bockoboda je napisao:Nemam ja nista protiv toga,da stariji obucavaju mladje,ali ti stariji da nesto znaju,zar bi ik bikti toliki krsevi? Sta,hirurg,kome svaki pacijent umre,ili zavrsi u kriticnom stanju treba da obucava mlade? Ok,ima istine,ali u ovoj prici ne.
Ko uci,uce mladi,ti ces da crtas,ja cu kao vozac da ukazem na mane,potrebe iz pogleda eksploatacije,onaj treci ce to da napravi,a samo kad su svi slozni,tada se moze uspeti...
Sta u ovoj prici ne? Po tebi ispada da je svaka operacija u Srbiji sa smrtnim ishodom!? Dobro OK, verovatno nisi mislio tako, ali napisao si da ti stariji ne znaju nista, i mi imamo krseve, pa nije tacno!
Hoces da kazes da oni koji su uzeli parce papira seli i projektovali turisticki ik 412 ili 415 ili ik-103-jku da ne znaju nista! Pa nije bas! Mi pre neznamo da relaizujemo projekat, tj tehnologija izrade busa nam je losija. E tu ne utice projekat, vec pored coveka i masine. Dakle robotizacija na primer, robot zavaruje, pa automatski strugovi/glodalice-gde postizes neverovatnu tacnost obrade a samim tim podizes kvalitet i brzinu izrade ili dobra tj adekvatna ili vec savremena zastita, pa zavrsna obrada i td...Ovo pisem u globalu, glodalice i strugovi se malo koriste kod buseva, ali koriste...
Ne moze mlad hirurg da operise srce! Sad je izasao sa faksa i odmah na posao, aha, radite kolega u 09h operaciju - operaciju da radi pripravnik ??? Ma ne moze ni slepog creva, ne!
Potpuno ali potpuno isto ti je i u inzenjerstvu! Zasto se kaze, treba negovati kadar - to nije fraza !!! Dakle treba imati kontinuitet, treba imati projektni biro, tehnologiju, gde ce ljudi raditi minimu 20 godina u kontinuitetu, gde ce biti postavljen sistem e tako se gradi kvalitet! A mi smo sve to presekli...I onda kada sve imas to u vidu, BUS JE PERFEKTAN!
A svaka primedba na aljkavost stoji. Onaj pusi u hali cccc, i sta da je zapalio bus/halu...desilo se...Nemaju direktora koji ce to da sankcionise, to je ! Nema discipline. Idi vidi da li smeju u garazi nis-ekspresa da zapale cigaretu, smeju, odmah leti napolje!!! Odmah!