Logo

Pogon "Karaburma" 2

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Beogradu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Re: Pogon "Karaburma" 2

Postod danilo » Uto Sep 18, 2012 10:46 am

Na 4/65 juče je saobraćao auto sa GB 993 (IK-203; 2001. godište), kao što sam već napomenuo, auto sa GB 950 je van saobraćaja do daljneg. Uglavnom vozio me je auto sa GB 993, a stanje je sledeće.

Karoserijski je u odličnom stanju, stvarno se odlično drži, mada to i ne čudi s obrzirom na to da je pre oko godinu i nešto dana sređivana šasija i oplata na ovom autu. Zbog šasije je inače u rahodu dugo bio, sigurno godinu dana, valjda je bila slaba ioli je bila pukla, ali znam da je baš tada imao intervenciju oko šasije. Prikolica je isto dosta prava, poravnata sa prednjim delom vozila, a visina je manje - više stalna na svim jastucima, eventualno, ako malo padne na III osovini.

Kada je reč o ovom autu i kada govorimo o ponašanju u vožnji i povozitosti dosta je dobar zaista, vuče dosta dobro, pun potnika je bio, ono ne baš dupke pun, ali podosta opterećen svakako. Jedino se malo, samo malo, mučio uz Brankovu, opet bez ijednog davanja "kick down-a", ali malo je ipka teže izvukao, uz manje napore. Šalta iz svake u svaku brzinu gotovo neosetno, menjač je "Voith-ov". Kočenje veoma dobro, fino "hvata", ispravan je nožni retarder.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer je ispravan kao i sat koji je tačan, dok je obrtomer neispravan.
Poakzivač za nivo goriva u rezervoaru nije ispravan, a voltaža na akumulatorima je negde između 25 i 26 V. Pritisak ulja u motoru drži od oko 2 bara na leru pa ide preko 5 bara pri većem broju obrtaja. Temperaturu vode u motoru uveče je držao negde na oko 85 stepeni C i to stalno. Pritisak vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7,5 bara u proseku.

Svi validator u putrničkom salonu, kao i panel kod vozača su ispravni.
Ima ugrađen uređaj za automatsko gašenje požara u motornom delu.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Sponzor

Postod MILE » Uto Sep 18, 2012 1:07 pm

gsp linija 95 je napisao:ik 201 kad se svi remontuju vracaju se na karaburmu,a japanci zglobni sa karaburme ce otici u zemun kad stignu novi zglobni autobusi,a solo japanci ce ici u kosmaj,licno sam video remont ik201 2002godina.informacija je tacna
Odakle ti ta informacija???

Saznao sam kiojih je 10 sad na remontu... 1006, 1024, 1025, 1036, 1037, 1049, 1055, 1073, 1096, 1097.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod Petar 535 » Uto Sep 18, 2012 2:05 pm

za japance nema sanse . iskreno ja ne bih dao sglobne japance zemunu , da ih daj na one seljacke linije .
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Postod danilo » Uto Sep 18, 2012 3:14 pm

MILE je napisao:1025, 1036, 1037, 1055, 1097.

Jel si siguran da su i oni upućeni na remont u Ikarbus...? Ja znam da ove ostale da jesu tamo.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod MILE » Uto Sep 18, 2012 3:19 pm

Potpuno, van saobraćaja je 10 komada, a tender je bio samo za tu seriju.
MILE
Član

Postod danilo » Uto Sep 18, 2012 3:25 pm

Znam da su van saobraćaja, pogotovu auto sa GB 1055 on je ohoho van saobraćaja, ali nisam bio siguran da su svi upućeni na remont.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Uto Sep 18, 2012 10:42 pm

Ajmo dalje, još jedna kontrola upotpunjena fotkama... ;) :) :D

Na 4/65 (trosmenac) je danas saobraćao auto sa GB 752 (IK-112N; 2008. godište)...

Iznenađenje... i to prijatno što je njvažnije, u pitanju je veoma dobar i očuvan auto. Dobro, sad to očuvan, tome u prilog ide njegov redovan 1/102 (trosmenac) i relativno laka trasa (Zrenjaninac, ravno, pravo, bez uspona, većih krivina...), ali opet radi kao trosmenac i na satu ima oko 453 000 km do sada. Limarijski, odnosno karoserijski je odličan, ja mislim najočuvaniji, po tim kriterijumima, iz N serije na Karaburmi. Nema tragova korozije, nema oštećenja, čak ni sa zadnje strane, poklopac motora stabilan, zadnja maska takođe. Prav je u vožnji, baš prav, visina je stalna na svim jastucima i odlično izniveliše. Kada je bio prpeun nimalo, ali nimalo, nije pala visina, a to se i te kako primećuje u vožnji, pa nekada ne bih ni rekao da se vozim u N seriji, jer je za razliku od velike većine burazeza, veoma mek, dobro daleko od Japanaca recimo, ali opet.

U vožnji je dosta dobar, zaista, baš mirno i fino prima gas, izvlači odlično prepun putnika ide kao da je prazan, nema doziranja ijednog "kick down-a"... Menjač izuzrtno mirno šalta, ne trza, ne cima, ne trese, bukvalno neosetno prebacuje, podešen u "Economik" režim rada. Kočenje odlično, ispravni i ručni i nožni retarder, oseti se kako fino hvatam, ne kliza.

Brzinomer je ispravan, tahograf je na mestu u onoj fioci iznad vozača. Obrtomer takođe ispravan, na leru je na oko 500 - 550 o/min.
Rezervoar bio na 3/4 skale, pritisak motornog ulja na meru na skoro 3 bara, posle šiba i preko 6 bara, pri većem broju obrtaja. Temperaturu digne do najviše 90 stepeni C, ali obično drži na oko 87 - 88 stepeni C, ne cuti voda iz hldanjaka. Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu prilično izjednačeni, na oko 7,5 do najviše 8 bara.

Rade svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
Rade klima, hladi za sve pare, svi otvori na klima uređaju su u funkciji.
Jedina zamerka se odnosi na putnički salon, pozadi je ona guma ispod prozora na više mesta izlomljena i skinuta, ali dobro to su sigurno savesni putnici poskidali.
Ostalo je sve odlično, zaista veoma dobar auto...

Fotkice...

IK-112N, auto sa GB 752 na 4/65 (trosmenac), oko 12:10 na terminusu Zvezdara II:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Putnički salon, enterijer:

Image

Image

Komandna tabla, volan:

Image
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod gsp linija 95 » Sre Sep 19, 2012 12:47 am

Pozzz svima!!!!!!:) Sve informacije koje sam naveo su tacne i svi ti gar.br. su na remontu u Ikarbusu koji su navedeni. I za Japance je tacna prica ,pogon Karaburma ce imati najvise novih vozila + IK201 2002 sa remonta.
gsp linija 95
Član

Pridružio se: Pon Sep 17, 2012 3:42 am

Postod Azzoni94 » Sre Sep 19, 2012 2:58 am

Petar 535 je napisao:za japance nema sanse . iskreno ja ne bih dao sglobne japance zemunu , da ih daj na one seljacke linije .

Ja sam licno kao sto ti kazes sa seljacke linije i jedina veza sa gradom mi je 604,zbog takvih kao sto si ti bi ukinuo javni prevoz,ajde malo iskuliraj i smiri hormone,a sta mi sa sela treba da se vozimo u olupinama starim 20 godina a ti da klatis svoje du*ence u novom autobusu. Bravo za tebe!

A Administratorima i urednicima bi se unapred izvinio na ovakvom recniku ali je ovaj zaista preterao.

I Izvinjavam se za OFF.
Image
Azzoni94
Član

Pridružio se: Čet Okt 27, 2011 7:20 pm

Postod boltar » Sre Sep 19, 2012 6:52 am

Slazem se sa tobom, pogledaj na sta lice japanci sa Karaburme, a voze na gradskim linijama :!: , tako da im ne moze biti losije u Zemunu.
Image
Korisnikov avatar
boltar
Član

Pridružio se: Sre Jul 20, 2011 9:49 pm

Postod Petar 535 » Sre Sep 19, 2012 3:01 pm

Azzoni94 je napisao:
Petar 535 je napisao:za japance nema sanse . iskreno ja ne bih dao sglobne japance zemunu , da ih daj na one seljacke linije .

Ja sam licno kao sto ti kazes sa seljacke linije i jedina veza sa gradom mi je 604,zbog takvih kao sto si ti bi ukinuo javni prevoz,ajde malo iskuliraj i smiri hormone,a sta mi sa sela treba da se vozimo u olupinama starim 20 godina a ti da klatis svoje du*ence u novom autobusu. Bravo za tebe!

A Administratorima i urednicima bi se unapred izvinio na ovakvom recniku ali je ovaj zaista preterao.

I Izvinjavam se za OFF.

prvo se ti smiri malo ...... drugo , karaburmini japanci su teski krsevi , ali pogledaj kako bi tek izgledalo da radi na seljackim linijama ...... i otkud ti uopste znas dal ja zivim u boljevcima ili na karaburmi .............................. nemam ja sta da smirim ali vidim da ne vredi stobom pricati .
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Postod Nikola Pejasinovic » Sre Sep 19, 2012 4:25 pm

Kako bi bilo da obojca malo spusti te loptu i pustite da ljudi rade sta hoce takva misljenja drzite za sebe jer je preteralo svaku granicu.
danilo je napisao:Pa kad ti na tako nekoj jakoj liniji između dva privatnika (solaša) dođe lepo šihta isto solo, uuu ne da je milina, nego nema reči. Sauna i pena parti unutra, a sve češće imamo to zadovoljstvo na ulicama grada!
Nikola Pejasinovic
Član

Pridružio se: Uto Jun 19, 2012 10:53 pm

Postod Azzoni94 » Sre Sep 19, 2012 9:08 pm

Problem pojedinaca ovde je sto svi gledaju sebe i da za svoje potrebe imaju najbolji prevoz,znam gde zivis i zato ni nebi dao japance zemunu jer nebi mogao da se vozis u istim,okej ti nemoj da das japance zemunu onda zemun dobija sva nova vozila koja ce da voze po tim seljackim linijama. :twisted: :twisted: :twisted:
Image
Azzoni94
Član

Pridružio se: Čet Okt 27, 2011 7:20 pm

Postod Petar 535 » Sre Sep 19, 2012 9:15 pm

Boze me sacuvaj i sakloni ...... ti ocigledno imas neki problem ...... kao da ja odlucujem da li cu ja da se vozim sa japancem ili sa rabom ....... ne znam da li je isto da autobus vozi na 17 ili 606 ..... sto sam napisao da sam iz novog beograda ne znaci da sam tamo ......

Nikola - cemu onda ovaj forum nego da delimo svoja misljenja .......
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Postod MILE » Sre Sep 19, 2012 9:20 pm

Ajde smirite se malo...

Zglobnih Japanaca ima 34, a polazaka na kojima bi trebalo staviti bolja vozila je 32 tako da nema potrebe da se svađate.
MILE
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Beogradu