Logo

Pogon "Karaburma" 2

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Beogradu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Re: Pogon "Karaburma" 2

Postod MILE » Pon Sep 24, 2012 2:19 pm

@Petar 535
@danilo

Bolje njega da su poslali na remont, lešina teška, raspada se, pisao sam ja prijavu, ali ne vredi, neće da ga srede.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Sponzor

Postod danilo » Pon Sep 24, 2012 9:18 pm

Ljudi moji danas ni manje-, a ni više na početku II smene na 4/65 je uključen auto sa GB 1093 (Stara Raba; Ikarbus IK-166; 1992. godište), jaoj oduševio sam se kada sam video... Legendarna Raba je tada uključena na 4/65, u toku I smene nešto drugo je saobraćalo (ne videh iz daljine šta je saobraćalo tamo), ali odradio smene u podne i uveče bez po muke, znači auto za pamćenje.

Pa ajde da krenem nekim ustaljenim redosledom...
Karoserija na ovoj legendi je u veoma dobrom stanju, stvarno se izuzetno drži, limovi (oplata) na celom autu su u odličnom stanju, mislim nema ni većih, mada ni manjih oštećenja, nema tragova korozije, pa čak ni najmanjih. Ovaj auto je pre nekoliko godina (možda pe 5 godina) imao Remont, tada je sređena karoserija i evo i dan danas drži se fenomenalno. Visina je stalna ne pada uopšte, a inače je izuzetno mek u vožnji, amortizuje izuzetno dobro, preko Brankovog mosta, kolotraga samo pliva, li pliva. Prikolica je isto dosta prava, možda ne baš najidealnije, ali nije izlomljen, ne pada visina na III osovini, ono mislim sasvim ok.

Sada kada govorimo o onome najbitnijem... motoru, srcu ove legende tu imam samo reči hvale. Naime, ide veoma, veoma dobro, vuče sasvim solidno, ma šta solidno, s obzirom na godine ide ko mećava, jedino gde ima problema jesu usponi, naročito Ljubice Luković na Zvezdari, tu mora da se da "Kick down" i da se zaglavi u I, eventualno u II brzini. Ovako stvarno ubrzava dosta dobro, a i veoma dobro prima gas. Šalta izuzetno mirno, menjač je "Voith-ov", eto mora da se zaglavi u I i II brzini, ali šalta odličmo. Ispravan je nožni retarder, fino hvata, meko koči, zaista lepo hvata i nožna kočnica.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer je ispravan, kao i sat koji je tačan, a obrtomer ne radi.
Pokazivač za nivo goriva u rezervoaru nije ispravan, a voltaža na akumulatorima je na oko 25 do 26 V. Pritisak motornog ulja, prvo na leru drži na oko 2,5 bara na leru, posle šibne preko 5, 6 bara. Temperatura e za svaku pohvalu i "kick downi" i čuda, ali on ne prelazi 92 do 93 stepeni C, a radna temperatura mu je obično, najčešće na 82 do 83 stepeni C. Pritisak vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži između 6,5 i 7,5 bara.

Rade svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača, sve dela.
Ne, ipak mi je bilo izuzetno drago što me je ovaj auto provozao, mislim ipak je taj auto obeležio moje detinjstvo i zasigurno će mi ostati u veoma lepom sećanju. Tu je manje - više moja generacija, mislimne može da ne valja, kao i devojke koje su njegovo godište... :) :D :twisted:

IK-166, auto sa GB 1093 na 4/65, oko 14:45 na terminusu Novo bežanijsko groblje:

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Enterijer, putnički salon:

Image

Image

Vozačev prostor, komandna tabla, volan:

Image

Image

Image

I za kraj... tablica proizvođača:

Image

Nažalost, usled ispadanja vozila iz turaže i isključenja, nisam stigao da opalim i koju fotku na Zvezdari...
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod Petar 535 » Pon Sep 24, 2012 9:30 pm

