Logo

Stanje voznog parka - Kontrole

Diskusije

Re: Stanje voznog parka - Kontrole

Postod danilo » Ned Feb 10, 2013 2:33 am

Krenem u podne danas u grad i tempiram da idem sa 4/65 (trosmenac), ja na stanicu kad evo ide N serija... Nije A-950, to odmah lako provalim, i opet ono da li je A-968 ili je A-972, bio sam sigurniji da je ovaj drugi i jeste, baš A-972, glavom i bradom... :mrgreen: :lol: :D

Što se spoljašnosti tiče, samo karoseije i oplate tu nema, ama baš nikakvih problema, nema nekih većih oštećenja, mesta je udaran, oštećen... Pogotovu sa bočnih strana se drži dosta, dosta dobro, možda je samo sa zadnje strane malo lošiji, ali sve drugo ekstra... Ovako visina pravilno iznivelisana na svim jasrtucima (svim osovinama), ne pada, karoserija ne štosuje i nije čak nešto ni neudoban u vožnji, mada se oseti ona krutoća kao i kod svake N serije. Nije mnogo rastrešen, neki prosek onako, a ne struže harmonika o asfalt, eto to je stvarno pohvalno.

Po ravnom ide odlično, nikada se ne bi reklo da nešto nije u redu, ali zato uz Brankovu ga jako teško pope, ono I brzina, jači gas (skoro pa u "kick down") i tako sve do vrha. Ne znam šta ga to zeza, ali je jako slično onomešto je jedno vreme zezalo A-1354 (turbina mislim da je bila u pitanju) i onda se tako guši, dok na ravnom terenu, kažem, ide stvarno jako dobro i to podosta pun putnika. Šalta odlično, mirno, tiho i gotovo nepsetno, a menjač je "Voith-ov", četvorobrzinac. Kočenje dosta dobro, sa ispravnim i nožnim, ali i ručnim retarderom. Ima isto tako i ručicu stanične kočnice na komandnoj tabli.

Ima tahoraf na mestu, izand vozačevog sedišta, ispravan je brzinomer, ispravan je i merač prevaljene km (sano ne videh koliko je prešao do sad), kao i obrtomer i on je isto ispravan.
Pritisak ulja u motoru drži u rasponu od oko 2,5 bara na leru pa do oko 6 bara, kada prešlatava u višu brzinu. Temperatura stalna u toku cele vožnje, negde oko 80ak stepeni C, lepo održava i ne diže temperaturu.

Ispravni su svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
Grejanje, koliko sam uspeo da primetim, jeste ispravno u celom vozilu, greje onako sasvim solidno.

Oko 15:30 ga videh praznog u Svetogorskoj ulici, saobraćao je u smeru ka terminusu Zvezdara II, a u toku III smene (oko 20:10 u Bulevaru Mihajla Pupina, u smeru ka terminusu Zvezdara II) opet ga zatekoh na 4/65.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Sponzor

Postod danilo » Uto Feb 12, 2013 12:16 am

Malo sam bio pauzirao sa kontrolama preko vikenda, pa evo sada nastavljam... Idem redom... Pa tako jutros (bre sko pa sabajle :mrgreen: :lol: ) krenem na 65icu i vidim stanicu pre neki IK-201, starije generacije, krenem da trčim da bi ga stigao (bez brige stigao sam, a pritom se nisam izlomio na onom ledu) i u trku gledam koji je auto, ma reko A-974 (IK-201; 2001. godište) 100 % i stvarno ono 974, na 15/65 (trosmenac).

E pa ovako karoserijski je, Boga mi, baš propao, dosta se loše drže limovi, baš su puno oštećeni, izudarani, ulubljeni, pogotovu na prikolici. Već ga i korozija izjeda, najviše oko blatobrana, kao i na bokovima na prikolici gde je udaran pa sada tu izbija i izjeda ga korozija. Ovako sama prikolica zanosi u vožnji i skače, nije nešto stabilna, mada nije mnogo ukošena. Baš su limovi katastrofa i pod hitno je zreo za neki remont, krpež šta god, ali da se malo dovede u red ipak. Enterijer je u zadovoljavajućem stanju za razliku od spolja. Visinu je najpre držao normalno, do Zelenjaka je već pala, napunio se putnicima pa je visina na svim jastucima malo tresnula, ali nije uopšte štosovao.

Po ravnom ide sasvim ok, onako dosta solidno, ali zato uz Brankovu kada je krenuo, mada je tada već i bio pun, teško je izvukao, neka jedna II brzina, gas u patos i onda onako lagano do vrha. Šalta ok, menjač je trbrzinac, automatik marke "Voith". Kočenje mislim da nije tako loše, ispvana je i onako ne mnogo jak nožni retarder.

Tahograf je marke "Kienzle" (standardna ona, fabrička verzija), brzinomer ispravan kao i sat koji je i približno tačan, dok je obrtomer neispravan.
Merač za gorivo je neispravan. Voltaža na AKU baterijama je na oko 25 V. Pritisak ulja u motori u rasponu od 1,5 do oko 6 bara. Temperatura stalna na oko 83 do 85 stepeni C. Pritisci vazduha na prednjem kočionom kolu na oko 7 bara, padalo je i na oko 6, a na zadnjem stalno na oko 8 bara, nekad 7,5.

Rade svi validatori u putničkom salonu i panel kod vozača.
Grejanje dosta slabo, mada jeste ispravno.

Definitno najrastureniji auto na Karaburmi kada je limarija u pitanju, valjda je izgurao na 15/65 do kraja III smene, u podne ga videh isto da šljaka tamo :!: :) :) :)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pošto redom idem, posle na 5/27 (trosmenac) išao sam sa A-1049 (IK-201; 2002. godište). Na svu sreću vratio se na svoju 27icu, izašao je iz rashoda, tako da sad hvala milom Bogu zadnji polazak ima redovna kola. S njiam sam u podne išao.

Nema šta mnogo oko karoserije da kaže, s obzirom da je generalno izremontovan u Ikarbusu, prav je baš ko strela, gledam na semaforu savršeno prav. Karoserija isto odlična, nema oštećenja pozadi od onog sudara na bulevaru. Prikolica poravnata sa prednjim delom auta samo tako, mislim bolje biti ne može. Visina isto stalna, iznivelisana odlično na svim jastucima, pa je i vožnja dosta udobna, nije rastrešen, pa se ne osećaju ni udari rupa, ni kolotrazi, a po asflatu samo pliva. Sad jedino što su riknuli neki katadiopteri...

Sad opet ono dok smo po ravnom išli sve ok, uz Partizanki put pa skoro isto tako, ali krene dole u Mirijevu po onim gudurama da se guši, skoro pa prazan, samo par putnika unutra, a on I brzina, gas i nema ne može brže. Posle vidim da od dole izbacuje beli dim i da se na ulje oseća, plavog dima nema kada kreće, sad nisam siguran da li potrošač. Šalta odlično, menjač "Voith", automatik, četvorobrzinac. Kočenje onako, doata dobro, ispravan je samo nožni retarder, ima ručicu stanične kočnice na komandnoj tabli.

Tahograf je marke "Kienzle", ispravan je brzinomer i sat isto i tačan je, obrtomer jok, kazaljka na nuli.
Merač za gorivo neispravan. Voltaža na oko 25 do 26 V. Pritisak ulja u motori od oko 2 bara na leru pa do oko 6 bara. Temperatura stalna na oko 80ak stepeni C, malo padne ispod, malo iznd, ali to je to. Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 8 do 8,5 bara.

Rade svi validatori u ptuničkom salonu i panel kod vozača.
Grejanje ispravno, ekstra greje sve komplet.
LED rasveta putničkog salona isto rastura.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod MILE » Uto Feb 12, 2013 12:20 am

Još malo pa će #974 pod nož...
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod danilo » Uto Feb 12, 2013 12:40 am

I onda nazad sa 3/27 (dopuna + smena + smena), smenom u podne, a tamo redovnjak A-998 (opet IK-201; 2002. godište).

Beše sam ga skoro pisao...? Više ni ja ne znam :!: :mrgreen: :D :)
Folija reklame već onako drži se, mada je već i zrela za zamenu, bolje se drži reklama na A-924 recimo, a starija je. Ovde je počela da se odlepljuje na više mesta i na prikolici možda i najviše. Prikolica malo ukošena, mada prati prednjim kraj auto dosta dobro. Prav je, mada ne sasvim, ovaj auto duže vreme več ima problema sa karoserijom i šasijom. A, visina je ok, mada privatnik ispred je kupio, pa nismo ni bili puni do Bogolosvoje, posle Boga mi jesmo, ali ok je visina i nivelacija isto, na svim jastucima (sve tri osovine).

