Logo

Fotoaparati

Sve teme vezane za bilo šta. Samo ime kaže :)

Re: Fotoaparati

Postod arandjelovic » Uto Feb 19, 2013 6:43 pm

Proko pretpostavljam da ti aparat treba strogo za amaterske svrhe, odnosno da se slikas kad ides negde, poneki auto ili bus ako ti naidje i slicne stvari... Generalno danas ne mozes da pogresis znacajnije oko izbora fotoaparata za tu namenu jer se tu aparat najcesce koristi na nacin ukljucis i opalis sliku bez ikakvih dodatnih podesavanja.
http://www.fotodiskont.rs/proizvodi/fuj ... -1214.html Recimo ovako nesto, po meni sasvim solidan aparat za relativno malo para, ima veliki zum. Druga stvar je ako hoces da ti aparat bude mali tako da ga bukvalno mozes nositi u dzepu gde god krenes a ovaj Fujifilm ces morati u nekoj torbici da nosis.
Sto se tice malih kompakta rekoh vec da ne mozes znacajnije da pogresis, ja sam imao lepa iskustva sa Fuji aparatom i sa Panasonic Lumixom a sad imam treci Nikon i verujem da cu biti zadovoljan. Sto se tice marki gledaj Nikon, Canon, Panasonic, Fuji, za ostale nesto bas i nisam.
Jedan dokaz Fujifilm kvaliteta, kad sam kupio prvi digitalac Fuji morao sam alkalne baterije da koristim i tako dok nisam kupio punjive koristio sam Duracell baterije. U jednoj foto radnji u KG-u sam naleteo na Fujifilm alkalne baterije za koje je blago receno da su me iznenadile. Verovali ili ne trajale su bukvalno duplo vise i od Duracell i od Varte i od drugih izvikanih marki!! To je bilo pre 7-8 godina sada ne znam da li mogu da se nadju negde.
Mercedes-Benz... The best or nothing!
Korisnikov avatar
arandjelovic
Član

Pridružio se: Uto Mar 13, 2012 11:09 pm

Sponzor

Postod damir fido » Sre Mar 06, 2013 11:33 am

Pored fujifilm S2980 u gornjem postu nije ni ovaj canon loš za ove pare treba napomenuti da oba imaju potpuno i rucne komande pored automatskih a koje su nekad nezamjenjive.
http://www.amazon.de/Canon-PowerShot-Di ... 175&sr=1-1

a ima i fujifilm S4500 i SL300 i mislim da se oni uklapaju u cijenu 150E.
damir fido
Član

Pridružio se: Sub Jun 25, 2011 7:28 pm

Postod becks89 » Sre Mar 06, 2013 6:37 pm

arandjelovic je napisao:Proko pretpostavljam da ti aparat treba strogo za amaterske svrhe, odnosno da se slikas kad ides negde, poneki auto ili bus ako ti naidje i slicne stvari... Generalno danas ne mozes da pogresis znacajnije oko izbora fotoaparata za tu namenu jer se tu aparat najcesce koristi na nacin ukljucis i opalis sliku bez ikakvih dodatnih podesavanja.

Što bi moj profesor Grafike i računarstva rekao, tu su vam ljudi "I-d-i-o-t aparati" :D
Šta ja znam ja imam FujiFilm FinePix AX350, uzeo pre skoro 2 godine, tada je bio 10.000, do danas me nikada nije izdao a napravio sam sa njim preko 6000 slika do danas, u najgorim mogućim uslovima, po snegu na -15, po kiši po vetru radi normalno, sad koliko je ostavilo posledice na samim slikama procenite sami :mrgreen:
Šta ja znam, meni nikon nije ništa specijalno u toj kategoriji "i-d-i-o-t aparata", dok ti od FujiFilma nemaš neki bog zna kakav proizvodni programa što se tiče profi aparata :wink:
BALKAN TRANSPORT - Portal posvećen javnom prevozu i prevoznicima na Balkanu!
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Kontaktirajte na : marketing@balkantransport.net
Korisnikov avatar
becks89
Član

Pridružio se: Sub Sep 29, 2012 8:16 pm

Postod arandjelovic » Čet Mar 28, 2013 9:09 pm

Evo konacno sam posle kupovine novog Nikona bio da slikam malo vise, i to na sajmu automobila. Slikama sam vise nego zadovoljan a ponajvise me je iznenadila autonomija baterije. Sve sam se plasio hocu li moci da uslikam sve sto bude na sajmu a da mi ne rikne baterija jer sam navikao da sa sajma donesem najmanje 300 slika. :) Rezultat je sledeci - uslikano oko 400 slika a baterija nije ni mrdnula, ni jedna crta se nije skinula, sto znaci da sa punom baterijom mogu da uslikam sigurno 1000 slika, naravno koristeci trazilo a ne displej.
Korisnikov avatar
arandjelovic
Član

Postod becks89 » Pet Mar 29, 2013 12:04 am

Koji Nikon je u pitanju?
Reklamiranje svih prevoznika i turističkih agencija do kraja godine na našem sajtu i facebook stranici je POTPUNO BESPLATNO!!!
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod arandjelovic » Pet Mar 29, 2013 5:17 pm

Nikon D3100.
Korisnikov avatar
arandjelovic
Član

Postod becks89 » Sub Mar 30, 2013 5:33 pm

Imaš objektiv osnovnu verziju /18-55mm/ ili si dokupio bolji, vidim da su u fullu slike, slikali smo sa istom mašinom i mi na sajmu, sa osnovnim objektivom baš i nismo nešto zadovoljni sa slikama :roll:
Korisnikov avatar
becks89
Član

Postod arandjelovic » Sub Mar 30, 2013 6:01 pm

Imam taj kit objektiv 18-55mm VR sto dodje sa njim u kompletu. Zavisi kako si podesio jer sigurno si video gore na onom tockicu imas vise opcija a i na objektivu imas dugme za prebacivanje sa automatskog ( A ) na manuelni ( M ) mod i ispod njega za ON ili OFF VR-a.
Ja sam slikao najjednostavnijim nacinom, gore na tockicu okrenem na AUTO, dugme na objektivu stavim na A - automatski mod i stavim VR na ON i bez blica mada mozes i sa blicem. Na taj nacin sve ti je prepusteno automatici, nemas brige ni oko cega i samo cepas, naravno moras voditi racuna da sto vise fiksiras ruku kako ne bi dolazilo do potresa. Rezultat si video!! :)
Korisnikov avatar
arandjelovic
Član

Postod nemanjatomic » Čet Apr 04, 2013 9:31 pm

Ma Canon aparati su zakon...Imam vec 5 godina Canon i sve super radi...
Korisnikov avatar
nemanjatomic
Član

Pridružio se: Pon Jul 30, 2012 8:25 am

Postod Cuja » Ned Apr 07, 2013 5:36 pm

Treba da uzmem sad Fotoaparat pa bi uzeo neki od ova dva,ima li neko iskustva sa njima ?
http://cdn1.sbnation.com/products/large ... 1328074649
http://static.uspon.rs/images/artikli/4960999843513.jpg
Image
Korisnikov avatar
Cuja
Član

Pridružio se: Ned Jan 22, 2012 4:02 am

Postod Goran sk » Ned Apr 07, 2013 5:44 pm

Ja bi uzeo Canon a ti kako hoces :D
Image
Goran sk
Član

Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 9:24 pm

Postod MarkoFromKiseljaK » Ned Apr 07, 2013 7:59 pm

Ja imam identican Cannon i zadovoljan sam ;) Takode bi uzeo Cannon ;)
-------->Trucking Forum<---------
MarkoFromKiseljaK
Član

Pridružio se: Čet Feb 16, 2012 7:11 pm

Postod Cuja » Sre Apr 10, 2013 9:35 pm

Nista od ova dva,moji su otisli u prodavnicu bez mene i kupili neki Olympis kako li se vec zove nemam pojma :oops: :roll:
Image
Korisnikov avatar
Cuja
Član

Postod Cuja » Čet Apr 11, 2013 9:23 am

Aparat je Olympus 12megapixela 4xwide zoom4.8-19.2mm
Evo i jedne slike koju sam napravio sa njim
Image
Image
Korisnikov avatar
Cuja
Član

Postod petar leskovac » Čet Apr 11, 2013 12:14 pm

A sta fali Olympusu ,ja ga imam vec dve godine model je D 700 i za mene je savrsen!
_____________________________________________________________________________________Image
Korisnikov avatar
petar leskovac
Član

Pridružio se: Čet Mar 22, 2012 7:44 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Pricaonica