Logo

Voznja po ledu i snijegu

Sve što je vezano za autobuse, a ne spada u kategorije iznad.

Re: Voznja po ledu i snijegu

Postod profa_chb » Ned Dec 09, 2012 11:45 pm

a propo zaglavljenih buseva i Laste, sami su krivi! mene juče budala obilazi na autoputu, ja idem 85-90, a ovaj mi se lepi iza sa berkhof-om, i onda seče levo desno :twisted:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Sponzor

Postod Berlingo » Pon Dec 10, 2012 1:40 am

branik je napisao:Kako neko ranije rece, verovatno ce mi se krvi napiti, ali za mene voznja po suvom nema istu draz kao u otezanim uslovima. Naravno, ne govorim o elementarnoj nepogodi kada zbog vejavice sve stane, niti o ledenoj kisi. Protiv nje ne postoji recept. Tu majstorije u voznji ne pomazu. U ovome siguran sam da ce me jedino Berlingo podrzati.

Naravno da cu te podrzati. Evo ti voznja s praznim kamionom. Gume ne Bog zna kakve. Iveco turbo daily. Jednostavno ne volim suhu cestu i to je to.
http://www.youtube.com/watch?v=q89auNV4eq0

http://www.youtube.com/watch?v=NKB_VbfPYQU

I Berlingo.
http://www.youtube.com/watch?v=W6_e4Htd_NQ

http://www.youtube.com/watch?v=qglDrOwvYWo
Berlingo
Član

Pridružio se: Čet Nov 10, 2011 12:53 pm

Postod djole » Pon Dec 10, 2012 8:25 am

Svake godine kazem da bolje da mi ne ulaze u ulicu sa grtalcom, al ko mene da slusa :D . Opstina Lazarevac placa lokalne ljude koji imaju svoju mehanizaciju da ciste sneg, medjutim ta mehanizacija nije prvenstveno namenjena za ciscenje snega pa raonik nije prilagodjen da se vuce po putu ( nema gumu sa donje strane ) tako da rukovaoci mehanizacije ne spuste raonik do dna. Na to da dodam da nema rizle, nema soli.... Epilog je isti svake godine :arrow:
Image
Image
da bude jos crnje, ulica je solidno opterecena za svoju sirinu, tako da ako naidje neko u suret zna da bude veselo. Veci je problem spustiti se nizbrdo nego se popeti, posebno posto je na jednom delu kriv put ( potonuo malo ) pa auto bukvalno klizi poprecno ka kanalu
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod miham » Pon Dec 10, 2012 9:58 am

jutros u Niksicu -11,Zabljak,Pljevlja,Kolasin -18 stepeni..pingvini mole za caj..kako vam pale auta na ovu studen..? ;)
miham
Mehaničar

Pridružio se: Ned Dec 12, 2010 10:52 pm

Postod Cuja » Pon Dec 10, 2012 11:42 am

Moj tata nema problema sa paljenjem kola :D
Image
Korisnikov avatar
Cuja
Član

Pridružio se: Ned Jan 22, 2012 4:02 am

Postod PEX » Pon Dec 10, 2012 12:22 pm

Jutros u Pazovi bilo -14, a sinoc oko ponoci -10. Sve zivo i mrtvo zaledilo. :) Ja mog mecem u garazu, pali ko mina isto kao da je letnje vreme, ali bukvalno :) samo malo vise krekece dok se ne ugreje koliko toliko.
PEX
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Apr 02, 2009 1:37 am

Postod miham » Pon Dec 10, 2012 12:25 pm

pa kad vozis zabu,mora da krekece.. :mrgreen: moj scenic pali na -11 kao metak,stoji napolje,mrzne se kao sinja kukavica,niti mi lede vrata ni kederi ni brave,nista.. 8)
miham
Mehaničar

Postod Kassbohrer » Pon Dec 10, 2012 3:56 pm

I kod mene auto stoji napolju i pali što se kaže ''na klempu'', čini mi se bolje nego ljeti :D Juče sam imao turu jedno 250 km i zadovoljan sam gumama (naprijed Michelin Alpin, pozadi Sava Eskimo), jedino što me malo nervira je što mi mrznu brisači ali i to se riješi nekako :wink:
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod Aleks_BGD » Pon Dec 10, 2012 7:16 pm

milos265 je napisao:
Aleks_BGD je napisao:
milos265 je napisao:Pazi samo na onu krivinu kod skole u Resniku :wink:

Ma tu nije bilo problema,ni odozdo ni na dole.Bilo je mucno malo ono kad se popnes na brdo pa skrenes levo,pa onaj pravac pa krivina na levo i ide ono spustanje i onda opet lakat desno.Mislim da je to ulica Palih boraca tako nekako e tu je bilo cupavo malo nisu cistili zato sto kad ides odozdo ides pun levi i onda gubi zalet pa ume da zavrti u mestu,mada smanjis mu gas i nema problema iscupa se.Takodje je bilo problematicno iz Borske dole pa uzbrdo ka 5 solitera ako mu nedas dobar zalet nema sanse da izguras brdo.Kolega Ilija je ostao zaglavljen u drugom krugu na 48N,a ja prosao nekako.

Kad idem nizbrdo drzim ga na retarderu i ako krene bas da me gura izbacim ga iz brzine i lagano na kocnicu fino se smiri.Inace cile vec mi kum dao neke savete i mogu ti reci drzao sam se toga i nije bilo problema,nadam se da ce tako i ostati.Sve u svemu za celu noc imao sam svega 7 minuta kasnjenja. :wink:

Ma gore na Miljakovac se nemoj ni penjati ako ne moras. Kad se vracas iz Resnika pitas ove vozace iz gsp-a koji idu sa tobom da li ima nekoga od njihovih gore a ako nema samo gas pravo. Ne rizikujes i ne gubis vreme.

Sinoc je bilo leda kolko hoces,ali ja bar nisam imao problema.Miljakovac sam odradio samo u prvom krugu,i gore je problem zbog parkiranih automobila jer nocni 47 okrece na raskrsnici kod Anite.Treba voditi racuna kad ga motas levo pa u rikverc da pogonski tockovi ostanu na asfaltu da mozes da ga vratis,kolega sa 2/47 sinoc ga je spustio malo nize i tu je proveo noc cekajuci kamion za izvlacenje.Da problema bude jos gori,zaledili su mu ventili pa mu je pala visina pa je imao muku da se dovuce do garaze.Sto se mene tice,odradio sam sve kako treba,i nadam se da ce me sreca i dalje sluziti da necu imati tu muku oko zaglavljivanja. :wink:
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod branik » Pon Dec 10, 2012 11:33 pm

miham je napisao:jutros u Niksicu -11,Zabljak,Pljevlja,Kolasin -18 stepeni..pingvini mole za caj..kako vam pale auta na ovu studen..? ;)

U pozeskoj kotlini jutros -18. ZAhvalio sam se bogu kad sam palio fiestu sto sam se resio dizela sa kojima sam se druzio 10 godina. Uz upotrebu fordovog sistema za hladan start upalila kao da je jul. Brisaci su mi nocili podignuti.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod milan912 » Uto Dec 11, 2012 12:25 am

Citam ovo i kapiram, auto mi jeostao napolju :)
Ali nema veze, moze on i bez garaze, navikao je. Ako ima snega otresem metlom, udjem unutra, zaverglam, upali iz prve na benzin, ako se predjem pa ga palim na plin vergla 10-tak sekundi...
Sto kaze Miham, niti lepi kedere niti mrzne nesto.
Imam 4 wintere, tako da nije problem, vuce kao blesav, uzbrdo, nizbrdo, cak sam po onom nevremenu u nedelju isao za Sokobanju po ledu.
Ah da, auto je Mercedes 190, stariji od mene (85-to :) ).
Od dodatne opreme ima pola betonskog bloka i 3-4 parceta gvozdja u gepeku :D
milan912
Član

Pridružio se: Pon Jul 11, 2011 5:19 pm

Postod Kassbohrer » Uto Dec 11, 2012 1:37 am

Ja baš nešto kontam, ranije sam vozio benzince a ima jedno 6 godina prešao sam na dizele i nikakvih problema nemam sa paljenjem na hladnoći... Najniže što sam imao sitaciju je bilo na -18 da palim auto i upalio je ko mina (1.9 TDI)... A najniže što sam imao situaciju u vožnji je -26 i morao sam da stanem i izađem iz auta na 10-ak sekundi čisto da probam kako je to :D
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod djole » Uto Dec 11, 2012 9:26 am

Meni je Bora TDI juce ujutru upalio iz prve na -14, samo je grejac malo duze radio nego obicno :D . Samo da je nafta dobra, prosle zime je evrodizel ledio na samoj pumpi :lol:
Inace, planiram ovo da ugradim http://www.maximus.in.rs/chexpress/chexpress.html
Nije frka za paljenje, frka mi je dok ne nabije temperaturu i dok ne krene da radi grejanje :D
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod miham » Uto Dec 11, 2012 10:13 am

a vidis meni burazer ima golfa 3 1.9td a otac golfa 2 1.6tdi i oni muke muce sa paljenjem..te otisao grijac,te slab akumulator,te zalede vrata,dok ja upalim laganice i brze mnogo ugrije benzinac temperaturu i dobije grijanje nego dizel.. 8) 8) mada sva ova novija auta,posle 2000 god(iako je to 12 god staro) pale normalno u svim uslovima,bilo da su benzin ili dizel..
miham
Mehaničar

Postod branik » Uto Dec 11, 2012 10:37 am

Eh, ja sam vozio eskorta 1.6d kome je sve moralo da bude cakum-pakum da bi na minusu palio. Pri tome, zivim tamo gde je -20 normalna zimska temperatura. Koriscen je svakog dana, bilo je situacija kad je nizbrdica pomagala, ali NIKAD, bez obzira na T, nije zaledio, a aditiv nisam dodavao. Ipak, sad je sve mnogo jednostavnije: benzin+TNG=uzivaj i ne misli.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Autobusi generalno