Logo

Gradski prevoz u Pragu

Slike i rasprave o gradskom prevozu u gradovima u Srbiji i regionu.

Re: MHD Praha

Postod Miki » Pon Avg 20, 2012 3:26 pm

Za sada, klikom na noćne linije pojavljuje se slika vozila sa te linije. :)
Image Image
Korisnikov avatar
Miki
Član

Pridružio se: Pon Maj 16, 2011 2:23 pm

Sponzor

Postod Remorker » Sub Avg 25, 2012 11:21 pm

Od 1 Septembra Praski gradski transport ocekivaju navece promene u poslednjih 20 godina...cilj je da DPP (Dopravni Podnik Praha) zastedi nekih 400 miliuna kruna, sta je oko 13 miliuna eur godisnje...novi plan je izradila firma Rapid....puno linije su skracene, neke produzene a neke linija ukinute....4 tramvajske i 18 autobuske linije nece vise postojati....u istoriju idi tramvajske linije sa brojem 15,19,21 i 36 i autobuske 104,117,130 :( ,155,182,192,198,203,217,224,243,246,247,248,254,271,H2 i 569.....

Inace promene su izazvale buru reakcija, uglavnom negativnih....autor ovih redova se slaze da je ovo prava katastrofa.....najveca tragedija je to sto moja najomiljenija linija 130 je ukinuta :( ......

Danas je u Mladoj Fronti izasla statija da se vozaci plase reakcije nezadovoljnih putnika......i da ce svima morati da objasnjavaju da svi koji su nezadovoljni treba da se zale firmi Rapid i mendzmentu DPP-a i da onu nisu nista krivi.

Ja vec godinama ne koristim DPP, samo ponekad onako kad me uhvati nostalgija...kao veceras kad sam se poslednji put provozao sa 130....inace autobus je bio SOR GB 7359...

U isto vreme sve novine pisu o ogromnoj aferi teskoj nekoliko milijardi eura, u vezi ugovoro koje je potisivao DPP-ov menadzment sa raznim firmama.....Prazani su vec poceli da tepaju DP-u (dira na prahy) sta u prevodu znaci rupa u kojoj nestaju pare...inace DP znaci Dopravni Podnik, sto bi znacili transportno preduzece.....

Eto to su najnovije vesti iz Praga....

A da...juce su na vestima javili da nove tramvaje Skoda 14T Porsche Design, cija je isporuka trajala od 2005 do 2009 godine vec su poceli da pokazuju probleme sa menjacima.....35 tramvaja od ukupno 69 koliko je kupila DPP, vec imaju probleme sa menjacima i ne mogu u saobracaj....tramvaji su vec izvan garancije a proizvodjac Plzenska Skoda tvrdi da je razlog ovome u losem stanju sine u Pragu.....ovo ce kostati DPP nekih 10 miliona kruna...

Eto, to bi bilo za sada sve iz Praga :D
Remorker
Član

Pridružio se: Pon Avg 22, 2011 1:12 pm

Postod Miki » Ned Avg 26, 2012 3:57 pm

I ukinuše i moju omiljenu liniju 192. :cry:

Da sam barem znao da će mi ovo biti poslednja vožnja njom:

Miki je napisao:Image

Dobro, barem mi linije 12, 14 i 20 ne diraše sa Barrandova, a ni 7-icu iz Radlicke.
Image Image
Korisnikov avatar
Miki
Član

Postod Miki » Ned Avg 26, 2012 4:00 pm

Ništa, sad mi je omiljena autobuska linija 137. Ima 6-7 stanica, ide da 10-ak minuta, na celoj trasi je sama, sve vreme ide uzbrdo (u suprotnom smeru nizbrdo). Milina. Trasu završiš za 15 minuta. :D

Vidi se da je MHD u problemima sa novcem. U odnosu na pre par godina, sada mnogo više vozila ima reklame. Vidi se da im trebaju pare. :?
Image Image
Korisnikov avatar
Miki
Član

Postod Remorker » Pon Avg 27, 2012 9:18 am

Ni 137 nije vise ono sto je bila pre :( ...

Sada je linija produzena i do negde zamenjuje 130-ku...

Mozes da proveris kako izgeda nova trasa 137 na dpp.cz
Remorker
Član

Postod filip » Pon Avg 27, 2012 12:18 pm

Ode i 19 :( :( :(

Link za video NAJBOLJE linije gradskog prevoza u Pragu: http://www.youtube.com/watch?v=w5HwIOaoR9E

Nova trasa linije 137: Na Knížecí - Sídliště Stodůlky

Linija 137 radnim danima saobraća na 5 minuta.

Džabe sad oni spiskovi linija!!! :( :(

Linija 192:

http://www.youtube.com/watch?v=ozs3-E7y ... ure=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=5qGb49w7 ... ure=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=1IOlVROE ... ure=relmfu
http://www.youtube.com/watch?v=MmW8GD4A ... ure=relmfu
filip
Član

Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 8:32 pm

Postod blokovi » Pon Avg 27, 2012 7:26 pm

Nego Miki kakvi su ovi Sorovi solo i zglobni u voznji??????? :)
blokovi
Član

Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 3:00 pm

Postod Miki » Pon Avg 27, 2012 8:47 pm

Nažalost zgobom sam se vozio samo jednu stanicu. A što se tiče solo SOR-ova, utisci su fenomenalni. Tihi, udobni, ima mesta unutra kolko hoćeš, uzbrdo vuku super.

Filipe, hvala sa trasu linije 192. Ajd ako neđeš postavi i za liniju 137. :)
Image Image
Korisnikov avatar
Miki
Član

Postod Remorker » Uto Avg 28, 2012 9:13 am

SOR je dobar jedino ako se covek nikad nije vozio Manom ili Mercedesom...pa mogu da kazem i Karosom.....

SOR je komunisticki polu proizvod i Kineski autobusi nisu nista losiji da budem iskren....dvo spratni Kinezi u Skopju su puno bolji od Sora, na primer....

Da budemo realni, iza ove nabavke Sora u Pragu je bila vise politika nego bilo sta drugo...autobusi su kupljeni iz puno razloga koji nemaju veze sa kvalitetom i izgledom...

Stata i sramota je Evropski grad kao Prag da nema lepe buseve proizvedeni od neku renomiranu firmu....kolko bi bio grad lepsi da ima recimo Lion City umesto ovog polu proizvoda, ehhhhhh.....

Ja sam se vozio i u solo i u zglob Sor i to ne moze da se uporedi sa "normalnim" autobusima.....
Remorker
Član

Postod filip » Uto Avg 28, 2012 11:09 am

P sad, ne možeš da kažeš ni da su Ikarbus i Fap lepši od Sora. Ljudi kupuju domaće proizvode kao i mi, to je skroz OK. Inače ima u pragu još svašta od Mana i Mercedesa. :D :D :D
filip
Član

Postod filip » Uto Avg 28, 2012 11:13 am

filip
Član

Postod Miki » Uto Avg 28, 2012 11:54 am

Ja bih rado voleo da vidim SOR-ove u Beogradu.

Filipe, hvala za liniju 137. :D
Image Image
Korisnikov avatar
Miki
Član

Postod Remorker » Uto Avg 28, 2012 1:23 pm

filip je napisao:P sad, ne možeš da kažeš ni da su Ikarbus i Fap lepši od Sora. Ljudi kupuju domaće proizvode kao i mi, to je skroz OK. Inače ima u pragu još svašta od Mana i Mercedesa. :D :D :D

Meni licno nove Ikaruse su lepsi od Sora....Sor izgleda glupo i nezgrapno...kao predimenzionirana kutija na malim tockovima...Fap nije nista posebno, tu se slazem....

Inace meni ne smeta sta ljudi kupuju domace..tako treba....vazno je da se podpori domaca ekonomija....sta meni smeta je to sto nisu kupili Karose Iveco Citelis...oni ove autobuse vec godinama koriste i odlicno su se pokazali u ekspolataciji...Prag ima dosta zanimlivu topografiju, slicnu na Beograd....dosta brda i ulice koje nisu u najboljem stanju......Karosa se pokazala vise nego dobro, a sta je isto vazno dobro izgleda..nije na nivou Man-a ali ne izgeda uopste lose...moderan i lep autobus......i jos domaca proizvodnja....

Ali onu su ipak kupili SOR zbog politike i ko zna sta jos....a dobili su autobus sa istim motorom kao Karosa (Iveco) istim menjacem ZF, ali do zla boga ruzan :( ....

Nego gde si ti video Manove i Mercedese u Pragu?? Imaju ih par privatnika iz okoline Praga i to je sve....na vrh glave 20-25 komada ukupno....
Remorker
Član

Postod filip » Uto Avg 28, 2012 2:59 pm

Ima ih Veolia, i još neki. Istina da ih nema mnogo.

Inače, Irisbus citelis se nabavljao početkom 2000-tih, znači pre 7-8 godina!!

Takođe, i ja bih rado da zglobni sor vozi kod mene na 31, jer su ovi svi sa 31-ca stari više od 10 godina (IK-201) + ima 2 nova.

A, vozio sam se nekoliko puta sorom c12,5 u Lasti, utisci su fenomenalni!!!
filip
Član

Postod Miki » Uto Avg 28, 2012 3:02 pm

filip je napisao:A, vozio sam se nekoliko puta sorom c12,5 u Lasti, utisci su fenomenalni!!!

Ja nikako, a imam ogromnu želju. :cry:
Image Image
Korisnikov avatar
Miki
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u regionu