Logo

Stanje voznog parka - Kontrole

Diskusije

Re: Stanje voznog parka - Kontrole

Postod danilo » Uto Mar 19, 2013 8:14 pm

Sinoć sam išao sa 5/75 (trosmenac) i to uveče, u III smeni, da sa redovnjakom, A-1226 (IK-202; 2001. godište)...

Počela je izgleda da mu zviždi turbina, vidim kad mu se da gas, čim krene počne šišti i zviždi na sve strane, rekao bi po zvuku i po tome da se čuje da se da gas da je u pitanju turbina. Malo više izbacuje crni dim na auspuh i to najviše kad se kreće, kad se sisne gaščina, kao da mu sagorevanje nije baš najbolje, ustvari da nije u redu.

Ostalo je sve isto kao i kada me je zadnji put vozio, mislim manje - više je isto...

Limarijski je mnogo, ali mnogo loš, baš je katastrofa i drešina... Znači limovi su skroz prorali, korozija izbija na sve strane, izudaran je pošteno i za sve pare i sa svih strana. Prikolica nestabilna i zanosi u vožnji. Jedino s visinom problema nema, u redu je, stalna je na svim jastucima (na svim osovinama). Znači nešto je kao A-974 na Karaburmi... Valjda će ga sada po doalsku Novajlija skinuti sa 5/75, jer je odavno zreo za skidanje odatle. Sada je još i redovan na 5/75, nije tako loše kako je ranije bilo.

Uz 11.ti April jako teško izvlači, pun gas, i u I brizini izvuče, ali možda sa najviše 15 km/h. Šalta dobro i mirno, trobrzinac, Voith, nema tu problema. Kočenje u principu u redu, sa ispravnim je nožnim retarderom.

Tahograf je marke "Novatronic", brzinomer je ispravan (dve skale ima, u km/h i u mph), obrtomer fabrčki nema ugrađen. Sat je ispravan i tačan je.
Merač za nivo goriva u rezervoaru nije ispravan i kazaljka je pala na nulu. Struja na AKU baterijama je na oko 25 do 27 V. Pritisak ulja u motoru od oko malo više od 1 bara na leru pa ide do oko 6 bara. Temperaturu drži na nekih 85 do 88 stepeni C. Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7,5 do 8 bara.

Rade svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
Grejanje je bilo celo isključeno, jer je bilo toplo.
Dosta je slabo osvetljenje putničkog salona.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Sponzor

Postod Petar 535 » Uto Mar 19, 2013 8:22 pm

Krsina, 1133 isto zvizdi mada je on nijansu bolji od 1226 .
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Postod danilo » Uto Mar 19, 2013 8:49 pm

Ma da bre... A, A-1133 mnogo bolje ide, a i limarijski je mnogo bolji... :D :D :D
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod MILE » Uto Mar 19, 2013 8:50 pm

@danilo
Kad je 5/75 pretvoren u trosmenca, posle promene reda vožnje?
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod danilo » Uto Mar 19, 2013 8:52 pm

Koliko znam dopune imaju samo 3/75 i 11/75... 3/75 ujturu, a 11/75 u podne. Na 5/75 rade tri vozača, i treba da su sve tri smene u pitanju. Jer ranije je u podne bila dopuna, ali nema gde taj čovek posle da se dopunjuje.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Čet Mar 21, 2013 9:09 pm

Hoćemo opet uporedni test... A, pa nisu ova dvojica od danas za poređenje... ipak, iako bi možda neki rekli i da jesu... :mrgreen: :lol: :D

E prvo sam danas išao u podne sa 1/27 (dvosmenac, baš mi neobično da ovo napišem, sve ponavljam da ne pogrešim) i sa redovnjakom, A-947 (IK-218N; 2008, godište)... Sada u zadnje vreme, možda od otprilike, kada je stupio novi red vožnje povećala mu se redovnost na 1/27, sad ne znam da li je to slučajnost. Iako nije padala kiša, nego je bio nenormalan pljusak, nije me na Bogosloviji mrzelo da ga sačekam, da vidim kako je mašina na kojoj sam prošao ko zna koliko km...

