Marko je napisao:Negas je preskočio ili izbegao pitanje sopstvene odgovornosti ljudi u fabrikama autobusa ,kao da oni nisu ništa krivi nego se prebacuje krivica na druge u ovom slučaju na Beograd .
Onaj koji daje pare daje i uslove .
Da li bi se situacija u neobusu popravila kada bi Niš ekspres naručio 20 autobusa kakvi voze u Beogradu Em bi nišlije dobile nove autobuse (modernije ,sigunije od onih u čemu se trenutno voze ) i radnici neobusa dobili priliku da rade .Ili od FAP-a ih kupite ako nećete da se novosađani obogate .
Svugde je bogatiji sever a jug siromašniji to nije samo kod nas osim u nemačkoj gde je obrnuto .
U fudbalu kod nas je u pitanju ego jednog čoveka
Marko, onaj koji daje pare, cije su to pare ??? Negas nije napisao da je BGD kriv što je neobus u stečaju, gde si to pročitao?
Kassbohrer je napisao:Malo si me razočarao negase od tebe sam očekivao konkretnu analizu Neobus/Ikarbus vs. Solaris. Previše si ovo razvodnio kad si opleo na dugo i na široko o politici i liberalnom kapitalizmu...
Kecborer... Vi ovde ne vidite poentu, nego bi pisali nekakve strucne komentare sta ne valja ikarbusu/neobusu.... PA ne mozes sirokoj masi da pises da kardane koje postavlja ikarbus, nije trebao kupiti od ovoga, nego od onoga...niti je to strucni tekst o autobusima -dakle to da razjasnimo! Na srpskomkulturnomklubu se ne pisu tekstovi o tehnici, vec o drustvenim kretanjima, takav je i tekst!
Autobusi su samo navedeni kao grana privrede koja ima potencijal ali se sustinski unistava! Sto je najgore, sopstvena drzava ga unistava!
Ja sam pisao i o mlekari na primer, kako jednu mlekaru da oporavimo i slicno...
Dakle to je poenta! Da ima kontinuiteta u proizvodnji...Treba i fabrike da se povezu sa naukom, sa fakultetima da se napravi sistem, novi sistem...a ne sve to ugastiti, mi kritikujemo i nista, pa dajte da sednemo i zajedno napravimo nov sistem, ja sam za to, a ne da pogasim sve sto mogu. I oni koji su u ikarbusu neobusu, nisu se rodili sa njim pa nece sa njim ni umerti. Kecborer, gledaj da dodjes da radis u ikarbusu pa menjaj sve to sto mislis...i to ce bito OK! A ne ja dizem ruke, najlakse je dici ruke!
IK-412 radi u Veoliji, niko se nije zalio. Napravljeno njih 10-tak. A zamisli da jer napravljeno njih 300, da li bi taj proizvod bio napredniji i td...pa bio bi, jer bi imao kontinuitet.
Ovde se pise o konceptu koji treba da se razvije kako bi se vratili iz mrtvih, jer mi ne postojimo!
Dalje, evo Vam jedan primer pa mi odgovorite ali pošteno:
Da li bi Vi radili u SP Lasta, koje je državno preduzeće, i vozi na primer 400 domaćih turističkih autobusa, i 30 dabldekera Setre, a sve ostalo grad/prigrad mali međugrad je isto domaće, ili u Veoliji, koja vozi ovo sto sada vozi, ili neka neka vozi ajd sada da kazemo samo ino buseve koje Vi zelite?
Bio ja u Lasti u VDL servisu, gledao onu dijagnistiku za DAF. I pričamo mi jedno drugo...i tek će ti jedan, ma ja nisam za privatiaciju Laste jok, ja. Reko OK, ali treba da ti bude onda jasno, da ako je to državna firma, državne pare se moraju vraćati državi, a ne davati VDL-u?
Tu taj isti kaže OK, a drugo kaže ja neću. Reko šta nećeš, ma ja oću da je državno ali da vozim VDL. Ja mu rekoh ma nemojte, baš si ti pametan. Dakle, svi gledaju kako njegovom stomaku najviše odgovara, a ne onako kako treba da bude da bi sve to opstalo. To je u suštini ne fer.
Dakle, on hoće da budu državne jasle i još oće da vozi mercedese, a ja mu kažem idi kod privatnika, u privatnoj svojini-jel ti si za kapitalizam, ino buseve, pa taj u privatnoj svojini ima pravo da kupi mecke i vozi...Da ali tako taj isti nece! Reko hvala druze, sve mi je jasno. Eto, taj isti je za kapitalizam i privatnu svojinu, dakle on je za to, a kad mu ja kazem, ok evo ti idi u tu tvoju privatnu svojinu i idi kod tog privatnika pa niko ti ne brani, e onda nece!
I onda mu ja kazem druze, ti si veci komunista od bilo koga. Ti jedno pricas a drugo radis, sam sebe demantujes i nisi posten. Ja sam barem posten i kazem, ovo, ovo, i ovo, a ti ne! Ocu sve inostrano, ali dupe u drzavne jasle, pa brate to nema ni kod amerikanaca, a kamoli u kapitalizmu il u komunizmu, to nema nigde !!!
E sada, svi Vi koji ste za ino buseve, OK, svi kod privatnika i vozite mecke, a pustite nas koji nismo za to da radimo u drzavnim firmama i da vozimo ikarbuse i neobuse, nibuse, Fap-ove, jel posteno?
Nadam se da jeste!
Marko je napisao:Zar ne bi mogli gastarbajteri iz timočke krajne da ulože neka sredstva u razvoj timočke krajne a ne da grade zamkove po selima .
Eto vidis Marko pogadjas gde treba,
ja zbog toga i pisem. 12 godina je proslo i sta ? Nista!
Pa nece Marko, nece, niko nece u tome je i stvar!!! Moramo traziti resenje kada niko nece, kapiras! Idi kreni iz Kragujevca ka Rekovcu ili Topoli. Otisli ljudi u Svajcasrku gotovo, covece ne ce se vratiti vise nikada! Vozio sam bajk kao klinac do Rekovca u sred sumadije/pomoravlja nisi znao kud ces sa ljudima, sada nema nikoga, zasto su otisli?
A pisao si i Neobus je iz NS da li taj grad snosi odgovornos. Snosi, ali to ne znaci ako glavnom gradu treba 300 autobusa, a jenda fabrika na 50km kojoj treba posao isti ne moze da dobije da bi ljudi tamo ziveli. Kakve veze ima da li je neobus iz Novog Sada ili Kragujevca, Kladova. Pa jer smo mi svi isti i ravnopravni zar ne?
I da, dajte molim Vas, ako ja ne razumem, ajte molim Vas kazite mi kako da uposlimo narod i mlade koji izlaze sa fakulteta. Eto ja ne znam, kazite mi Vi i da resimo problem i da zivimo bolje, jer Vi znate, izvolte, ajde, izvolte, napisite, evo prostora, dve tacke: