNIK" :?: :?: :evil: :evil: Da se ova pecatese vo pecatnicata vo koja rabotev vednas ke ti bese vratena reklamata nazad da ja koregiras zatoa sto vaka ne se pecati i ne e kako sto vikas ti samo vesnik tuku edna vakva reklama cini mnogu pari. Zatoa koga ke pravis druga reklama mnogu vnimavaj na pecatnite greski. :wink:
Image
Prof. Dr. Sanos Avtobusovski redoven profesor na univerzitetot AUTOBUSI.NET
sanos_a
Član

Pridružio se: Pet Feb 29, 2008 11:40 am

Postod Serval » Sub Okt 11, 2008 12:09 am

s215hdh je napisao:Fali ti i R... Necu sada nista da te korim, ali 2 dana mozes da izlektorises knjigu a ne 2 reda teksta... Ipak to treba mnogo ljudi da procita...

Kakvo R?
Korisnikov avatar
Serval
Član

Postod s215hdh » Sub Okt 11, 2008 6:33 am

Napisao sam ti brate. Procitaj jos jednom celu reklamu, slovo po slovo, pa ces i sam videti... U reci koja bi trebala da znaci pričvršćuje. A svuda prethodno imas srpska slova, jedino u toj reci nemas... :roll:
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod cone » Sub Okt 11, 2008 3:35 pm

Aufff... Fali dobar deo zadnjeg prepusta na busu, nešto mi se čini odsečen na kraju... :?
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod ОСТОЈА » Pon Okt 13, 2008 8:13 am

Убацујем испод копирај-лепи текст о Етерналу са нашег сајта па га форумаши могу упоредити са огласом. Тачно је да има у огласу правописних грешака, док их ја не видим у тексту с интернет презентације Необуса. Делује неозбиљно кад се прочита у Точковима, али не треба нападати Сервала, ово је први његов оглас који објављујемо, он ће га за идући пут дорадити, словне пропусте ће ултимативно исправити, прерадиће детелину и биће све ОК.

Треба напоменути да се Нини Павловић из марктинга САТ групе, његов оглас допао више од свих претходно објављиваних...

Eternal iz Neobusa – Aeternum Vale koroziji

U stalnoj želji da tržištu ponudi maksimum, Neobusov razvojni tim došao je na ideju da prvi u Evropi isporuči kupcima autobus potpuno urađen od nerđajućeg čelika – inoxa. Odlučeno je da se ova vozila prave u turističko-međugradskoj i coach varijanti. Naziv Eternal simbolizuje večnost, zbog dugotrajnosti karoserije kojoj nema premca u autobuskoj industriji. Kupovinom Eternala možete zaboraviti koroziju, truljenje i limarske popravke. Kako bi sve bilo izvedeno na najvišem nivou, upravljački tim Neobusa, angažovao je spoljnog saradnika, firmu koja se specijalizovano bavi izradom predmeta od inoxa. Šasija od nerđajućeg švedskog čelika, geteborškog Volvoa s motorom istog proizvođača nadgrađena je kosturom i oplatom od inoxa. Oplata se na kostur pričvršćuje metodom lepljenja što žnači da nema inicijalnog izvora korozije koji se neizbežno javlja u postupku zavarivanja.

Стрпљења, стрпљења и биће сјајно!
ОСТОЈА
Rukovodilac prodaje

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 1:33 pm

Postod profa_chb » Pet Okt 24, 2008 8:30 pm

e ljudi prekjuče sam video nb407vt sa travegovom maskom, ista kao kod one s215hd što ima takvu :)
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod s215hdh » Ned Nov 02, 2008 9:45 pm

Eternal danas na Horgosu:

Image
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod Sloba » Ned Nov 02, 2008 10:29 pm

Ajoj, kako je baja stavio volan... :)
Korisnikov avatar