Logo

Stanje voznog parka - Kontrole

Diskusije

Re: Stanje voznog parka - Kontrole

Postod danilo » Uto Mar 26, 2013 6:44 pm

Pišem danas za A-165... eto još jednog Kosmajca, a mogao bi i sada... Išao sam njime danas u podne na liniji 33, biće da je na 7/33 bio.

Ovako jaka Mečkica, sadvim ok auto po svemu generalno. Znači limarijski je odličan, oplata cela, čitava, korozije nigde nema, barem je ja nisam primetio, a inače je prav ko strela, nimalo nije kriv, ne visi zadnji kraj. Isto tako iako je bila egzotična atmosfera, kako to obično biva 04-24 na liniji 33, ali visina nije nimalo padala, sasvim je ok, odlično iznivelisana na svim jastucima.

Ide ko metak, išli smo uzbrdo i to uz Beogradsku, vuče baš, baš dobro. Jako, povozit, startan, ide ko nevreme. Menjač automatik, Voith, četvorobrzinac. Kočenje odlično, samo nožni retarder ima, dvostepeni (Starija Mečka), a hvala odlično, meko i ravnomerno.

Svi intrumenti su ispravni, brzinomer, km sat niej (ugašen je ekran), obrotmer (obrtaji idu od 550 do 1600).
Goriva bilo oko pola rezervoara. Struja na oko 26 do 27 V. Pritisak ulja u motoru ide od oko 2,5 do oko 6 bara. Temperatura je bila na oko 70 do 75 stepeni C, tu održava.
Pritisak vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži ravnomerno na oko 7 bara.

Isto tako grejanje je odlično, barem napred je tako, cirkulaciona pumpa je ispravna, greje baš ok.
Ručna drži, mirno šalta, sve je odlično.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Išao sam danas ponovo sa A-924 (IK-201; 2000. godište). Počeo je da dimi levi točak na III osovini, beli dim. Ne znam da li blokira ili je nešto drugo u pitanju.
Ostalo sve manje - više po starom... :!: :!: :!: :D :D :D
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Sponzor

Postod branik » Uto Mar 26, 2013 7:00 pm

А шта би друго било? Заблокирао и упалио.Или, још горе, највише кочи тај точак, па је преузео на себе сву кочиону енергију.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Postod avramovicsasa » Uto Mar 26, 2013 8:16 pm

danilo je napisao:Ne diraj mi bre A-950... nije mi ga kolega za džabe ufotako pre neki dan... :lol: :lol: :lol:
Zezam se malo... to jeste, hoće nekada i visina da mu padne na III osovini, a harmonika već baš dugo strašno struže kada se prelaze neravnine i na nizbrdicama (u Nikole Dobrovića i Svetog Nikole, a i niz Ljubice Luković obavezno).
Ovako je dobar auto, mislim kao mašina.

Primećujem da se mnogo šeta,to ga je i upropastilo :cry:
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod danilo » Sre Mar 27, 2013 9:09 pm

Išao sam juče i sa A-1214 na 5/75 (trosmenac), uveče (III smena), a menjao je A-1226, kojeg ni danas nema na 5/75... Juče sam izmenjao kola i kola, a tek je danas bio haos...

Onako kratko me je vozio i auto je pola pola... Limarijski je neki poluraspad, dosta je loš, čini mi se da je mu je prikolica malo ukošena, da zna da zanese u vožnji, a i oplata mu nije u nekom zavidnom stanju. Počela je odavno korozija da ga izjeda na više mesta. Bili smo sa jako malo putnika, pa je visinu stalnom održavao i dosta dobro nivelisao na svim jastucima.

Sad ovako zna dosta dobro da povuče, onako startan je, lepo krene, fino vuče. Samo smo po ravnom išli, još malo putnika unutra, znači nije imao ne znam kakvo opterećenje, i tu se dosta dobro pokazao. Manuelac je, šalta se relativno dobro, mada kada se ušaltava u II i III brzinu hoće da malo zakrči i to ne uvek. Kočenje u redu, zanese malo prilikom kočenja, ispravan je nožni retarder, ok hvata.