Spolja ne deluje tako loše, pozadi na prikolici jeste malo prljaviji, to se odmah da primetiti, a i pada visina na III (pogonskoj) osovini, pa tu malo štosuje i udara u vožnji. Napred je visina stalna na I i II osovini, tu ne padam ne štosuje, a onako udobnost nije nešto, jer je baš puno rastrešen, u Ruzveltovoj po šinama kad ide je katastrofa, koliko god sporo da ide, maltene na leru, trese, biju vrata i retrovizoru ko da će se odjednom samo raspasti. Em je rastrešen, em je asfalt propao, prepun rupa, kolotraga, neravnina i udubljenja.

Ide ok, sad samo smo se po ravnom vozili, od Bogoslovije do Tašmadajan, ok povuče, lepo i lako prima gas, ne guši se. Mirno prešaltava, mennjač je Voith-ov automatik, četvorobrzinac. Ispravni, nožni i ručni retarder, lepo koči, ne nabada.

Tahograf ima, na mestu je i ispravan. Brzinomer je ispravan, sat kuca oko 427 000 km. Obrtomer ispravan, obrtaji idu od 550 do oko 1600.
Ostale parametre nisam video, vidim da primajvljuje: često samopodmazivanje, istrošene kočione obloge na svim osovinama, neispravan III alternator (beše za klimu...) i neispravnost sijalica. Nema merač protoka goriva. Ima novu ručicu parkirne kočnice.

Grejanje, barem napred kod vozača je dobro, ispravna je cirkulaciona pumpa, kaloriferi kod vozača i ispod vozača, tako da ok greje.
Šofeka i dalje zjapi sa desne strane, popucala je sa desne strane i pukotina se stalno širi.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A, onda posle sam išao sa 26/65 (šihta, konkretno sam išao u II delu šihte s njim), a tamo je danas popodne uključen A-904 (IK-201; 1999. godište)...

Auto je spolja ok, nije tako loš, limarija onako sa prednje i zadnje strane i nije baš nešto, iako je pozadi nešto i krpljen, a sa strana je manje - više u redu. Prikolica ok, prati prednje deo auta, nije ukošena. Počela je visina da pada kada se napunio, pa je krenuo da štosuje malo, ali čim se malo ispraznio kod Fontane i kod Ristića ponovo je najnormalnije digao visinu.

Ide ok, MANčuga reže samo tako, uz Nikole Dobrovića jači gas i II brzina i eto nas očas posla na vrh brda. Ne stvarno nije tako loš auto po tome kako vuče. Šalta u redu, ne cima, ne trza, ne trese, menjač Voith, automatik, trobrzinac. Kočenje u redu, sa sve ispravnim nonžim retarderom.

Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer je ispravan, i sat isto i tačan je, km sat mislim da je zaglavljen, obrtomer je neispravan i kazaljka je pala na nulu.
Merač za gorivo i voltmetar nisu ispravni kazaljke su popadale na nulu.
Pritisak ulja u motoru je od oko 1,5 bara na leru do nekih 6 bara, znali sve u redu. Temperaturu je držao na oko 80 stepeni C.
Dok je bio dupke pun malo je padao pritisak vazduha, pa je moralo da se nadrukava, a posle je nabio na 8 bara i tu je stalno održavao. Inače em je bio pun pa je padala visina, em su brisači moralo stalno da rade jer je pljušatala kiša, a i vrata su se tada malo sporije zatvarala.

Ispravno je grejanje kod vozača i cirkulaciona pumpa i ventilator i kalorifer, a i dva kalorifera napred u putnčkom salonu, ne znam za prikolicu kakvo je stanje.

Znači malo pada visina i pritisak vazduha, sporije se tada zatvaraju vrata, slabo dihtuju vrata pa upada kiša u putnički salon, kad se navlaži čuje se (priklizava) remen alternatora.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Pet Mar 22, 2013 11:36 pm

Da ne ispadne samo u Karaburmu da postavljam kontrole, evo i sa jednog Kosmajca kontrola, sveža od večeras...

Išao sam u lokalu po Mirijevu sa A-149 (Mečka Conecto) na 4/79 (trosmenac), danas, tačnije večeras...

Od skoro redovan na 4/79, a prethodno odlično očuvan na 1/39.

Odličan je auto, generalno gledano, ali bukvalno. Limarija je odlična, stvarno se odlično drži, prav je ko strela, poravnat, oplata na celom autu je dosta dobra, možda manja oštećenja ima sa strane, ali ništa posebno. Visinu održava i niveliše dosta dobro, izuzetno je udoban i mek u vožnji, sve standardnu za jednu Mečku.

