I sinoć sam bre bio vredan, pa dobro nije sad da se hvalim...

Zezam se malo, evo još dva friška kontiša...
Prvo nisam znao koji je po redu, posle složim kockice i vidim da je pitanju 9/65... Baš tu mi sinoć dođe ne moj "favourite", redovnjak, A-1005, već Raba, ali ne Stara, nego ova malo novija, IK-202 i to baš A-916. Po onoj crvenoj nalepnici sam ga odmah ošacovo kako se fantomski prikrada iz onog mraka i nekako sam se obradovao što njime idem do grada...
Pošto je nekih mesec dana otpirlike bio u bravariji u Karaburmi, sada je dovedeo u sasvim pristojno stanje, kada je limarija u pitanju. Skrpljen i nakrpkjen je, i drži onako dosta dobro, bar na oko. Vidim da su peglani limovi na celom autu, pogotovu zadnji kraj prikolice, ti limovi mi deluju ko da su novi. Prikolica prati prednji kraj auta, ne zanosi u vožnji, a i nije ukošena. Počeo je malo da gubi visinu na svim jastucima, najviše na II osovini, pa je krenulo malo štosovanje, ali je onda opet digao visinu. Trap malo lupa na II osovini.
Ide ko munja, prava bre aždaja... Znači dobro po ravnom i očekivano manje - više, ali uz Brankovu pojede onu uzbrdicu. Stvarno me je startan, em vuče odlično, em dosta brzo ubrzava, odlična Rabetina. Kočenje isto jako, jako jako dobro, i nožni retarder lepo hvata, a jak je i nožna kočnica fino koči, ne nabada, ne zanosi kad se koči. E sa menjačem ima problema, štuca i tza kad prešaltava, naročito iz II u III brzinu. Sad može biti do struje, al vidim da i obrtaji krenu nekontrolisano da mu skaču i opadaju kad prešaltava pa je onda možda i do samog menjača, al da ne lupetam sad napamet.
Tahohgraf je marke "Kienzle", brizomer je ispravan, sat isto i tačan je, a obrtomer je neispravan.
Merač za gorivo je neispravan. Voltaža na oko 25 do 26 V. Pritisak ulja u motoru u rasponu od 1,5 bara na leru do oko 6 bara. Temperatura stalna između 80 i 85 stepeni C. Pritisci vazduha za kočenje na oba kočiona kola između 6,5 i 7,5 bara.
Svi validatori ispravni i panel kod vozača isto.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A, onda isto uveče po povratku iz grada, sam išao 77icom, i to sa 9/77 (posle utvrdih da je baš deveti u pitanju), a tamo A-1071 (IK-201; 2002. godište), sad ne znam šta je tamo redovno, al ću saznati ovih dana sigurno... Dugo mislim da nisam išao ovim autom i kad sam ga video na terminusu baš mi bilo drago da ću s njim ići... Ovaj auto je inače radnim danom redovan na 8/101...
Auh... karoserija, limarija je ovako dosta izuraubovana, propala, ofucana i nikakva, to moram da zamerim... inače cela ekipa sa stokeca od ovih dvestakečeva je zrela za remont. Malo su bolji A-1026 i A-1067 ovi ostali su haos (A-1026 i A-1071). Oštećena je dosta oplata, naročito sa zadnje stran, zadnji kraj, bokovi. Sa strane je isto loš, mislim sa dosta je oštećenja oplata, ali ipak manje. Prikolica poravnata sa predenjim krajem auta, ne zanosi, nije ukošena. Visina stalna, super iznivelisana na svim jastucima, ali ono uveče oko 22h sa dosta malo putnika smo bili.
Ide ko metak, opet samo smo po ravnom išli, ali opet, ide kroz Dimitrijalu samo tako... vuče odlično, startan, povozit, stvarno makina i po. Još maltene prazan (sa samo par putnika) pa kad zagrmi i krene da reže, a još i zvoni ko svetosavska zvona... Šalta mirno i tiho, bepsrekorno, menjač "Voith", automatik, četvorobrzinac. Kočenje odlično, sa ispravnim nožnim retarderom. Ručni nema ko ni ručicu stanične kočnice na komandnoj tabli.
Tahograf je marke "Kienzle" (ispravno osvetljenje, što još radi i na A-966 i ne znam na kom još autu...), brzinomer, sat rade, obrtomer ne. Merač za gorivo je neispravan. Voltaža na oko 25 do 27 V. Pritisak ulja u motoru u rasponu pd 2 do oko 6 bara. Temperatura na oko 80 stepeni C, obori i ispod 80, na oko 75 stepeni C. Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7,5 do 8,5 bara.
A, ineče radi osvetljenje svim instrumenata na komandnoj tabli.
Rade svi validatori i panel kod vozača.
Grejanje jako, jako slabo, u prikolici mislim da je potpuno neispravno, napred i kod vozača dosta kilavo. Mislim da jesu ispravni i cirkulaciona pumpa i venitlator kod vozača.
Naprsla šoferka sa desne strane.