Bravo Danilo , ova raba izgleda bas ekstra , fenomalno ! :shock: :D
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Postod profa_chb » Pon Sep 24, 2012 9:34 pm

svaka čast za fotke! samo mi nije jasno ono đubre nagurano u volan :roll:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Petar 535 » Pon Sep 24, 2012 9:41 pm

jedino vozacev prostor malo da se sredi , ali ipak star je 20 godina. . .. . .. ja bih ti stavio neki cep , ili bih lim isekao i zalepio tu .
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Postod danilo » Pon Sep 24, 2012 10:26 pm

Hvala momci, drago mi je da vam se dopadaju fotke :!: :) :D
Ma kakvi ja da vozio tražio bi dami ovaj bude redovan prvi, zadnji koji god polazak radio bi s ovom legendom.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod Petar 535 » Pon Sep 24, 2012 11:33 pm

jel bi izabrao pre njega ili 943 ? a moje fotke ti se ne svidjaju :mrgreen: salim se .....
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Postod danilo » Pon Sep 24, 2012 11:38 pm

Ahahahaha... da, da, da, jako teško pitanje... :lol: :mrgreen: :D

A ma ne, druže, lepe su fotke, svaka ti čast, samo nastavi da kokaš nego nemam naviku da u postu samo pohvalim fotke, jedino usput da spomenem i to :!: :wink: :)
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod Stefan Bgd » Uto Sep 25, 2012 1:16 am

He he kolega, znači ti si se vozio njime danas oko 16:45 kada sam ga susreo kod YU Biznis centra :D
Image

Petar 535 je napisao:jedino vozacev prostor malo da se sredi , ali ipak star je 20 godina. . .. . .. ja bih ti stavio neki cep , ili bih lim isekao i zalepio tu .

Kada bi imao zaduženje bio bi uredniji, ovako ga vozi k'o stigne... nikog to ne interesuje. Na samoj instrument-tabli je kilogram prašine.
Žao mi je samo što nemam slika iz perioda kada smo mi dužili 1153 na 75-ci... kako je to bila sređena mašina. :)

Od mene gar.broj 969 sa linije 31 na Studentskom trgu:
Image
Image
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod danilo » Uto Sep 25, 2012 9:56 am

Stefan Bgd je napisao:He he kolega, znači ti si se vozio njime danas oko 16:45 kada sam ga susreo kod YU Biznis centra :D

Bravo za fotku... sve u pokretu ga uhvati svaka ti čast :!: :wink: :)
Ma uživancija voziti se u njemu, ja mislim da je on najočuvanija Stara Raba na Karaburmi.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod Petar 535 » Uto Sep 25, 2012 10:47 am

danilo je napisao:Ahahahaha... da, da, da, jako teško pitanje... :lol: :mrgreen: :D

A ma ne, druže, lepe su fotke, svaka ti čast, samo nastavi da kokaš nego nemam naviku da u postu samo pohvalim fotke, jedino usput da spomenem i to :!: :wink: :)

ma zezam se ja ..........

Stefan @ rezerva , vozi ga i kurta i murta ......
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Postod Momcilo (putnik) » Uto Sep 25, 2012 11:20 am

Danilo, svaka čast za slike GB 1093. :D
Momcilo (putnik)
Član

Pridružio se: Pon Okt 27, 2008 8:15 pm

Postod Petar 535 » Uto Sep 25, 2012 11:33 am

Svidja mi se sto ima original levi retrovizor . :D
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Postod gsp linija 95 » Uto Sep 25, 2012 2:27 pm

danilo svaka cast za slike,odlicne su,raba je odlican bus!!!! ili auto svejedno:)
gsp linija 95
Član

Pridružio se: Pon Sep 17, 2012 3:42 am

Postod danilo » Uto Sep 25, 2012 10:32 pm

Hvala, trudim se :!: :wink: :)
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

PrethodniSledeća