Tahograf je marke "Novatronic", brzinomer je ispravan (skale u km/h i u mph), obrtomer fabrički nema ugrađen, sat je ispravan i tačan je.
Merač za gorivo i voltmetar nema (stavljena je metalna ploča preko). Pritisak ulja u motoru je od oko 1,5 bara na leru do nekih 6 bara. Temperaturu drži na oko 75 stepeni C.
Prtisci vazduha na oko 8 bara, možda 7,5 ponekad.

Grejanje nikakvo, kod vozača nešto kao da rade cirkualciona pumpa i kalorifer, ali jako, jako slabo, u putničkom salonu Iglo.
isrpavni su svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
Jako je slabo osvetljenje putničkog salona.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Sre Mar 27, 2013 10:56 pm

Danas na 30kecu mi ode A-969, ali mi onda posle par minuta, na Terazijama ka Slaviji, naiđe A-938 (IK-201; 2006. godište), pa mi nije bilo ni malo žao što mi se ona N serija pobegla...
Išli smo zajedno samo do Slavije, a iskreno mi je bilo žao što nismo još dalje išli, ka Konjarniku.

Auto kao auto je veoma dobar, pa može se reći i odličan. Danas (ranije nisam primećivao da ima taj problem) je bio izgubio visinu, na svim osovinama (na svim jastucima), malo, ne potpuno, ali najviše na I osovini. Kad sam izlazio bilo mi neobično koliko je nisko, maltene se visina donjeg stepenika poravnala sa visinom trotoara, ivičnjaka. Štosovan doduše nije.

Zaista dobro ide, gledam mirno prima gas, ubrzava jako, jako brzo, znači startnost mu je itekako jaka strana. Šalta isto dobro, brzo i mirno, menjač Voith, automatik, četvorobrzinac. Kočenje odlično, sa baš jakim nožnim retarderom, a tu je i deo ručice retardera, staničnu nema. Parkirna ne znam kako drži, valjda je ispravna.

Tahograf je marke "Novatronic", bez ugrađenog je obrtomera, brzinomer jeste ispravan, kao i sat, km sat nisam video.
Merač za gorivo nije ispravan i kazaljka je pala na nulu. Struja je na oko 26 do 27 V.
Pritisak motornog ulja je od oko 2,5 bara na leru do sigurnih 6 bara. Temperatura manje - više na okruglo 80 stepeni C.
Pritisak vadzduha na oba kočiona kola drži na nekih 7,5 do 8 bara.

Rade svi validatori u putničkom salonu, kao i panel kod vozača.
Grejanje kod vozača dosta jako, sasvim dobro i više nego dobro može cirkulaciona pumpa da zagreje.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A, ka gradu samo išao sa A-1086 (IK-201; 2002. godište) i to na 15/65 (trosmenac), nema redovnog auta, ali bi pod hitno trebalo nešto tu zadužiti, jer je predpredzanji sa oba terminusa, recimo A-996 tu da stave, kad nema boljeg, nije ni on tako loš.

Ovako, crveno, zelena reklama "Maxi, 10 godina sa vama", već je malo propala, to mora da se prizna, počela je malo da s eodvaja folija reklame sa oplate, sem toga je limarijski, na oko sasvim ok auto, jer nije nešto ukošen, visinu drži stameno stalnom na svim jastucima, ni malo ne pada, a bilo nas je podosta u vozilu. Malo je sa zadnje strane oštećen, ulubljen, na bokovima prikolice.

Inače deluje kao ok auto, a i rekao bi da ima zavidnu redovnosti na liniji 95, njegovom matičnoj liniji. Vuče dosta dobro, Brankova kao jedina uzbrdica gde smo zajedno danas išli, i prepun izvuče odlično. Šalta isto jako dobro, bez izraženih problema, menjač Voith, automatik, četvorobrzinac. Koči dosta dobro.