Ide ok u vožnji, uz Partizanski Put, kao jedini duži i veći uspon, izvuče sasvim ok, bez nekih poteškoća, kažem jeste bio sa malo putnika, a po ravnom tek ide samo tako. Šalta dosta dobro, menjač standardno četvorobrzinac, "Voith-ov", automatik.

Tahograf je marke "Actia", obrtomer fabrički nema ugrađen, brzinomer je ispravan (ima dve skale; u km/h i u mph), a sat je ispravan i tačan je, otprilike.
Merač za gorivo nije ispravan. Voltaža na akumulatorima je na oko 25 do 27 V. Pritisak ulja u motoru u rasponu od oko 2 bara na leru do nekih 6 bara, na većim obrtajima. Temperatura stalna na nekih 80ak stepeni C, malo gore, malo dole, ali to je neki prosek gde održava temperaturu. Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu na oko 7 do 8 bara.

Isto ispravni svi validatori i panel kod vozača.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I za kraj, opet podne smena, 1/77 i A-900 (IK-201; 2004. godište)...

Kada je oplata, karoserija, šasija u pitanju nemam zamerki nikakvih... ovo prav sasvim, prikolica isto tako, ne zanosi u vožnji, kada se skreće, sve je tu ok, a i oplata se dosta dobro drži, nema nidge tragova korozije koliko sam primetio, od pozadi isto tako dosta dobar, a sa prednje još bolji. Ovako je i visinu junački držao stalnom, a pošto je popodnevno vršno opterećenje bio je baš, baš, ono dupke pun. Nije ni jednom pala, ne štosuje, i onako leo prelazi preko neravnin,a kolotraga i rupa na kolovozu, a i preko češljeva na Brankovom mostu. Jeste malo rastrešen, to stoji, tu je za nijansu gori, ja mislim, od A-901 i od A-902, ali ok, nije strašno.

Vuče dosta dobro, mada opet od braće je kao malo tromiji, i kad kreće iz mesta i imam utisak da malo sporije ubrazava, ali je opet dosta, dosta to jaka i dobra makina. Samo smo inače po ravnom išli, pa u stvari ka bolnici je svuda i ravan teren i nizbrdice. Šalta onako relaitvno mirno i tiho, mada je ovu seriju počela struja da zeza, pa hoće teže da prešaltavaju, menjač je marke "Voith", automatik, četvorobrzinac. Kočenje dosta dobro, sa ispravnim i relativno jakim nožnim retarderom, ručni nema, ručicu stanične kočnice mislim da ima.

Tahograf je marke "Kienzle", več standardno, brzinomer i sat ispravni, sat i tačan, a obrtomer nije ispravan.
Merač za nivo goriva u rezervaoru i voltmetar nisu ispravni. Pritisak ulja u motoru drži od oko 2 i nešto bara na leru pa gruva sigurno i do preko 6 bara. Temperatura stalna nekih oko 85 stepeni C. Pritisci vazduha za kočenje i na prenjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7,5 pa i do 8,5 bara.

Svi validatori u putničkom salonu kao i panel kod vozača su ispravni.
Grejanje, u putničkom salonu pozadi stvarno ne znam kako je, ali napred kod vozača znam da rade i cirkulaciona pumpa i ventilator, a i onaj kalorifer ispod vozačevog sedišta i da sve greje dosta, dobsta dobro.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Sre Feb 13, 2013 11:10 am

I sinoć sam bre bio vredan, pa dobro nije sad da se hvalim... :mrgreen: Zezam se malo, evo još dva friška kontiša... :) :D :D :D

Prvo nisam znao koji je po redu, posle složim kockice i vidim da je pitanju 9/65... Baš tu mi sinoć dođe ne moj "favourite", redovnjak, A-1005, već Raba, ali ne Stara, nego ova malo novija, IK-202 i to baš A-916. Po onoj crvenoj nalepnici sam ga odmah ošacovo kako se fantomski prikrada iz onog mraka i nekako sam se obradovao što njime idem do grada...

Pošto je nekih mesec dana otpirlike bio u bravariji u Karaburmi, sada je dovedeo u sasvim pristojno stanje, kada je limarija u pitanju. Skrpljen i nakrpkjen je, i drži onako dosta dobro, bar na oko. Vidim da su peglani limovi na celom autu, pogotovu zadnji kraj prikolice, ti limovi mi deluju ko da su novi. Prikolica prati prednji kraj auta, ne zanosi u vožnji, a i nije ukošena. Počeo je malo da gubi visinu na svim jastucima, najviše na II osovini, pa je krenulo malo štosovanje, ali je onda opet digao visinu. Trap malo lupa na II osovini.

Ide ko munja, prava bre aždaja... Znači dobro po ravnom i očekivano manje - više, ali uz Brankovu pojede onu uzbrdicu. Stvarno me je startan, em vuče odlično, em dosta brzo ubrzava, odlična Rabetina. Kočenje isto jako, jako jako dobro, i nožni retarder lepo hvata, a jak je i nožna kočnica fino koči, ne nabada, ne zanosi kad se koči. E sa menjačem ima problema, štuca i tza kad prešaltava, naročito iz II u III brzinu. Sad može biti do struje, al vidim da i obrtaji krenu nekontrolisano da mu skaču i opadaju kad prešaltava pa je onda možda i do samog menjača, al da ne lupetam sad napamet.

Tahohgraf je marke "Kienzle", brizomer je ispravan, sat isto i tačan je, a obrtomer je neispravan.
Merač za gorivo je neispravan. Voltaža na oko 25 do 26 V. Pritisak ulja u motoru u rasponu od 1,5 bara na leru do oko 6 bara. Temperatura stalna između 80 i 85 stepeni C. Pritisci vazduha za kočenje na oba kočiona kola između 6,5 i 7,5 bara.

Svi validatori ispravni i panel kod vozača isto.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A, onda isto uveče po povratku iz grada, sam išao 77icom, i to sa 9/77 (posle utvrdih da je baš deveti u pitanju), a tamo A-1071 (IK-201; 2002. godište), sad ne znam šta je tamo redovno, al ću saznati ovih dana sigurno... Dugo mislim da nisam išao ovim autom i kad sam ga video na terminusu baš mi bilo drago da ću s njim ići... Ovaj auto je inače radnim danom redovan na 8/101...

Auh... karoserija, limarija je ovako dosta izuraubovana, propala, ofucana i nikakva, to moram da zamerim... inače cela ekipa sa stokeca od ovih dvestakečeva je zrela za remont. Malo su bolji A-1026 i A-1067 ovi ostali su haos (A-1026 i A-1071). Oštećena je dosta oplata, naročito sa zadnje stran, zadnji kraj, bokovi. Sa strane je isto loš, mislim sa dosta je oštećenja oplata, ali ipak manje. Prikolica poravnata sa predenjim krajem auta, ne zanosi, nije ukošena. Visina stalna, super iznivelisana na svim jastucima, ali ono uveče oko 22h sa dosta malo putnika smo bili.

Ide ko metak, opet samo smo po ravnom išli, ali opet, ide kroz Dimitrijalu samo tako... vuče odlično, startan, povozit, stvarno makina i po. Još maltene prazan (sa samo par putnika) pa kad zagrmi i krene da reže, a još i zvoni ko svetosavska zvona... Šalta mirno i tiho, bepsrekorno, menjač "Voith", automatik, četvorobrzinac. Kočenje odlično, sa ispravnim nožnim retarderom. Ručni nema ko ni ručicu stanične kočnice na komandnoj tabli.

Tahograf je marke "Kienzle" (ispravno osvetljenje, što još radi i na A-966 i ne znam na kom još autu...), brzinomer, sat rade, obrtomer ne. Merač za gorivo je neispravan. Voltaža na oko 25 do 27 V. Pritisak ulja u motoru u rasponu pd 2 do oko 6 bara. Temperatura na oko 80 stepeni C, obori i ispod 80, na oko 75 stepeni C. Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7,5 do 8,5 bara.

A, ineče radi osvetljenje svim instrumenata na komandnoj tabli.
Rade svi validatori i panel kod vozača.
Grejanje jako, jako slabo, u prikolici mislim da je potpuno neispravno, napred i kod vozača dosta kilavo. Mislim da jesu ispravni i cirkulaciona pumpa i venitlator kod vozača.
Naprsla šoferka sa desne strane.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod MILE » Sre Feb 13, 2013 6:51 pm

Još jedna galerija slika koja dokazuje stanje vozila
http://www.kurir-info.rs/citaoci-javlja ... nak-649179
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod danilo » Čet Feb 14, 2013 12:35 am

Išao sam večeras sa A-902 i to uveče na njegovom 13/65. E pa kad je moj "favourite" u pitanju, stanje je manje - više nepromenjeno od zadnjeg puta kada sam se njime vozio, pre neke dve nedelje možda.

