od danilo » Sub Mar 09, 2013 12:31 pm
Red je još jedna kontrola da se udene, gde drugo nego ovde u Karaburmu...
Na II deo šihte (koliko mi je sad neobično to da napišem, navikao sam na jednosmence), na 24/65 juče je na I krug (znači na vreme) uključen A-1026 i njime sam juče i išao od grada do naselja mog.
Gledam ga iz daljine kako ga mota iz Svetog Nikole u Ruzveltovu i gledam šta je ono... nisam bio baš najsigurniji da li je to baš A-1026, a odmah mi uoko upade crvena traka koja ide celom širinom auta ispod šoferke, isto kao kod A-1005... Na kraju se ispostavi da je baš bio A-1026. Dugo ga nisam video, slabije se mota po gradu, jer izgleda da ga drže na 1/101, a je tamo dosta redovan.
Pa auto kao auto nije tako loš sem oplate i celokupnog stanja karoserije, limarije. Već je kritičan po pitanju oplate, znali napred sa desne strane ima i manju rupu gde ga korozija grize, pozadi zadnji desni kraj je krpljen crnom pločom, zanitovano pop nitnama, ovako farba već izbledela, a i ima na više mesta gde je oštećen od raznih udaranja. Prikolica manje - više jeste stabilna, visina stalna na svim jastucima, možda malo pada na III osovini, ali nema štosovanja.
Sad ovako ide neki je prosek, jer niti je aždaja, niti je neka mrcina. Znači ide fino, izvukao je i dosta dobro uz Nikole Dobrovića, tu sam mislim da će imati problema, kad jok malo jači gas, II brzina i klajge, klajge pope se do vrha. Šalta dosta mirno, ne oseća se da ima nekih problema sa menjač, inače je Voithov, automatik, četvorobrzinac. Kočenje u redu, ne zanosi, lepo hvata, radi samo nožni retarder, stanična valja radi, ima ručicu na komandnoj tabli.
Tahograf je Actiin, verzija bez obrtomera, brzinomer nije ispravan, nije ni sat, zaboo je 20 do 6. Km sat isto mislim da je zagljavljen.
Kazaljke merača za gorivo i voltmetra su stalno na nuli, znali ne rade. Pritisak ulja u motoru drži od 3 do oko 6 bara, ima drugačiji manometar. Temperatura (merač sa vodoravnom skalom) pređe malo 80, do najviše 85, pa malo i padne ispod, znači 80 prosek. Vazduh do oko 8 bara ide, al ravna na oko 7,5 bara i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu.
Ispravni su svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
Grejanje bilo zavrnuto, a vala i neka je i ovako sam prokuvo u autobusu ko da je avgust mesec.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na 25/65 (I deo šihte) juče ujutru je izašao A-1001, remontovani IK-201 iz 2002. godine... OK auto, fino ide, nije loš samo se čuje pumpa volana dosta zuji i struže kad se volan namotava u bilo koju stranu i lupa kada se koči.
Mirko GSP