Tahograf je marke dal beše sad "Actia" ili "Novatronic". Uglavnom, brzinomer i km sat (mislim i on) su ispravni, obrtomer nije, a sat je zaglavio na pola 2...
Kazaljka merača za gorivo je stalno na nuli. Struja na AKu baterijama je na oko 25 do 26 V. Pritisak motornog ulja je na od oko 1,5 bara na leru do nekih 6 bara, ori većem broju obrtaja. Temperatura između 80 i 85 stepeni C, stalno.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu drži na oko 7,5 do 8,5 bara.

Svi validatori i panel kod vozača su ispravni.
Grejanje, barm napred u vozačevom prostoru je ok, mada ne preterano jako, koliko sam primetio, sa ispravno je cirkulacionom pumpom i kaloriferom već na početku putinčkog salona postaje hladno.

Inače je on uključen u toku II smene, na početku II smene i u ujutru (u toku dopune) je na 15/65 saobraćalo drugo vozilo, samo ne znam tačno koje.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod MILE » Sre Mar 27, 2013 11:01 pm

A što #996? Bolje da stave #1028 ili #1054, mislim da su oba u boljem stanju od #996.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod danilo » Sre Mar 27, 2013 11:09 pm

Njega sam se setio, a nije toliko loš auto. Ja sam zimus s kolegom bio na njemu na 9/65 nedeljom i nije se loše pokazao.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod Petar 535 » Sre Mar 27, 2013 11:28 pm

Gde nadje tog lesa 996 ... pre neki dan ga videh na 65, klepece ko traktor, a da ne pricam jos ... :( Danilo, je l' 1075 u garazi i sta je u pitanju ? :)
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Pridružio se: Sub Jul 30, 2011 10:38 am

Postod danilo » Sre Mar 27, 2013 11:32 pm

Trom jeste, to stoji, ali nije baš toliko...
Da, ne radi A-1075 u garaži je, samo ne znam šta mu je...
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Sre Mar 27, 2013 11:43 pm

Opet sam išao s jednom Rabom i to danas... Sad zabuna kako Raba u Novom Beogradu... Jeste Raba, da, da... novo beogradska..., ali ne Stara, već A-1174 (IK-202; 2000. godište) i njime sam išao u toku I smene, na njegovom redovnom 15/74 (dvosmenac).

Onako limrijski je pristojan, ništa preko toga. Ukošen nije, ali oplata je već onako lapo, lapo... Naime,gore do krova ima oštećenja, manje pukotine, dok je oplata sa strana sasvim u redu, što se može reći i sa za prednju stranu. Ono pozadi, na prikolici, na bokovima, tu je već malo oštećen i iskuckan. Nije bio preterano pun i visinu je držao sasvim stalnom, na svim jastucima maltene podjednako iznivelisana.

Recimo uz Mirijevski Bulevar izvuče ok savim dobro, prva, druga, pa i treća i popesmo se uspešno do vrha. Onako umereno je startan, lepo kreće, mirno i fino prima gas, nije neka tromina, a nije nešto ni mnogo bučan i ne trešti onako. Menjač Voith, automatik, trobrzinac, lepo prešaltava. Ispravan je nožni retarder, onako dosta meko hvata, a kočnice i više nego dobre, kao i gume, mokar kolovoz, pada... šta sve ne pada i kiša i sneg... zalupi nam semafor u Mirijevskom u punoj brzini i tras na kočnicu ono hvata odlično, mali zastavni put, a ne proklizava ni malo.

Tahograf je na mestu, ispravan je brzinomer, obrtomer fabrički nema, sat tačan, km sat ispravan.
Merač za gorivo je neispravan. Struja na AKu baterijama je na oko 26 V. Pritisak ulja u motoru pokazuje na stalno 2 bar (ne valja ili manometar ili davač pritiska). Temperaturu drži na nekih 75 do 80 stepeni C.
Pritisci vadzuha na stalnih 8 bara.