Uz Samjuela Beketa se popesmo za tren oka, izvlači ko po ravnom da ide, ni malo se ne guši zaista. Šalta besprekorno, Voith-ov automatik poseduje, inače četvorobrzinac. Kočenje veoma efikasno retarderom, ima fabrički samo nožni retarder.

Rade svi instrukmenti na komandnoj tabli...
Brzinomer, obrtaji idu od 550 do oko 1600 obrtaja, km sat nisam uspeo da vidim da li radi, jer ne radi osvetljenje komandne table.
Nafte u rezervoaru bilo oko pola rezervoara, onako malo iznad, možda i malo ispod. Na AKU baterijama je struja na oko 27 do 28 V, stalno. Pritisak ulja u motoru od oko 2,5 do sigurno nekih 6 bara. Temperatura je prilično stalna na oko 80ak stepeni C.
Vazduh u rezervoarima za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7 bara, maltene stalno.

Rade svi validatori u putničkom salonu i panel kod vozača.
Grejanje u celom autu je dosta dobro, greje dosta jako, cirkulacioan pumpa, kaloriferi sve je ispravno.
Sve do jedne fkuo cevi u putničkom salonu su ispravne, ma Marakana je ništa kako njemu salon svetli.
Mislim i da mu je sva svetlosna signalizacija ispravna.
Malo struže pumpa volana i krene nekada u vožnji da reže i struže, kao da je diferencijal malo krenuo da se čuje, ali nisam siguran da li je to baš od diferencijala.
Ne radi osvetljenje cele komandne table.

A, napred auto miriše samo tako, par novih jelkica je napred postavljeno, čist auto, utegnut... Sve pohvale i veliki pozdrav ekipi sa 4/79... :D :D :D :D :D
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Pet Mar 22, 2013 11:45 pm

Večeras idem sa 17/27 (šihta + III smena), uveče u III smeni sam išao sa A-1067 (IK-201; 2002. godište)...

Nisam par stanica sastavio i ispred Stojčinog Brda, u Ulici Mirijevski Venac, ka trgu Republike, baš malo ispred malog Maksija krene da se guši, da trokira, upali lampicu alternatora na komandnoj tabli i odjednom mu padoše obrtaji i samo se ugasi. Pogasi vozač svetla, grejanje, ventilator, verlglaj, verglaj, verglaj, pa opet i opet i ne vredi, okona se tu naša vožnja.

Posle uđem u A-1005 (brat mu; isto je IK-201; 2002. godište) na 7/65 (smena + dopuna + smena), isto uveče, kad kod Raifeissen Banke u Milutina Milankovića, ka Novom bežanijskom groblju, krene da gudi gas. Ti bre reko šta je ovo večeras gde god uđem samo riknjavaju. Ali, malo u N, pa u D i prihvati, još jednom izgubi kod Tošinog Bunara gas i na istu foru ponovo je dobio gas.
Inače to kad krene da gubi gas, ponekad ponovo dobije gas kad se samo secne, nakratko kad se stisne taster za gašenje motora. Onako na kratno se uguši, obrtaji krenu da padnu i tad se pusti taster, obično to upali.

Ovako su dobra kola, samo je A-1005 limarijski bolji, dobio sad još jedan unutrašnji retrovizor, pumpa razbija kako greje.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod avramovicsasa » Sub Mar 23, 2013 9:59 pm

Konačno se i ja provozah Veolijinim Conectom P0373 (114),ocena je od 1 do 10 - 11 :D ,odličan je,kako sam uspeo na brzaka da vidim,izgleda da je bio uzor pri kreiranju putničkog salona za IK-112 :?
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod danilo » Ned Mar 24, 2013 1:03 pm

Išao sam juče i jednim novobeogradskim autom i odradio sam tada kontrolu..., a u pitaju je A-1295 (IK-201; 2001. godište), a njime sam išao na liniji 18, sad za polazak nisam siguran.

Donekle sam se i obradovao kada sam video da mi baš on nailazi i nisam se prevario...
Auto je dosta dobar i dosta je očuvan, kako spolja, tako i unutra. Recimo limarija deluje sasvim lepo, mada je preko reklama za N Sport tako da nisam sad baš siguran kakvaje oplata, ali prikolica je poravnata sa prednjim delom auta. Visinu je m,ahom držao stalnom, međutim posle negde od Triše Kaclerovića do Braće Jerković je bio prepun, pa je na III osovini malo pala visina, napred nije padala visina.

Vuče odlično, od Darvinove pošte do Braće Jerkovića u onoj udolini izvuče samo tako, malo jači gas i ide odlično. Isto tako dosta dobro i šalta, menjač je Voith, automatik, četvorobrzinac, onako fino i tiho prebacuje, jedino je potrebno ponekad zaglaviti ga u II brzini da bi lakše izvukao. Kočenje u redu, ne primetih da zanosi u vožnji, ispravan je nožni retarder, onako sasvim ok.

Tahograf ima, marke je "Kienzle", brzinomer je ispravan, sat tačan, mislim da je ispravan i km sat, a obrtomer nije ispravan i kazaljka je na nuli stalno.
Merač za nivo goriva u rezervoaru nije ispravan i kazaljka je stalno na nuli. Struja na AKU baterijama je na oko 26 do 27 V. Pritisak ulja u motoru drži na oko 2 bara na leru pa ide do oko 6 bara. Temperaturu je držao na malo iznad celih 80 stepeni C.
Prtisci vazduha na oko 7,5 do 8,5 bara.

Znam da su ispravni panel kod vozača i I validator u putničkom salonu, za ostalo ne znam, zbog gužve.
Kod vozača je ispravna cirkulaciona pumpa, greje dosta dobro, onako jeste jaka.
Inače napred me je baš iznenadio, jer iz te generacije IK-201 ne pamtim da sam skoro ušao u očuvaniji auto. Komandna tabla je prefarbana, pult je čitav i u komadu, rešetka ona gde je cirkulaciona pumpa je isto cela.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uveče sam se vraćao sa 7/74 (zadnji sa Mirijeva III) i tamo je bio A-502 (IK-112N; 2008. godište)...

Kako je napolju zahladio, kako je spoljašnja temperatura pala, tako je njemu počela da pada visina i pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu. Visinu je izgubio na levu stranu, pa kad izlazite treba vam padobran, jer je na desnoj strani visina mnogo viša. Pritisci padaju na 6 bara, pa i malo ispod toga.

Ovako je ok auto, jeste rastrešen, lupa mnogo u Ruzveltovoj preko tramvajskog koloseka, trese i skače užasno... mada ništa novo.
Tahograf je na mestu, u fioci iznad vozača, radi ispravan je. Brzinomer isto je ispravan, km sat takođe (kuca oko 427 000 km).
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Ned Mar 24, 2013 2:34 pm

Malo sam se juče (par stanica) vozio i na liniji 26, a tamo sam od Centralnom Groblja do Vuka išao A-797 (MAN SL 283), linija je 26, za polazak već nisam siguran, a smena je II...

Naravno tamo me čeka očekivana žurka, jedni drugima su već od Braće Jerković do Centralnog Groblja, bili na glavama, unutra uredno poređani ko sardine u konzervi... Kako je stao u stanicu odmah je vozač krenuo da ga turira, izlazak putnika je brzo bio obavljen, ali ulazak je bio sačuvaj me Bože. Vidim pritiska vazduha ima dovoljno, bilo je na oko 9 bara, mada je posle ubrzo krenulo da pada i na svega 6 bara, pa onda opet digne malo iznad 8 i sve tako u krug. Ali, zato visina na predenjoj osovini je skrzo pala, a pozadi je malo više digao na II osovini. Krenuo da štosuje, da zeza, pa preko nekih 20 do 25 km/h nismo ni išli.

Ovako ide solidno, uz Todora Dukina je jako teško izvukao, gotovo jedva , naravno u I brzini, ali nije čudo jer je bio i više nego prepun, isto je haotično bili i u Peke Pavlovića, kod Dušanovačke pošte, a tek kod Kalenić pijace tu je bio vrh. Šalta dobro, u principu, jednom samo nije hteo da prihvati brzinu, pa je iz trećeg puta ipak uspešno ubačen u D. Kočenje je sada koliko sam primetio u redu, ranije je kočio kako je hteo, stisneš kočnicu, on prvo ništa pa odjednom nabode, pa popusti, sad mi deluje da mnogo mekše i ravnomernije hvata.

Brzinomer je ispravan i sat isto (i tačan je), km sat kuca nekih 390 000km (ko zna od kada je to), obrtomer nije ispravan.
Merač za gorivo je ispravan (na 3/4 je bila kazaljka). Pritisak ulja u motoru od 2 bara ide do sigurno oko 6 bara. Temperatura je stalno ispod 80 stepeni C, na oko 75 stepeni C, možda. Pritisci vazduha od 6 do 9 bara, varira na oba kočiona kola.

A, onda za kraj šlag na tortu... Ponovo se malo raduckalo i to ponovo na 3/27 (trosmenac), smena uveče, a tamo redovnjak, A-1049 (IK-201; 2002. godište), ali u bukvalnom smislu te reči redovnjak, i sada zasigurno najredovniji auto na celoj 27ici, mislim od GSPovih kola...

Imao sam aparaturu kod sebe, ali nisam pravio fotke, već sam ga fotkao i izbacivao na forum, a ovako se vizuelno na ovoj ažadaji ništa nije promenilo.

Jedino je sad malo čorav i to samo na jedno oko, crko je levi far, desni normalno radi, drugo je sve pa gotovo u besprekornom stanju.
A, moram da ga hvalim šta ću...
Ide ko nevreme, sad vidim da mu ni to što je prepun ne pretstavlja nikakav problem, jer odlično vuče, na pola gasa već reže onako muški i ide ko da će da poleti. Jako brzo ubrzava, očas posla išalta sve četiri brzine i to gotovo neosetno i neprimetno. Opet s druge strane dosta je jak nožni retarder, tako da se kočnice ne pregrevaju, već lepo koči. Jedino treba da se vidi da se ugradi nova ručica retardera. Ona fali na komandnoj tabli, pa bi trebalo u ovu rupu nova ručica da se postavi, a stanična kočnica preko one ručice na komandnoj tabli radi, samo što ima mali patrljak, a nema onu celu ručicu. To i far da se sredi i maltene je to to.

Tahograf je ispravan i brzinomer i sat on je i tačan, obrtomer nije, a ni km sat (zaglavljen je).
Merač za gorivo nije ispravan i kazaljka je pala na nulu. Struja je na oko 26 do 27 V. Pritisak ulja u motoru je od oko 2,5 do nekih 6 bara. Temperaturu drži na oko 80 stepeni C u proseku, cirkulaciona pumpa kada je uključena na oko 75 stepeni C drži.
Pritisci vazduha za kočenje na prednjem kolu je na oko 7, a pozadi 8 do 8,5 bara.

Grejanje u kabini kod vozača je izvanredno, greje fenomrlano, ckirkulaciona pumpa je ispravna, kalorifer kod vozača isto.

Cela LED rasveta putničkog salona je ispravna.

Odradio je juče sve tri smene, od 5:30 do 23:30, sve obrte je izvrteo, bez problema, bez pritužbi, kvarova, isključenja.

Sve pohvale za ekipu sa ovog auto... Bravo kolege... :!: :!: :!: :!: :!: :D :D :D :D :D
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod MILE » Ned Mar 24, 2013 2:59 pm

Imao je sreće da mu motor zakuca posle remonta tako da je na kraju ispalo najbolje moguće po njega... A inače je najbolji što se tiče cele te serije.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod avramovicsasa » Ned Mar 24, 2013 8:13 pm

Onaj 950 je teška kršina,vozio sam se jutros njime na liniji 95,prikolica samo što mu ne pukne kao da je napravljen od kartona,sve se trese,čak se u zadnjem delu i plafon odvojio,strašno. :(
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod danilo » Ned Mar 24, 2013 10:53 pm

Ne diraj mi bre A-950... nije mi ga kolega za džabe ufotako pre neki dan... :lol: :lol: :lol:
Zezam se malo... to jeste, hoće nekada i visina da mu padne na III osovini, a harmonika već baš dugo strašno struže kada se prelaze neravnine i na nizbrdicama (u Nikole Dobrovića i Svetog Nikole, a i niz Ljubice Luković obavezno).
Ovako je dobar auto, mislim kao mašina.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Pon Mar 25, 2013 11:58 pm

Konačno sam danas ušao i vozio se i u jednom Kosmajevom Kamilku... Zbog tipa i godine proizvodnje auta kažem Kamilko, al ovako nije nešto grbav... To je inače A-62 (IK-103; 2000. godište), s njim sam se stuštavao od Trošarine na liniji 33, mislim da je neku šihtu radio (II deo šihte), ali za polazak zaista nisam siguran, pa da ne nabadam sad bezveze.

Onako, spolja je i solidan auto, nije toliko loš, jedino sa zadnje strane recimo je poklopac motora nikakav, olindran i rešetka poklopca je malo oštećena (fale one kao lajsnice), pa se vide remen i remenica. Sa strane korozije nema, nisam je primetio, mada oštećenja (ulubljenja ima i to na par mesta), a i krov (bokovi) su popucali na više mesta. Ja sam se prevrnuo, prekrsnio i levom i desnom ruku i potpuno zameneo kada sam video da u sred poslepodnevnog vršnog opterećenja dolazi maltene potpuno prazno vozilo na liniji 33, ali neka i to treba doživeti da se razbije monotonija i dosada, jer kako kaže Guarana dosada ubija... Visina potuopno stalna na svim jastucima i dosta podjednako je i iznivelisana, udoban sasvim, ne štosuje, s te strane i više nego dobar.

Ide onako relativno dobro, čak je fino i uz Beogradski izvukao, normalno prima gas, fino ubrzava. Šalta relativno dobro, možda malo nekada duže prešaltava, ali ne trza, menjal Voith, automatik, trobrzinac. Kočenje dobro, ne zanosi u stranu, ispravan je samo nožni retarder, bez ručice je retarder, ima i nabudženu crvenu lampicu na komandnoj tabli.

Tahograf je marke "Kienzle" (standardna verzija), brzinomer je ispravan, obrtomer je zakucao na 400 o/min, sat je zaboo na 2 i 15, km sat nisam siguran da li je ispravan.
Merač za nivo goriva u rezervoaru nije ispravan, kao ni voltmetar i kazaljke su ima zakucale na nule. Pritisak ulja u motoru je od 1,5 bara na leru pa ide do nekih 5, 6 bara. Temperatura je poprilično stralna na oko 80ak stepeni C. Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu nadrukava do oko 8 bara, ali zna da padne i na oko 6 bara, pa se sporije otvaraju i zatvaraju I vrata (ustvari I krilo na I vratima).

Rade svi validatori u putničkom salonu kao i panel kod vozača.
Grejanje je gotovo nikakvo, kako u putničkom salonu, tako i u vozačevoj kabini, vrata slabo dihtuju, ledara...

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

E onda posle Kamilka, išao sa Starom Rabom... A-1082 (IK-166; 1992. godište) i to na 21/65 (II smena). Ja zaboravi da se on ubacuje ispred devetog i očekujem A-902, kad evo ti njega dođe i naravno bez razmišljanja sam uskočio i teraj bato...

Pa ovako limarijski, mislim na oplatu konkretno, meni deluje da je A-1093 ipak daleko bolji. A, zašto, pa zato što je recimo A-1082 na više mesta krpljen, gitovan, čačkan, a i korozija ga ozbiljno izjeda oko gotovo svih bratobrana. Isto tako sa strane ima par oštećenja, od ulubljenja po oplati, znači za Muzej bi trebalo zasigurno mu celu oplatu zameniti novom. Što se stanja od dole tiče, ne mogu ništa da kažem napamet. Ok je održavao visinu na svim jastucima, uglavom ne pada i ne štosuje, iako je jedan deo puta bio fino popunjen. Prikolica je dosta poravnata sa prednjim delom auta, nije ukošena.

Po ravnom ide onako solidno, ali pola pun putnika uz Nikole Dobrovića, pun gas u patos, I brzina zaglavljen i jedva, ali jedva izvuče, bukvalno ko uspinjača, znači ni 10 km/h. Muči se i guši se mnogo, a i malo ubacuje izduvne gasove u salon, mislim ne vidi se dim, ali se malo oseća. Šalta dobro, menjač automatik, Voth, trobrzinac. Kočenje je u redu, sa sve ispravnim nožnim retarderom.

Tahograf je marke "Kienzle", sat je ispravan i tačan je, km sat mislim da nije ispravan, a brzinomer i obrtomer su neispravni.
Merač za gorivo je neispravan. Struja je na oko 25 do 26 V. Pritisak ulja u motoru je od oko 2 do oko 6 bara. Temperatura malo iznad celih 80 stepeni C.
Pritisci vazduha za kočenje na zadnjem kočionom kolu nadrukava i do oko 8 bara, na prednjem do oko 7,5, ali padne i na oko 6 do 6,5 bara.

Ispravni su svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.

Grejanje opet loše, slabo, kod vozača nešto i vrti i greje cirkulaciona pumpa, na pulu napred.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije