Sutradan, u subotu, smo svi zajedno otišli do Windsor-a, manjeg mesta nedaleko od Londona, gde se nalazi "zamak" kraljevske porodice. Plaća se ulaz, i ima svašta da se vidi.

Dodatno se plaća ulaz u "baštu", ali dve fine bakice na kapiji nisu proveravale dokumenta, tako da smo devojka i ja prošli kao studenti, i platili samo po funtu

(i ona je student, ali nije izvadila međunarodnu studentsku karticu)
Lepa je bašta

Ali, i oni su ljudi. Imaju omanji staklenik

a u njemu luk

Doduše, tu su i čuvari, a bogami i turisti

Eh sad, ulazili smo i u sam zamak, ali je zabranjeno fotografisanje... Uglavnom, sve je od najfinijeg drveta, čistog zlata, ukrašeno, veliko, skupo, izložena su veoma cenjena umetnička dela... Lepo izgleda, ali mi sve to previše izgleda kao "vidite šta smo oteli u ratovima"

Nja. No, šta mi se stvarno svidelo, velika maketa kućice za lutke, koja je stara preko 100 godina, zauzima celu jednu prostoriju, unutra ima struja, sve po redu! Valjda je to pravljeno kao "idejni projekat" za kuću koju je trebalo da zidaju?
Kad smo krenuli nazad za London, videli smo da je zastava na zamku podignuta, što znači da je kraljica boravila tamo

A i gde bi jadna, ima samo 3 palate, Buckingham, Windsor i još neku u "unutrašnjosti". Koliko sam čuo, kraljevska porodica im putuje vozom, zakupe vagon i voze se sa ostalom rajom.