Svi validatori u putničkom salonu i panel kod vozača su ispravni.
Grejanje odlično, kod vozača pogotovu, sa ispravnom je cirkulacionom pumpom i kaloriferom, a i u prednjem delu putničkog salona lepo greje.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod danilo » Čet Mar 28, 2013 12:07 am

Provozao sam se onda malo i jednim od mojih omiljenih dvestakečeva iz 2002. godine i to isto danas, u pitanju je A-1099 i to na dopuni u podne, na njegovom 15/27 (smena + dopuna + smena)...

A, posle se sa 22/65 (II smena), vratio kući i to sa A-1090 (brat mu, A-1099, IK-201; 2002. godište)

Auto u vožnji je odličan (mislim na A-1099), zaista jako, jako dobro vuče (skoro ko A-1049... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ), ubrzava odličan, gas odlično prima. Menjač isto u redu. Kočenje odlično, još samo da se sredi ručica retardera, pa da ima u ručni retarder.
S te strane je odličan, sad limarija nije najsjasnija, pukotine ima gore, do krova i to na više mesta, pogotovu na prikolici i to možda najviše sa desne strane. Prav je prikolica nije ukošena, visina dosta stalna na svim jastucima.

A-1090 je limarijski bolji, mislim konkretno na samu oplatu na autu, manje korozije, manje pukotina i oštećenja, ali mu je malo prikolica ukošena u levu stranu i to se da primetiti kada stoji u mestu.

U vožnji je i on dosta dobar, ali je slabiji od A-1099, drugo sve manje - više neke nijanse, vezano za prešaltavanje i kočnice.

Obojica imaju tahografe, na prvom je ispravan samo sat, "Kienzleov" je tahograf inače. Na drugom "Novatronicovom" (fabrički je bez ugrađenog obrtomera) radi brzinomer, km sat i sat koji je i tačan.
Marači za gorivo hronično rikavela. Na A-1099 neispravan je voltmetar, na drugom struja je na oko 27 V. Pritisci ulja u motoru od 2 do oko 6 bara. Temperature 80 do 85 stepeni C.
Pritisci vazduha za kočenje i na prednjim i na zadnjim kočionom kolima su na oko 7 do 8,5 bara.

Obijici rade paneli kod vozača i svi validatori u putničkom salonu.

Sa grejanjem A-1090 kod vozača rastura, ima novu masku napred kod pulta, a izgleada i novu cirkulacionu pumpu, sa sve komandama.
Na A-1099 kod vozača u vozačevom prostoru, ok je grejanje rade cirkulaciona pumpa, ventilator i kalorifer, a u putničkom salonu, već iza I vrata ledara.

Eto to je to sa kontrolama za danas, ustvari za večeras, a i bilo je ih je puno... 6 komada valjda.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod Petar 535 » Čet Mar 28, 2013 12:13 am

1090 je jedan od najboljih ik201 iz te serije, vozaceva kabina mu je dobro ocuvana, instrument tabla je dobra, ima i rucicu retrdera i stanicne kocnice . A unutra greje ko u banji, milina . :D 8) Jesi provalio na 1090 sto gore u cosku pise markerom ''L 1099'' . :lol:
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Postod danilo » Čet Mar 28, 2013 12:33 am

Jeste, super i vozačeva kabina... :D :D :D
Da bre 1099 ladno napisali... Da si mi video grimasu kad sam to video... :lol: :lol: :lol:
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod Petar 535 » Čet Mar 28, 2013 12:44 am

Pre neki dan je bio 1368,1376 i 1378 . Sva trojica su odlicni , novi su, ali i vozaci ih cuvaju eksktra . Jedino sto 1368 nema siajlice na vratima, samo ne znam ko i zasto to skida ???
Korisnikov avatar
Petar 535
Član

Postod danilo » Čet Mar 28, 2013 12:46 am

Ti si se vozio u njima...? Na kojim linijama, njhovim redovnim...? :)
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije