Logo

Lasta - prigradski saobraćaj

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Beogradu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Re: Lasta - prigradski saobraćaj

Postod EUKALIPTUS » Sub Dec 08, 2012 12:17 pm

Mislim da bi trebalo da se sve sremske linije sa poteza 600, koje ne pripadaju ITS2, a voze sa Lastinse stanice, prebace u Zemun, na terminus Zemun Kej, ali da se prvo napravi pravi prigradski terminus, kao što je to urađeno na Šumicama.

Liniju Beograd-Stara Pazova ne bih dirao.
Korisnikov avatar
EUKALIPTUS
Član

Pridružio se: Čet Maj 08, 2008 10:46 pm

Sponzor

Postod becks89 » Sub Dec 08, 2012 12:33 pm

Brate veruj mi da nema kapaciteta. Sa keja na prigradskim linijama (kojih je 4 za sad) večno ima gužve i prigradska vozila samo smetaju tamo, na odgovornost vozača se parkiraju svuda. Nemoguće je izvesti to, a terminus nema gde da se širi sem u park, a to nije dozvoljeno, a ideja kao ideja nije loša :wink:
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod profa_chb » Sub Dec 08, 2012 12:45 pm

en general, bilo bi lepo imati terminuse tipa kej, šumice, banovo brdo, itd. gde bi okretali svi ti busevi iz prigrada, a do glavne stanice da idu samo eksprees linije, i to samo jedna po "pravcu" :idea:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod becks89 » Sub Dec 08, 2012 12:59 pm

Slažem se :!:
Samo ne znam kako bi se izvelo to na Keju, kao npr. Šumice, to je odlično rešenje, a i rasteretilo bi glavnu malo :)
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod ljubalasta » Sub Dec 08, 2012 6:49 pm

bolje resenje bi bilo da se potez banata vrati na dunav stanicu
radim u lasti kao referent saobracaja
ljubalasta
Član

Pridružio se: Pon Jan 03, 2011 12:20 am

Postod becks89 » Sub Dec 08, 2012 7:42 pm

I ona je solidno opterećena, bez novog terminusa , mislim da nema pravog rešenja :)
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod ljubalasta » Sub Dec 08, 2012 8:12 pm

pa na dunav stanici samo okrece atp pancevo i poneki privatnik
radim u lasti kao referent saobracaja
ljubalasta
Član

Pridružio se: Pon Jan 03, 2011 12:20 am

Postod EUKALIPTUS » Sub Dec 08, 2012 8:47 pm

Pa pre su sve lastine prigradske linije spadale u istu kategoriju. i Lasta ih i dalje sve vodi kao "prigradske linije" a po meni, prigradske su samo linije koje pripadaju ITS2, i njih bi trebalo izdvojiti od ostalih linija. Lastina stanica je preopterećena, i trebalo bi da ona prevashodno služi za ITS2 linije, a da se sve druge linije koje lasta vodi kao prigradske, a koje su u stvari međumesne, izmeste koliko god je moguće.

Celo zemljište oko keja pripada opštini. Ne vidim šta bi to poremetilo da se deo parka uzme za stanicu. Samo onaj deo u zoni Lastinog terminusa. Takođe, da postoji jedna linija po pravcu koja vozi do ASL.
Korisnikov avatar
EUKALIPTUS
Član

Postod filip » Ned Dec 09, 2012 10:28 am

Ja mislim da bi bolje bilo da se uradi obrnuto, tj da se izmeste neke linije ITS2, a ima i rešenja za to:

Linije za Malu Ivanču, Stojnik, Parcane, Vrčin (preko Avale) - Voždovac
Linije za Kruševicu, Mirosaljce - Banovo brdo

A te međumesne linije ionako idu jako jako retko, možda 1-2 puta dnevno, tkd bolje da one ostanu. Pravu gužvu na Lastinoj stanici prave oni privatnici što voze za Valjevo i Kovačicu.
filip
Član

Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 8:32 pm

Postod filip » Sre Dec 19, 2012 11:33 pm

Opština Barajevo:

Image
filip
Član

Postod becks89 » Uto Dec 25, 2012 7:39 pm

Gledam juče, i kapiram da sa malim zauzimanjem parka na Keju, može da se dobije neka solidna okretnica, u stilu Šumica, dakle ako se ukloni kućica i postojeća stanica, može da se naprave dva ulaza sa ostrvima između, dužina okretnice je po mom laičkom gledanju 3 busa :mrgreen: , tako da bi mogla neka mini okretnica da padne, ako para i ideja bude bilo :)
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod EUKALIPTUS » Uto Dec 25, 2012 9:12 pm

Pa može i sa jedne i sa druge strane da se malo uštine od parka i da se napravi okretnica. Po meni okretnice koje se zasnivaju na sistemu ulica, nisu za međumesni saobraćaj. Za gradski da, ali za međumesni nikako.

Inače, u gradskom prevozu je po meni bez veze što postoji onoliko okretnica po svim delovima grada, jer bespotrebno zauzimaju mesto i prave gužvu i buku. Gradski autobusi bi trebalo da okreću gde god je to moguće sistemom ulica. Npr.linija 17 bi mogla da iz Cara Dušana skreće u Ugrinovačku, staje na svim stajalištima i vrati se kroz Filipa Višnjića u Cara Dušana i nastavi za Konjarnik.

Prigradski i međumesni prevoz treba da imaju veće terminuse, sa peronima i sve. Recimo, stanica Zemun Novi grad je prelepa, i odlična je za linije koje idu tamo za Horizonte i gde već idu, ali bi ta stanica, da je na nekom boljem mestu, mogla da primi dosta Lastinih linija, samo da nije u Zemun Novom gradu. Naravno, morala bi da se izbaci 15-ica, koja je mnogo česta ba najviše zauzima stanicu. A 15-ica bi bila još češća da kao nekad vozi do stare okretnice u Prvomajskoj.
Poslednji put menjao EUKALIPTUS dana Uto Dec 25, 2012 9:21 pm, izmenjena samo jedanput
Korisnikov avatar
EUKALIPTUS
Član

Postod filip » Uto Dec 25, 2012 9:19 pm

Najbolje bi rešenje svakako bilo da se u zoni raskrsnice Bulevara Nikole Tesle i Džona Kenedija izgradi pravi prigradski terminus i za LTS i za ITS1 :D
filip
Član

Postod EUKALIPTUS » Uto Dec 25, 2012 9:27 pm

Glavna železnička je recimo jako važan terminus, a očajno mala. Posebno je strašno što izlaznu stanicu deli sa linijama koje tu primaju putnike- 78 i 83.
Kad su krenuli da kopaju, ja mislio da će da naprave veliki terminus, kad oni napravili neki fensi park koji nikom ne treba.

Drugo, neke linije nije trebalo izmeštati sa Lastine stanice (551 i 552). Ovde prave gužvu a na Lastinim peronima ima mesta koliko hoćeš. Ionako i tamo ima raznih tarifnih sistema, pa šta fali da budu i dve linije koje su sada ITS1.
Korisnikov avatar
EUKALIPTUS
Član

Postod Nikola Pejasinovic » Sre Dec 26, 2012 12:35 am

552 koliko ja znam nikad nije bila Lastina ili mozda jeste jeb--- ga
danilo je napisao:Pa kad ti na tako nekoj jakoj liniji između dva privatnika (solaša) dođe lepo šihta isto solo, uuu ne da je milina, nego nema reči. Sauna i pena parti unutra, a sve češće imamo to zadovoljstvo na ulicama grada!
Nikola Pejasinovic
Član

Pridružio se: Uto Jun 19, 2012 10:53 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Beogradu