Struja ga još više zezam, oseti se kad šalta da trzne i cimne, onako duže traje taj trenutak kada prebacuje, a naročito kad se koči samo retarderom, onako lagano, e onda tek još jače štucne, kad vraća u nižu brzinu.
Isto tako migavci ne trepću nego kad ga upališ šljašti onako stalno. Ako, hoćeš da trepće onda moraš stalno da čačkaš ručicu (pali, gasi) da bi migavci treptali... :!: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :D :D :D
Osvetljenje putničkog saloan komplet je ispravno, sve fluo cevi rade.
Grejanje u prikolici mislim da je komplet neispravno, napred je onako savim zadovoljavajuće, čak i greje dosat jako. Rade cirkulaciona pumpa, ventilator i kalorifer kod vozača.
Tahograf ne radi, to su novi momenti, brzinomer, obrtomer, sat, ništa ne radi, kazaljke popadale na nuli, samo svetlo tahografa radi.
Merač za gorivo i voltmetar isto tako neispravni, sa sve kazaljkama na nuli. Pritisak ulja u motoru u rasponu je od 2 do oko 6 bara.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 8 do 8,5 bara.
A, ne mogu da verujem da ga opet temperatura zeza... Znači taj problem je bio rešen i par meseci je sve bilo onako ok, i večeras temperaturu nagruvo ladno preko 90 stepeni C, oko 95 skoro i tako stalno drži. A, navodno je novi hladnjak dobio i jedno vreme stvarno bez problema je tu sve manje - više bilo i sad sve ponovo.

Ovako ide, ide ko munja, vuče, čupa, kida... A, km sigurno je sad već na oko 1 300 000... :!: :!: :!: 8-) 8-) 8-) :) :) :) :D :D :D
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod Petar 535 » Čet Feb 14, 2013 11:56 am

Kad bi mu sredili limariju malo , sav je iscukan i ofucan , i unutrasmkost , koliko sam video nema rucicu retardera , nesto su nalepili pre onog pulta .... ti zmigavci su problem i kod 371 . :)
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Postod blokovi » Čet Feb 14, 2013 12:54 pm

Ja volim 902 zato sto je svaki bio redovan na 65 :D.IK5 je bio redovan na 1/65,pa je dosao IK202 I serije isto je bio redovan na 1/65 duzio ga Pera iz Zeleznika ujutru(sad radi uvece),i sad IK201 ove serije :D.Ne bi ga menjao sa 65 :D
blokovi
Član

Pridružio se: Sre Jan 05, 2011 3:00 pm

Postod danilo » Čet Feb 14, 2013 7:04 pm

Nema ručni retarder... a, gde misliš da je nalepljena ta traka, nisam te razumeo šta si rekao :wink: :)
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod Petar 535 » Čet Feb 14, 2013 7:49 pm

Napred na onoj plastici , skroz napred , pored komandne table . :)
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Postod danilo » Čet Feb 14, 2013 8:02 pm

A... pa otkačila se ona plastika od pulta, pa je prilepljena :) :D
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Pet Feb 15, 2013 2:01 am

A, večeas do Pevca od Rakovice i nazad do Birčaninove sam išao sa A-1177 (IK-202: 2002. godište), pa da malo da promenim pogon i reon :!: ;) :) :D :D :D Da linija je 59, III smena (uveče), a polazak je 4/59 (trosmenac), znači umesto A-465.

Ovako generalno stvarno je ok auto, čak sam ranije mislio i da nije nešto posebno, ali sam se prešao.
Znači i reklama, odnosno folija reklame za "Fratelli", se odlično drži. Nigde nije odlopljena, odvojena, pocepana i oštećena. Lepo pristaje samom autu, nekako ga osvežava. Visina stalna i odlično iznivelisana na svim jastucima (sve tri osovine), ne pada, ne štosuje, ne zeza, ali i nije mnogo putnika bilo.

Ide ko metak, uz Pilota Mihajla Petrovića (ona dugačka uzbrdica) od nadvožnjaka do "Meka", na Vidikovcu odlično i dosta dobro izvuče, bez ijednog "kick down-a", jedino što malo kliza pro polasku iz mesta. Menjač je "Voith-ov" četvorobrzinac, šalta dosta dobro i mirno. Kočenje odlično, barem se meni tako čini, ispravan jenožni retarder, lepo i meko hvata, sve ok.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer je ispravan, obrtomer nije i kazaljka sa nule ne mrda, a sat je isto ispravan i pokazuje tačno vreme.
Merač za gorivo nije ispravan. Voltaža na AKU baterijama je na oko 25 do 27 V. Pritisak ulja u motoru u nekom je rasponu od oko 1,5 bara na leru pa do nekih 6 bara kada prešaltava u višu brzinu. Temperatua dosta stalna na podeocima između 80 i 85 stepeni C.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na nekih 7,5 bara u proseku.

Rade svi validatori u putničkom salonu kao i panel kod vozača.
Grejanje ok, kod vozača sa ispravnom cirkulacionom pumpom i ventilatorom, kao i kaloriferom.
Poslednji put menjao danilo dana Pet Feb 15, 2013 12:07 pm, izmenjena samo jedanput
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Pet Feb 15, 2013 2:11 am

Da, zaboravi da napišem... Na A-947 je počela struja da zeza izgleda... Migavci ne trepću uopšte, nego stalno gore kad su ukljeni. Sve isto kao što sam jče pisao za A-902.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Takođe u A-147 sa 1/33 sam išao danas u podne. Ono Mečka razbija, sve je tu tip-top, samo menjač malo za da štucne, i to najviše da se malo jače koči, pa kad brže vraća iz više u nižu brzinu.
Ide ko metak, uz Vojvode Stepe vuče ko prava ažadaja. Kočenje odlično, efikasan je i jak nožni retarder, a opet meko hvata.

Svi instrumenti ispravni, temperatura na oko 80ak stepeni C. Pritisak ulja od 2 do oko 6 bara. Voltaža na AKU baterijama je na oko 25 do 27 V.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu su bili na oko 7 bara, u proseku. Nafte na preko 1/2 rezervoara.

Cirkulaciona pumpa kad se uključi i bez ventilatora rastura koliko jako greje.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Pon Feb 18, 2013 9:05 am

Sinoć, na 1/75 (trosmenac), predzadnji polazak u 23:15 sa terminusa Zeleni Venac i tamo A-1272 (IK-202), odradio je zadnji krug na 1/75 (ne znam da li i još koji pre zadnjeg), ali znam da je negde do početka III smene i u delu III smene, na 1/75, saobraćao A-1285...

Pa dobro ovako, limarija donekle solidna, nije ukošen, mada prikolica hoće u vožnji malo da zanese u vožnji, da proskoči mada ništa strašno. Limarija, tačnije oplata, sasvim ok, pozadi, onaj zadnji deo, oplata kao da je tu peglana i sređivana, a možda je čak i komplet menjana. Sve u svemu ok se drži, nema mnogo većih tragova korozije po sebi, to je možda io najvažnije. Držao je i manje - više dosta stalnu visinu karoserije na svim jastucima (sve tri osovine), nisam osetio da štosuje u vožnji, a onako bio je srednje popunjen putnicima. Mek je dosta, fino izamortizovan, trapovi se ne čuju, lepo prelazi šahtove i neravnine u Bulevaru Mihaajla Pupina, a i dilatacije na Brankovo mostu.

Ovako u vožnji sasvim je ok, ide lepo, vuče dosta dobro, izvuče ga i kod "11. aprila" dosta dobro. Šalta se onako, rekao bih, dosta lako, precizan je menjač, ne krči, ne lupa, ne izbacuje iz brzine. Kočenje dosta dobro, ne zanosi, ne nabada, meko hvata sa sve ispravnim nožnim retarderom.

Tahograf je marke "Kienzle", s ispravnim je brzinomerom, kao i tačnim satom, ali obrtomer nije ispravan.
Merač za gorivo takođe nije ispravan. Voltaža na AKU baterijama je stalna ne nekih 25 do 26 V. Pritisak ulja u motoru na leru je na oko 2 bara, a ide do nekih 6 bara, otprilike. Temperatura stalna nekih 80ak stepeni C, tu se mahom vrti. Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži u proseku na nekih 7,5 bara.

Rade svi validatori u putinčkom salonu, kao i panel kod vozača.
Grejanje napred radi, cirkulaciona pumpa i ventilatori kod vozača su ispravni, ali u celoj prikolici mislim da je grejanje neispravno.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije