nemac je napisao:Da li se pod neispravnim vozilom smatra vozilo sa celavim gumama ili ono koje nema zimske gume u periodu kada je to propisano? U tom slucaju pola voznog parka moze slobodno da ostane u garazi, dzaba im i kocince kad proklizavaju kao ludi, sto sam mnogo puta doziveo kada je kolovoz vlazan.
Gledao sam neki prilog na Studiu B u kome je majstor pogona Karaburma rekao ladno rekao da kada se prednje gume istrose oni ih stave pozadi, a te zadnje,ako su bolje stave napred i tako ih stalno rotiraju.
Takodje u prilogu se pominje da je nabavljeno 600 zimskih guma za pogon Karaburma. Pa cekajte, Karaburma ima oko 200 vozila, tako da svi autobusi imaju oko 1600 guma. Ja ne verujem da bas imaju jos oko 1000 zimskih guma od prosle godine. Tako da su vozila prilicno nebezbedna.
Kada je tempreatura ispod 7 stepeni,a kolovoz je vlazan zaustavni put letnje gume je za 5-6 metara duzi pri brzini od 50km/h (pod pretpostavkom da su kocnice ispravne, a ako nisu, mogu misliti kolika je razlika). Za istu brzinu na snegu, zaustavni put je duplo veci sa letnjim gumama.
Dzabe zimske gume, kad se autobus kliza na stanici po onom natpisu BUS.
Ja kad stanem na to akd je vlazno klizam se, a kamoli autobus, uvek im blokira tocak zimi kad stanu na taj natpis.
Nego da pitam, ko je zaduzen za ciscenje leda i snega direktno ispred stanice ?
GPS ili BG put ?
Jer tacno se secam pre 2 godine stojim na stanici i gledam, cela ulica kod stanice je bila zaledjena, jos je noc, led se skoro i nevidi, i svaki bus koj je poceo da staje na stanicu,blokiraju se tockovi, jedan se zaustavi posle stanice, drugi se navuce uz ivicnjak, treci udari o ivicnjak pa se odbije, onda dodje zglob, i pri kocenju se iskrivi ko da skrece /\ samo pod manjim uglom. Iz tog busa je izasla jedna slatka devojka, koja je nazalost poljubila led pored autobusa a jednim delom i ispod, sva sreca vozac je video pa nije pokreno bus.